ΔΙΕΚ
ΔΙΕΚ: Κλειστό το Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης - «Εκπαιδευτές με Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για το Εαρινό Εξάμηνο 2023»

«Το Υπουργείο Παιδείας καταργεί στην πράξη τη μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων σε Ανέργους, Τρίτεκνους, Πολύτεκνους και ΑΜΕΑ Εκπαιδευτές στα ΔΙΕΚ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ (ΣΕΔΙΕΚ).

Το Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ. παραμένει κλειστό από τις 5 Μαΐου του 2023 για την κατάθεση δικαιολογητικών, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές να εγγραφούν ή να υποβάλλουν έγγραφα για να λάβουν την απαραίτητη μοριοδότηση.

Μάλιστα, οι εκπαιδευτές υποστηρίζουν ότι φημολογείται πως δεν πρόκειται να ανοίξει πριν το νέο εξάμηνο.

Επιπλέον, τονίζουν ότι «αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με την μοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων που είχαν λάβει οι εκπαιδευτές το προηγούμενο εξάμηνο. Θα παραμείνει ίδια ή θα αφαιρεθούν τα μόρια κοινωνικών κριτηρίων; Αν παραμείνει ίδια τότε κάποιος για το Σπουδαστικό έτος 2023-2024 θα μοριοδοτείται με π.χ. Ανεργία του καλοκαιριού 2022! Αν αφαιρεθεί τότε στην ουσία καταργείται η μοριοδότηση από τα Κοινωνικά Κριτήρια».

Τέλος, επισημαίνουν πως «δεν έχουν εμφανισθεί τα ένσημα Ασφάλισης από το Χειμερινό Εξάμηνο 2022-2023 και οι Συνάδελφοι με Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για το Εαρινό Εξάμηνο 2023».

Οι εκπαιδευτές ζητούν από την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή να βρει λύση στο πρόβλημα και από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, Γιώργο Βουτσίνο, να δώσει εντολή να ανοίξει άμεσα το Μητρώο για κατάθεση δικαιολογητικών.

Τέλος καλούν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να παρέμβει ώστε να εξομαλυνθεί επιτέλους η κατάσταση με τη λειτουργία του Μητρώου, με την ασφάλισή τους και την έγκαιρη πληρωμή τους.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΜΗ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Δ.Ι.Ε.Κ.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοινώνει μέτρα για την ενίσχυση των Ευπαθών Ομάδων, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού καταργεί στην πράξη την μοριοδότηση των κοινωνικών κριτηρίων σε Ανέργους, Τρίτεκνους, Πολύτεκνους και ΑΜΕΑ Εκπαιδευτές!

Συγκεκριμένα έχει ψηφισθεί από τον Ιούλιο τροπολογία που αφορά τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) και αναφέρει: «Η στελέχωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) με ωρομίσθιο Εκπαιδευτικό προσωπικό, Συμβούλους σταδιοδρομίας και Συμβούλους ψυχολόγους, διενεργείται για την Εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024, σύμφωνα με τους οριστικούς Αξιολογικούς πίνακες κατάταξης της Εκπαιδευτικής περιόδου 2022-2023.»

Οι φήμες από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το Υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι κάτι παρόμοιο θα γίνει και για τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αφού όπως διαρρέεται, το Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ. δεν πρόκειται να ανοίξει πριν το νέο Εξάμηνο για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι Εκπαιδευτές να εγγραφούν ή να καταχωρήσουν έγγραφα για μοριοδότηση. Το Μητρώο είναι κλειστό για πρόσθεση δικαιολογητικών από την 05-05-2023!

Στα κριτήρια που μοριοδοτούνται σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαχείρισης του Μητρώου (ΦΕΚ Β, αρ. φύλλου 3393/13-08-2020) είναι και τα κοινωνικά κριτήρια όπως χρόνος Ανεργίας, Τριτεκνία, Πολυτεκνία ή ΑΜΕΑ Εκπαιδευτές από όπου ένας υποψήφιος μπορεί να αυξήσει τη μοριοδότηση κατά 10% ανά κατηγορία. Για να λάβει όμως κάποιος υποψήφιος για παράδειγμα την μοριοδότηση Ανεργίας θα πρέπει να μπορεί να καταθέσει βεβαίωση Ανεργίας. Πως θα το κάνει αυτό εάν δεν ανοίξει το Μητρώο για κατάθεση δικαιολογητικών;

Και εάν στα Σ.Δ.Ε. ο αριθμός των εκπαιδευτών μπορεί να θεωρηθεί σχετικά μικρός, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που απασχολούνται περίπου 6.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτές, ο αριθμός των συναδέλφων που κάνουν χρήση των κοινωνικών κριτηρίων είναι αρκετά μεγάλος.

