ΠΣΕΑΑ
«Γενικά στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας για επικαιροποίηση και πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελμάτων Αθλητισμού και Άσκησης (ΠΣΕΑΑ) με ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στο υπουργείο Παιδείας θέλει να κάνει γνωστή τη θέση του συλλόγου του για τους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Δείτε την επιστολή:

Ο σύλλογός μας έχει ως κύριο σκοπό την συνδικαλιστική εκπροσώπηση όλων των εκφάνσεων των αθλητικών επιστημόνων και μεταξύ αυτών και των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συμπληρωματικά και πιο εξειδικευμένα από τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, όπως είναι η Δ.Ο.Ε. και η Ο.Λ.Μ.Ε.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η αξιότιμη υπουργός Παιδείας φέρεται να υποστηρίζει και να προωθεί την απόλυτη και ολοκληρωτική εφαρμογή, για τους διορισμούς στην εκπαίδευση, του συστήματος του γραπτού διαγωνισμού μέσω του Α.Σ.Ε.Π. για όλους ανεξαιρέτως, παλιούς και νέους, απασχοληθέντες και μη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιους, επιτυχόντες και μη σε παλαιότερους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. κλπ. Γενικά στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας για επικαιροποίηση και πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία για να έχουν όλα τα ελληνόπουλα το δικό τους άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό και εκπαίδευση υψηλής ποιότητας.

Όσον αφορά στην οριζόντια εφαρμογή του συστήματος του γραπτού διαγωνισμού για όλους, κρίνουμε ότι:

Οι συνεχείς μεταβολές στην εκπαίδευση και η εισαγωγή πολλών ταχυτήτων διορισμών είναι μία απαράδεκτη κατάσταση για την οποία ευθύνονται κατά αποκλειστικότητα οι κυβερνήσεις της χώρας διαχρονικά και αναδεικνύει την αδιαφορία τους για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους.

Το προτεινόμενο σύστημα του γραπτού διαγωνισμού για τους επί χρόνια υπηρετούντες ως αναπληρωτές στις εσχατιές της πατρίδας μας κρίνεται ακατανόητο τι εξυπηρετεί. Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αξιολογηθεί και κριθεί στην πράξη και εργάζονται ως εκπαιδευτικοί. Η συμμετοχή τους σε έναν γραπτό διαγωνισμό για να κριθούν επαρκείς για τον διορισμό τους, μόνο ως άλλη μια απειλή στην ήδη κλιμακούμενη εργασιακή ανασφάλεια μπορεί να εκληφθεί ή ένα πρόσχημα για να μεταθέσει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για την χρόνια αδιοριστία εκπαιδευτικών στους ώμους αυτών που έχουν δώσει τις ζωές τους, υποστηρίζοντας το σύστημα εν μέσω μνημονίων και πανδημιών. Ο σύλλογός μας είναι αντίθετος σε αυτό το μέτρο και υποστηρίζει ότι απαιτείται σε βάθος εύλογου χρόνου να απορροφηθούν όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που έτσι κι αλλιώς καλύπτουν υπάρχοντα κενά στην εκπαίδευση και παράλληλα όλοι οι διορισμοί νέων εκπαιδευτικών που εισέρχονται στην εκπαίδευση, για τις εκατοντάδες θέσεις νέων κενών που δημιουργούνται κάθε χρόνο λόγω συνταξιοδοτήσεων, πρέπει να γίνονται με διαφάνεια και αξιοκρατία μέσω κατάλληλων διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Εκ του Δ.Σ. του Π.Σ.Ε.Α.Α.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

farmaka
Προσοχή! Τα νέα φάρμακα για αδυνάτισμα «λιώνουν» λίπος αλλά και... μυς
Μελέτη του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια προειδοποιεί ότι οι αγωνιστές GLP-1 μειώνουν σημαντικά τη μυϊκή μάζα – Κίνδυνοι για καρδιά, πνεύμονες και...
Προσοχή! Τα νέα φάρμακα για αδυνάτισμα «λιώνουν» λίπος αλλά και... μυς
Παιδιά στη Γάζα
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Η θετική απάντηση της Χαμάς στη νέα πρόταση εκεχειρίας φέρνει ελπίδες για άμεση μείωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός
τροχαίο
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο
Σοκαρισμένοι οδηγοί και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η φονική σύγκρουση
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο