ασεπ
Καταγγελία: Ο τρόπος μοριοδότησης της προκήρυξης  δημιουργεί διάκριση σε βάρος των αποφοίτων εκπαιδευτικών της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και της ΑΣΠΑΙΤΕ που οδηγεί τους ίδιους στην ανεργία και το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην απαξίωση

Απαξίωση των αποφοίτων ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και ΑΣΠΑΙΤΕ στην 2ΓΕ/2023 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την κατάταξη διορισμού υποψηφίων εκπαιδευτικών, καταγγέλει η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.) , επιστημονική ένωση των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ / ΑΣΠΑΙΤΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο τρόπος μοριοδότησης της προκήρυξης  δημιουργεί διάκριση σε βάρος των αποφοίτων εκπαιδευτικών της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και της ΑΣΠΑΙΤΕ που οδηγεί τους ίδιους στην ανεργία και το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην απαξίωση.

Μάλιστα η ΕΤΕ έχει ήδη από την προηγούμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ (2ΓΕ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ), για τους ίδιους λόγους, προσφύγει με αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Όμως και εδώ ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης είναι διαφορετικός… Ύστερα από μια σειρά βλαπτικών για τους αδιόριστους απόφοιτους – μέλη της ΕΤΕ, αναβολών (10/12/20, 8/4/21, 4/11/21, 9/6/22, 3/11/22 ) η νέα ημερομηνία εκδίκασης έχει οριστεί για τις 23/3/2023!).Τα συμπεράσματα δικά σας….», αναφέρει

Η καταγγελία της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.)

Η απαξίωση των αποφοίτων ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και ΑΣΠΑΙΤΕ συνεχίζεται…..

Με την 2ΓΕ/2023 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την κατάταξη διορισμού υποψηφίων εκπαιδευτικών συνεχίζεται η με κάθε τρόπο μεθοδευμένη απαξίωση των αποφοίτων του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα:

Α. Στο κεφάλαιο Β της προκήρυξης παραποιείται ο τίτλος πτυχίου των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ:

Π.χ. Για τον κλάδο ΠΕ83 αναφέρεται: «Πτυχίο Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ» ενώ σύμφωνα με Ν.Δ. 789/1970:

Πτυχίο Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ

Με τον τρόπο αυτό δεν αναφέρονται οι δύο βασικές ιδιότητες των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ: Εκπαιδευτικός & Μηχανικός, που αναγράφονται σε όλα τα πτυχία των αποφοίτων.

Β. Πριμοδοτείται το Integrated Master των Πολυτεχνικών Σχολών με είκοσι μόρια, αν και θεωρείται ως βασικός τίτλος σπουδών για την κατάταξη. Δηλαδή το Πτυχίο Εκπαιδευτικού ενός απόφοιτου της πενταετούς φοίτησης ΑΣΠΑΙΤΕ, υστερεί κατά 20 μόρια με ένα ίσου βαθμού Πτυχίο Μηχανικού του ΠΑΔΑ ή άλλης Πολυτεχνικής Σχολής. Και αυτά συμβαίνουν σε μια διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών!

Γ. Πριμοδοτούνται με 2 μόρια όσοι έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα Ετήσιας Παιδαγωγικής Επάρκειας σε κάποιο ΑΕΙ, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για τους αποφοίτους της ΑΣΕΤΕΜ και της ΑΣΠΑΙΤΕ των οποίων την Παιδαγωγική Επάρκεια περιλαμβάνει το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τους και γι’ αυτό η λέξη «Εκπαιδευτικός» αναγράφεται και στον τίτλο του Πτυχίου τους. Επίσης πριμοδοτείται ένα προσόν που αποτελεί βασικό προσόν διορισμού, κάτι που δεν εφαρμόζεται ανάλογα στους υποψήφιους Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής.

Είναι προφανής από τα παραπάνω, η διάκριση σε βάρος των αποφοίτων εκπαιδευτικών της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και της ΑΣΠΑΙΤΕ που οδηγεί τους ίδιους στην ανεργία και το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην απαξίωση.

Η ΕΤΕ, που είναι η επιστημονική ένωση των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ / ΑΣΠΑΙΤΕ, έχει αντιδράσει αμέσως (20/2/20) στην προηγούμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ (2ΓΕ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ), για τους ίδιους λόγους, προσφεύγοντας με αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όμως και εδώ ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης είναι διαφορετικός… Ύστερα από μια σειρά βλαπτικών για τους αδιόριστους απόφοιτους – μέλη της ΕΤΕ, αναβολών (10/12/20, 8/4/21, 4/11/21, 9/6/22, 3/11/22 ) η νέα ημερομηνία εκδίκασης έχει οριστεί για τις 23/3/2023!).

Τα συμπεράσματα δικά σας….

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypotrofos
Απίστευτο! Η 18χρονη που γεννήθηκε στη φυλακή και έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία
Στην αίτησή της, η μαθήτρια μοιράστηκε τη συγκλονιστική ιστορία ζωής της. Η εισαγωγική φράση έγραφε: «Η ζωή μου στη φυλακή».
Απίστευτο! Η 18χρονη που γεννήθηκε στη φυλακή και έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία
panpatrwn.jpg
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες
Σε ποια μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που πραγματοποιούνται από Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ) μπορείτε να διεκδικήσετε...
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες