Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Η Αθηνά» κατά της διευθύντριας

Καταγγελία εναντίον της Διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, την οποία κατηγορεί για «ωμή παραχάραξη απόφασης του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου» επειδή αρνείται να προβεί στις αναρτήσεις ενιαίων κειμένων της ΔΟΕ  (για την αξιολόγηση) στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ενώ «προχωρά σε παράνομες ατομικές αναθέσεις συμμετοχής σε ομάδες εργασίας και σχεδίων δράσης, σε όλους τους εκπαιδευτικούς», έκανε σήμερα ο ΣΕΠΕ «Αθηνά»

Ο σύλλογος καλεί τη ΔΟΕ  να αναδείξει και να καταγγείλει όλες τις περιπτώσεις παραχάραξης συλλογικών αποφάσεων, αντιδημοκρατικής εκτροπής, τρομοκρατίας, απειλών και πιέσεων που ασκούνται από στελέχη εκπαίδευσης και το μηχανισμό του Υπουργείου Παιδείας

Όλη η καταγγελία του ΣΕΠΕ Αθηνά

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

  • Με σεβασμό στη μεγάλη μάχη των συναδέλφων όλων των σχολικών μονάδων του συλλόγου Αθηνά απέναντι στην αξιολόγηση (44/44-100% στα Δημοτικά και πάνω από 90% στα Νηπιαγωγεία), που συσπείρωσε τη συντριπτική πλειοψηφία της μαχόμενης εκπαίδευσης στον αγώνα για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

  • Mε σεβασμό στην δημοκρατική αντίληψη για τη λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων και του κυρίαρχου ρόλου του, που δε λογοκρίνεται, δε φιμώνεται, δεν παραποιούνται και δεν παραχαράσσονται οι αποφάσεις του, αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων Δντών/νριών - Προϊσταμένων που με δημοκρατικό ήθος, όποια κι αν ήταν η προσωπική τους θέση, σεβάστηκαν και δρομολόγησαν τις αποφάσεις των συναδέλφων της σχολικής τους μονάδας.

  • Με απόλυτη καταδίκη του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών που έχει εξαπολύσει το ΥΠΑΙΘ, αλλά και στελέχη εκπαίδευσης που λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός των πιέσεων και των μεθοδεύσεων μέσα στις σχολικές μονάδες, ώστε να πειθαναγκάσουν τους εκπαιδευτικούς, να συμμορφωθούν στην αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και αλλάζει το δημόσιο χαρακτήρα τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, η οποία στον βρώμικο πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Υπουργείο απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα, διάλεξε στρατόπεδο: Με τρόπο απολύτως παράνομο ασεβεί απέναντι στην ΑΠΟΦΑΣΗ της πλειοψηφίας των συναδέλφων του σχολείου της για τον προγραμματισμό της σχολικής μονάδας, με βάση τα ενιαία κείμενα, αρνείται να προβεί στις αντίστοιχες αναρτήσεις στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, προχωρώντας σε παράνομες ατομικές αναθέσεις συμμετοχής σε ομάδες εργασίας και σχεδίων δράσης, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που λειτουργούν ως ιδιότυπα ατομικά "φύλλα πορείας", σε καθεστώς επιστράτευσης.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

  • Οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων είναι δεσμευτικές για όλους και οποιαδήποτε προσπάθεια ή ενέργεια αντιβαίνει σε αυτές τις αποφάσεις είναι παράνομη και αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Ως εκ τούτου καλούνται οι εκπαιδευτικοί της εν λόγω σχολικής μονάδας να μην εφαρμόσουν καμιά τέτοια παράνομη εντολή, αλλά να υλοποιήσουν τη δημοκρατικά ληφθείσα απόφασή τους με την πλήρη κάλυψη του Συλλόγου Αθηνά και της ΔΟΕ.

  • Οι συγκεκριμένες ενέργειες της Δ/ντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, καθώς και όσων τυχόν αποδειχθεί στην πορεία ότι έχουν προβεί σε ανάλογες πράξεις, συνιστούν αντισυναδελφική στάση και αποτελούν αντιδημοκρατική εκτροπή. Καταδικάζονται από το Σύλλογό μας και ολόκληρο τον κλάδο. Ως σύλλογος Αθηνά θα πάρουμε άμεσα, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και χωρίς δισταγμό, όλα τα μέτρα που απαιτούνται απέναντι σε όσους στραγγαλίζουν τους συλλόγους διδασκόντων για να επιβάλλουν το βαθύ σκοτάδι του αυταρχισμού και του νεοεπιθεωρητισμού στο σχολείο.

  • Kαλούμε όλους και όλες τους συναδέλφους μας και τους συναδέλφους Δ/ντές -Δ/ντριες- Προϊσταμένες/ους σε όλες τις σχολικές μονάδες, να περιφρουρήσουν από κοινού τις συλλογικές αποφάσεις, να μην επιτρέψουν την παραχάραξή τους, να αγνοήσουν τις πιέσεις που ασκούνται ή θα ασκηθούν, εμμένοντας στις δημοκρατικά ληφθείσες αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Kαλούμε τη ΔΟΕ να αναδείξει και να καταγγείλει όλες τις περιπτώσεις παραχάραξης συλλογικών αποφάσεων, αντιδημοκρατικής εκτροπής, τρομοκρατίας, απειλών και πιέσεων που ασκούνται από στελέχη εκπαίδευσης και το μηχανισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
«Πάω Μπροστά»: Έναρξη για τη Β' Φάση του προγράμματος με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
Ξεκίνησε η Β' Φάση του προγράμματος «Πάω Μπροστά», με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
«Πάω Μπροστά»: Έναρξη για τη Β' Φάση του προγράμματος με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
aksiologisi.jpg
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες
«Τώρα είμαι εκπαιδευτικός που δουλεύω κοντά 20 χρόνια στην εκπαίδευση και δεν επιτρέπω καμία αξιολόγηση να αιωρείται στο κεφάλι μου σαν απειλή, ούτε...
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες