Ελληνική PISA: Κανονικά η στάση εργασίας των εκπαιδευτικών στην Κέρκυρα
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τις ώρες των εξετάσεων η οποία ισχύει κανονικά

Κανονικά ισχύει η στάση εργασίας που έχει προκηρύξει για τις ώρες των εξετάσεων της λεγόμενης «ελληνικής P.I.S.A.» η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει, με μια ακόμα προσφυγή στα δικαστήρια, τους εκπαιδευτικούς και τις κινητοποιήσεις τους» επισημαίνει.

«Η εσπευσμένη και με άθλιες διαδικασίες προσφυγή (κλήτευση και εκδίκαση μέσα σε 2 ώρες) είναι ακόμα μια ομολογία της αποτυχίας των κακόφημων «εξετάσεων» κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών» καταλήγει.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Προσφυγή του ΥΠΑΙΘ με αφορμή τις κινητοποίησεις ενάντια στον διαγωνισμό της λεγόμενης «ελληνικής P.I.S.A.»

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης δε θα περάσουν!

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει, με μια ακόμα προσφυγή στα δικαστήρια, τους εκπαιδευτικούς και τις κινητοποιήσεις τους. Για μια ακόμα φόρα, όπως και πέρσι, σέρνουν στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς με αφορμή τις στάσεις εργασίας ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής P.I.S.A».

Συνειδητά όμως αποκρύπτουν ότι οι εξετάσεις τύπου P.I.S.A. εντάσσονται στα εργαλεία που η κυβέρνηση θα εκμεταλλευτεί, προκειμένου να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα τον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό της. Καμία σχέση δεν έχουν οι συγκεκριμένες εξετάσεις με την εκπαιδευτική διαδικασία και την καθημερινή δουλειά των εκπαιδευτικών στις τάξεις. Αντίθετα, είναι άμεσα συνδεδεμένες με το σχέδιο διαφοροποίησης, σύγκρισης, κατάταξης και κατηγοριοποίησης των σχολείων. Είναι ένα αποτυχημένο αντιεπιστημονικό «εργαλείο» που έχει απορριφθεί από την ίδια τη ζωή. Δεν είναι τυχαία η επιμονή της κυβέρνησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Σχετίζεται άμεσα με την επαναφορά της πρότασης για «ελεύθερη γονεΐκή επιλογή» σχολείου.

Η εσπευσμένη και με άθλιες διαδικασίες προσφυγή (κλήτευση και εκδίκαση μέσα σε 2 ώρες) είναι ακόμα μια ομολογία της αποτυχίας των κακόφημων «εξετάσεων» κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι απειλές δεν μας φοβίζουν. Το έχουμε αποδείξει. Ο κλάδος συντεταγμένα, αξιοποιώντας όλα τα μέσα, θα αντισταθεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Υπενθυμίζουμε ότι και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας έχει προκηρύξει στάση εργασίας για τις ώρες των εξετάσεων η οποία ισχύει κανονικά!

Τα σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν  στα χαρτιά!

Δυναμώνουμε την αντίσταση στα σχέδια για κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΚΕΡΤΣΟΣ
Νέο «υπερ-Υπουργείο» Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας: Μεταρρύθμιση ή αναδιάταξη χωρίς βάθος;
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Νέο «υπερ-Υπουργείο» Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας: Μεταρρύθμιση ή αναδιάταξη χωρίς βάθος;
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη για αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Αλλάζει η διαδικασία με ψηφιακή πλατφόρμα
Μια τέτοια πλατφόρμα θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τη γραφειοκρατία, να περιορίσει τον διοικητικό φόρτο και να προστατεύσει καλύτερα τα προσωπικά...
Σοφία Ζαχαράκη για αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Αλλάζει η διαδικασία με ψηφιακή πλατφόρμα
mousiki
Τραγούδια της εφηβείας: Γιατί μας συγκινούν ακόμη και δεκαετίες μετά
Σύγχρονες μελέτες δείχνουν ότι τα τραγούδια που ακούμε περίπου από τα 13 έως τα 18 εγγράφονται στον εγκέφαλο με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.
Τραγούδια της εφηβείας: Γιατί μας συγκινούν ακόμη και δεκαετίες μετά