ασεπ
Καταγγελία: Ο τρόπος μοριοδότησης της προκήρυξης  δημιουργεί διάκριση σε βάρος των αποφοίτων εκπαιδευτικών της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και της ΑΣΠΑΙΤΕ που οδηγεί τους ίδιους στην ανεργία και το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην απαξίωση

Απαξίωση των αποφοίτων ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και ΑΣΠΑΙΤΕ στην 2ΓΕ/2023 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την κατάταξη διορισμού υποψηφίων εκπαιδευτικών, καταγγέλει η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.) , επιστημονική ένωση των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ / ΑΣΠΑΙΤΕ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο τρόπος μοριοδότησης της προκήρυξης  δημιουργεί διάκριση σε βάρος των αποφοίτων εκπαιδευτικών της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και της ΑΣΠΑΙΤΕ που οδηγεί τους ίδιους στην ανεργία και το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην απαξίωση.

Μάλιστα η ΕΤΕ έχει ήδη από την προηγούμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ (2ΓΕ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ), για τους ίδιους λόγους, προσφύγει με αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Όμως και εδώ ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης είναι διαφορετικός… Ύστερα από μια σειρά βλαπτικών για τους αδιόριστους απόφοιτους – μέλη της ΕΤΕ, αναβολών (10/12/20, 8/4/21, 4/11/21, 9/6/22, 3/11/22 ) η νέα ημερομηνία εκδίκασης έχει οριστεί για τις 23/3/2023!).Τα συμπεράσματα δικά σας….», αναφέρει

Η καταγγελία της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.)

Η απαξίωση των αποφοίτων ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και ΑΣΠΑΙΤΕ συνεχίζεται…..

Με την 2ΓΕ/2023 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την κατάταξη διορισμού υποψηφίων εκπαιδευτικών συνεχίζεται η με κάθε τρόπο μεθοδευμένη απαξίωση των αποφοίτων του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα:

Α. Στο κεφάλαιο Β της προκήρυξης παραποιείται ο τίτλος πτυχίου των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ:

Π.χ. Για τον κλάδο ΠΕ83 αναφέρεται: «Πτυχίο Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ» ενώ σύμφωνα με Ν.Δ. 789/1970:

Πτυχίο Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ

Με τον τρόπο αυτό δεν αναφέρονται οι δύο βασικές ιδιότητες των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ: Εκπαιδευτικός & Μηχανικός, που αναγράφονται σε όλα τα πτυχία των αποφοίτων.

Β. Πριμοδοτείται το Integrated Master των Πολυτεχνικών Σχολών με είκοσι μόρια, αν και θεωρείται ως βασικός τίτλος σπουδών για την κατάταξη. Δηλαδή το Πτυχίο Εκπαιδευτικού ενός απόφοιτου της πενταετούς φοίτησης ΑΣΠΑΙΤΕ, υστερεί κατά 20 μόρια με ένα ίσου βαθμού Πτυχίο Μηχανικού του ΠΑΔΑ ή άλλης Πολυτεχνικής Σχολής. Και αυτά συμβαίνουν σε μια διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών!

Γ. Πριμοδοτούνται με 2 μόρια όσοι έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα Ετήσιας Παιδαγωγικής Επάρκειας σε κάποιο ΑΕΙ, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για τους αποφοίτους της ΑΣΕΤΕΜ και της ΑΣΠΑΙΤΕ των οποίων την Παιδαγωγική Επάρκεια περιλαμβάνει το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών τους και γι’ αυτό η λέξη «Εκπαιδευτικός» αναγράφεται και στον τίτλο του Πτυχίου τους. Επίσης πριμοδοτείται ένα προσόν που αποτελεί βασικό προσόν διορισμού, κάτι που δεν εφαρμόζεται ανάλογα στους υποψήφιους Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής.

Είναι προφανής από τα παραπάνω, η διάκριση σε βάρος των αποφοίτων εκπαιδευτικών της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και της ΑΣΠΑΙΤΕ που οδηγεί τους ίδιους στην ανεργία και το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην απαξίωση.

Η ΕΤΕ, που είναι η επιστημονική ένωση των αποφοίτων της ΑΣΕΤΕΜ / ΑΣΠΑΙΤΕ, έχει αντιδράσει αμέσως (20/2/20) στην προηγούμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ (2ΓΕ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ), για τους ίδιους λόγους, προσφεύγοντας με αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όμως και εδώ ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης είναι διαφορετικός… Ύστερα από μια σειρά βλαπτικών για τους αδιόριστους απόφοιτους – μέλη της ΕΤΕ, αναβολών (10/12/20, 8/4/21, 4/11/21, 9/6/22, 3/11/22 ) η νέα ημερομηνία εκδίκασης έχει οριστεί για τις 23/3/2023!).

Τα συμπεράσματα δικά σας….

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Ένας χρόνος σε «εκκρεμότητα»: H υπόθεση μιας εκπαιδευτικού και το βάρος της σιωπηλής τιμωρίας
Η δυνητική αργία παρουσιάζεται ως προσωρινό μέτρο. Στην πράξη, όμως, μπορεί να εξελιχθεί σε μια μακρά περίοδο αναμονής, όπου ο άνθρωπος μένει «εκτός»...
Ένας χρόνος σε «εκκρεμότητα»: H υπόθεση μιας εκπαιδευτικού και το βάρος της σιωπηλής τιμωρίας
Ευρώ, χρήματα, μισθοί
Κατώτατος μισθός: Τα νέα ποσά σε επιδόματα, Δώρο Πάσχα για ανέργους και εργαζόμενους
Τα νέα ποσά για το επίδομα ανεργίας, το «φουσκωμένο» Δώρο Πάσχα της ΔΥΠΑ και ο αναλυτικός οδηγός για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα
Κατώτατος μισθός: Τα νέα ποσά σε επιδόματα, Δώρο Πάσχα για ανέργους και εργαζόμενους
psigeio-kouzina.jpg
Ένα απλό κόλπο στην κουζίνα που μειώνει την κατανάλωση ρεύματος
Το ψυγείο, ως μία από τις συσκευές που λειτουργούν συνεχώς, επηρεάζει σημαντικά την κατανάλωση, ιδιαίτερα το τμήμα της κατάψυξης.
Ένα απλό κόλπο στην κουζίνα που μειώνει την κατανάλωση ρεύματος
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Ένα επικίνδυνο προηγούμενο στη Δ΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας: Όταν η «αντικειμενικότητα» προαναγγέλλει το αποτέλεσμα
Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ΕΔΕ, η διοίκηση φαίνεται να υιοθετεί μια συγκεκριμένη εκδοχή των γεγονότων. Να αξιολογεί. Να κρίνει. Να τοποθετείται.
Ένα επικίνδυνο προηγούμενο στη Δ΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας: Όταν η «αντικειμενικότητα» προαναγγέλλει το αποτέλεσμα