Νέοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών: Στον «αέρα» 2.500 σπουδαστές ΑΣΠΑΙΤΕ
Ζητούν τον ορισμό της ημερομηνίας λήξης της υποβολής των δικαιολογητικών μερικές ημέρες μετά την παραλαβή των πιστοποιητικών τους, σε συνεννόηση με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στον «αέρα» βρίσκονται περίπου 2500 σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ σε όλη την Ελλάδα που διανύουν το 2ο και τελευταίο εξάμηνο των σπουδών τους με σκοπό την απόκτηση της παιδαγωγικής κατάρτισης, καθώς το άνοιγμα των πινάκων εντός Φεβρουαρίου, οδηγεί σε διάστημα υποβολής αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών των υποψηφίων που θα λήξει λίγους μόλις μήνες πριν την αποφοίτησή τους, στερώντας τους έτσι τη δυνατότητα να καταθέσουμε την πιστοποίηση της παιδαγωγικής μας επάρκειας.

Με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, οι σπουδαστές επισημαίνουν ότι «μία τέτοια εξέλιξη θα έβαζε το εργασιακό μέλλον μας σε αναμονή για τα επόμενα 2-3 χρόνια τουλάχιστον, σε μια περίοδο που η εύρεση εργασίας και η οικονομική αποκατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, στερώντας παράλληλα από την εκπαιδευτική κοινότητα ένα δυναμικό περίπου 2.500 νέων πιστοποιημένων στελεχών εκπαίδευσης με αναβαθμισμένη επιμόρφωση»

Για το λόγο αυτό ζητούν τον ορισμό της ημερομηνίας λήξης της υποβολής των δικαιολογητικών μερικές ημέρες μετά την παραλαβή των πιστοποιητικών τους, σε συνεννόηση με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η επιστολή

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Σε καθημερινή βάση, λαμβάνουμε πληροφόρηση ότι εντός Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των πινάκων κατάταξης υποψήφιων εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής που αφορούν τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον.

Αυτή την στιγμή περίπου 2500 σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ σε όλη την Ελλάδα βρισκόμαστε ήδη στο 2ο και τελευταίο εξάμηνο των σπουδών μας με σκοπό την απόκτηση της παιδαγωγικής κατάρτισης του ΕΠΠΑΙΚ. Επομένως, εάν το άνοιγμα των πινάκων γίνει εντός Φεβρουαρίου, το διάστημα υποβολής αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών των υποψηφίων θα λήξει λίγους μόλις μήνες πριν την αποφοίτησή μας, στερώντας μας έτσι τη δυνατότητα να καταθέσουμε την πιστοποίηση της παιδαγωγικής μας επάρκειας. Η πιστοποίηση αυτή όπως γνωρίζετε, αποτελεί το πιο σημαντικό κριτήριο κατάταξής στους αξιολογικούς πίνακες.

Μία τέτοια εξέλιξη θα έβαζε το εργασιακό μέλλον μας σε αναμονή για τα επόμενα 2-3 χρόνια τουλάχιστον, σε μια περίοδο που η εύρεση εργασίας και η οικονομική αποκατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, στερώντας παράλληλα από την εκπαιδευτική κοινότητα ένα δυναμικό περίπου 2.500 νέων πιστοποιημένων στελεχών εκπαίδευσης με αναβαθμισμένη επιμόρφωση.

Θεωρούμε ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία την αναμονή τουλάχιστον 2 χρόνων ακόμα, σε συνδυασμό με την προηγηθείσα αναμονή ετήσιων κληρώσεων για την παρακολούθηση του ΕΠΠΑΙΚ, που για πολλούς σπουδαστές ξεπέρασε ακόμα και τα 4 έτη.

Ως εκ τούτου, αιτούμαστε:

  • Τον ορισμό της ημερομηνίας λήξης της υποβολής των δικαιολογητικών μερικές ημέρες μετά την παραλαβή των πιστοποιητικών μας, σε συνεννόηση με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ.

  • Εναλλακτικά, να δοθεί η ευκαιρία στους περί τους 2.500 σπουδαστές της ΑΣΠΑΙΤΕ σε όλη την Ελλάδα να καταθέσουμε στα πλαίσια της διαδικασίας υποβολής δικαιολογητικών την τρέχουσα βεβαίωση φοίτησής μας από την ΑΣΠΑΙΤΕ, με την υποχρέωση κατάθεσης του πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ κατά την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.

  • Η διαδικασία επικαιροποίησης προσόντων των υποψηφίων εκπαιδευτικών για μοριοδότηση στους πίνακες να γίνεται σε ετήσια βάση, έτσι ώστε να υπάρχει τακτική ενημέρωση των πινάκων ως προς την αναβάθμιση των προσόντων των υποψηφίων.

Προσδοκούμε από τη θέση σας να προασπίσετε το δικαίωμα μας στην εργασία επί ίσοις όροις και στην προσφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Παρακαλούμε θερμά, να λάβετε υπόψιν την επιστολή αυτή και να ενεργήσετε αναλόγως, προς το κοινό συμφέρον.

Τέλος, επισυνάπτουμε έγγραφο με τους υπογράφοντες της παρούσας επιστολής.

Μετά τιμής,

Οι σπουδαστές ΕΠΠΑΙΚ Αθήνας, ΑΣΠΑΙΤΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!