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με την μοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων που είχαν λάβει οι εκπαιδευτές το προηγούμενο εξάμηνο. Θα παραμείνει ίδια ή θα αφαιρεθούν τα μόρια κοινωνικών κριτηρίων; Αν παραμείνει ίδια τότε κάποιος για το Σπουδαστικό έτος 2023-2024 θα μοριοδοτείται με π.χ. Ανεργία του καλοκαιριού 2022! Αν αφαιρεθεί τότε στην ουσία καταργείται η μοριοδότηση από τα Κοινωνικά Κριτήρια.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2021 με το έγγραφο μας με αρ. πρωτ. 02/03-02-2021 έχουμε ζητήσει να τηρείται το άρθρο 2 του Κανονισμού Διαχείρισης του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. (ΦΕΚ Β, αρ. φύλλου 3393/13-08-2020), σύμφωνα με το οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση στο Μητρώο οποιαδήποτε στιγμή εκτός από μια συγκεκριμένη περίοδο που εκδίδεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τρία χρόνια μετά, η Κυβέρνηση που ψήφισε το Νόμο δεν έχει καταφέρει να τον εφαρμόσει!

Επισημαίνεται επίσης, ότι δεν έχουν εμφανισθεί τα ένσημα Ασφάλισης από το Χειμερινό Εξάμηνο 2022-2023 και οι Συνάδελφοι με Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για το Εαρινό Εξάμηνο 2023. Φανταστείτε τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζει ένας συνάδελφος που ανήκει σε Ευπαθή Ομάδα, ο οποίος έχει μείνει ανασφάλιστος εδώ και μήνες (πιθανώς και απλήρωτος) και τώρα του λένε ότι δεν θα λάβει μοριοδότηση ευπαθούς ομάδας για το Χειμερινό Εξάμηνο.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργό να βρει λύση στο πρόβλημα και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα να δώσει εντολή να ανοίξει άμεσα το Μητρώο για κατάθεση δικαιολογητικών.

Καλούμε τον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να εξομαλυνθεί επιτέλους η κατάσταση με τη λειτουργία του Μητρώου, με την ασφάλιση μας και την έγκαιρη πληρωμή μας.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ
Βόλος: Νεκρός σε τροχαίο 26χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε στις μπάρες
O 26χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας κινούταν με κατεύθυνση προς Βόλο, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξετράπη της...
Βόλος: Νεκρός σε τροχαίο 26χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε στις μπάρες
τραπεζες
Τράπεζες: Μετατρέπουν καταστήματα σε tellerless (δηλ χωρίς ταμείο) ενώ μας χρεώνουν τα πάντα
Πολλά καταστήματα στην Αττική και την επαρχία ενημερώθηκαν ότι θα γίνουν tellerless (δηλ χωρίς ταμείο), και ότι θα περισσέψουν ταμίες, τη στιγμή που...
Τράπεζες: Μετατρέπουν καταστήματα σε tellerless (δηλ χωρίς ταμείο) ενώ μας χρεώνουν τα πάντα
kasselakis
4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τι αναφέρει η πρόταση που ψηφίστηκε
«Τo Συνέδριο ομόφωνα και ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο. Είπε πρόεδρο έχουμε, επομένως δεν χρειάζονται εκλογές» δήλωσε η...
4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τι αναφέρει η πρόταση που ψηφίστηκε
ΤΑΞΗ
Σχολεία: Oργανικά κενά και πλεονάσματα και υπολογισμός μεταθέσεων 2024
Ο προσδιορισμός της οργανικής σύνθεσης του εκπαιδευτικού προσωπικού – Πως θα υπολογιστούν κενά και πλεονάσματα για τις μεταθέσεις του 2024
Σχολεία: Oργανικά κενά και πλεονάσματα και υπολογισμός μεταθέσεων 2024