ΑΣΠΑΙΤΕ
«Η Υπουργός κ. Κεραμέως δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να οδηγήσει μέσω της απαξίωσης στο κλείσιμο την ΑΣΠΑΙΤΕ» λένε οι τεχνολόγοι εκπαιδευτικοί

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των τεχνολόγων εκπαιδευτικών για την ΑΣΠΑΙΤΕ μετά τη δημοσίευση του σχεδίου νόμου για τα ΑΕΙ.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «η Υπουργός κ. Κεραμέως αντικαθιστά μέλος της Δ.Ε. δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή της να οδηγήσει μέσω της απαξίωσης στο κλείσιμο την ιστορική αυτή σχολή».

«Η Διοικούσα Επιτροπή δεν έπρεπε να υλοποιήσει καμία επιθυμία-εντολή της κ. Υπουργού. Είναι πλέον φανερό τι  επεδίωξε, παραπλανώντας τους και εκθέτοντας όλους όσους την πίστεψαν» προσθέτουν.

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φοιτητές να αποτρέψουν τα σχέδια της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και να επιβάλλουν την πρόταση της ΕΤΕ για ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ, με την οποία συμφωνούν τα δύο ιδρύματα.

Η ανακοίνωση των τεχνολόγων εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ) για την ΑΣΠΑΙΤΕ:

Δόθηκε στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου  για τα ΑΕΙ. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για το μέλλον της ΑΣΠΑΙΤΕ. Καμία αναφορά! Αντίθετα η  Υπουργός κ. Κεραμέως  αντικαθιστά μέλος της Δ.Ε. δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή της να οδηγήσει μέσω της απαξίωσης στο κλείσιμο την ιστορική αυτή σχολή. Τώρα που έπεσαν οι μάσκες φαίνεται ότι οδηγούμαστε στο τέλος και μένει να ολοκληρωθεί το σχέδιο που ξεκίνησε κάποτε ο τέως Υπουργός Παιδείας κ. Ευθυμίου.

Τώρα όλοι κατάλαβαν ότι έπρεπε η μάχη να έχει δοθεί δυναμικά εδώ και καιρό. Η Διοικούσα Επιτροπή δεν έπρεπε να υλοποιήσει καμία επιθυμία-εντολή της κ. Υπουργού. Είναι πλέον φανερό τι  επεδίωξε, παραπλανώντας τους και εκθέτοντας όλους όσους την πίστεψαν. Όμως ποτέ δεν είναι αργά! Εμείς, οι απόφοιτοι της ΣΕΛΕΤΕ / ΑΣΠΑΙΤΕ δηλώνουμε ότι θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος.

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  τους φοιτητές και την εκπαιδευτική κοινότητα της ΑΣΠΑΙΤΕ, να συντονιστούμε για να αποτρέψουμε τα σχέδια της κ. Υπουργού και όποιου άλλου κρύβεται πίσω της.  Να επιβάλλουμε την πρόταση της ΕΤΕ για ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ, με την οποία συμφωνούν τα δύο ιδρύματα. Είναι η μόνη λύση!

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΤΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ ασθενοφόρο
Οργή εκπαιδευτικών: «Παίζουμε κάθε μέρα το κεφάλι μας κορώνα – γράμματα»
Το ατύχημα είχε, ευτυχώς, αίσιο τέλος. Όμως λειτούργησε ως προειδοποίηση. Γιατί, όπως λένε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί: «Σήμερα στάθηκε τυχερός. Αύριο;»
Οργή εκπαιδευτικών: «Παίζουμε κάθε μέρα το κεφάλι μας κορώνα – γράμματα»
STAR FORUM 2026: Εκσυγχρονισμός του ΑΣΕΠ και νέοι στόχοι
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Δεν είμαι φανατικός οπαδός των τυπικών προσόντων»
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανοίγει τα χαρτιά του: Η αξιοπιστία στις προσλήψεις, η ταχύτητα των αποτελεσμάτων και η ανάγκη για σύγχρονα κριτήρια επιλογής στο...
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Δεν είμαι φανατικός οπαδός των τυπικών προσόντων»
ΑΣΕΠ, είσοδος
1ος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πώς θα καλυφθούν οι σχεδόν 5.000 κενές θέσεις
Καθώς ολοκληρώνονται οι προκηρύξεις για τους επιτυχόντες του πρώτου γραπτού διαγωνισμού το alfavita.gr επικοινώνησε με το ΑΣΕΠ
1ος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πώς θα καλυφθούν οι σχεδόν 5.000 κενές θέσεις