amfitheatro-aei-foitites
Alexandros Michailidis / SOOC
Φοιτητές: «Προσπαθούν με όποιο μέσο έχουν να βάλουν εμπόδια στη συλλογική διεκδίκηση, χτυπάνε ακόμα και το δικαίωμα μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε και να κινητοποιούμαστε για τα προβλήματα μας»

Την άμεση ανάκληση του απαράδεκτου εγγράφου με το οποίο απειλεί με πειθαρχικά μέτρα τους φοιτητές που αντιδρούν στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία για την ανάδειξη εκποροσώπων στα όργανα των ΑΕΙ χωρίς τη συμμετοχή των φοιτητικών παρατάξεων, ζητά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)

Οπως τονίζουν οι φοιτητές, η επαναφορά των πειθαρχικών και των φοιτητοδικείων ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, στρέφεται απέναντι σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια.

«Προσπαθούν με όποιο μέσο έχουν να βάλουν εμπόδια στη συλλογική διεκδίκηση, χτυπάνε ακόμα και το δικαίωμα μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε και να κινητοποιούμαστε για τα προβλήματα μας. Όσο τα Πανεπιστήμια απομακρύνονται από τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας, τόσο θα εντείνεται και η ανάγκη για καταστολή και φίμωση κάθε αντίθετης άποψης», σημειώνουν

Ολη η ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Μετά το στραπάτσο της κυβέρνησης από τους φοιτητές που γυρίζουν μαζικά την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία και ακύρωσαν στην πράξη την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το Υπουργείο Παιδείας επανέρχεται δριμύτερο επιχειρώντας να ενεργοποιήσει τα πειθαρχικά ενάντια σε φοιτητές.

Με κατεπείγον έγγραφό του ζητά από τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων να στείλουν στοιχεία «εάν έχουν τελεστεί πράξεις εκ μέρους φοιτητή ή φοιτητών, οι οποίες συνιστούν κάποιο από τα πειθαρχικά παραπτώματα, που αναφέρονται στην παρ.2 του άρθρου 197 του ν.4957/2022 και ποιο κατά περίπτωση.» Και συμπληρώνει, «σε περίπτωση θετικής απάντησης, να μας ενημερώσετε, εάν έχουν επιβληθεί κάποιες από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές και ποιες ή εάν έχει εκκινήσει η σχετική διαδικασία και σε ποιο στάδιο ευρίσκεται.»

Με βάση το νόμο-πλαίσιο που ψηφίστηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο, στο πειθαρχικό δίκαιο (!) των φοιτητών μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι η διεξαγωγή μίας Γενικής Συνέλευσης, μίας απλής κινητοποίησης των φοιτητών στις διοικήσεις, η ηχορύπανση, με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την τέλεση οποιουδήποτε πλημμελήματος ή κακουργήματος! Ουσιαστικά συμπληρώνει και επεκτείνει το πόρισμα Παρασκευόπουλου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζε τις φοιτητικές καταλήψεις που αποφασίζονται από τις μαζικές διαδικασίες των φοιτητών ως ποινικό αδίκημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Συνένοχοι στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις είναι και διάφοροι καλοθελητές στις διοικήσεις των ΑΕΙ που συναινούν στο ρόλο του δικαστή και του χωροφύλακα που τους αναθέτει το Υπουργείο.

Η επαναφορά των πειθαρχικών και των φοιτητοδικείων ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, στρέφεται απέναντι σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια. Προσπαθούν με όποιο μέσο έχουν να βάλουν εμπόδια στη συλλογική διεκδίκηση, χτυπάνε ακόμα και το δικαίωμα μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε και να κινητοποιούμαστε για τα προβλήματα μας. Όσο τα Πανεπιστήμια απομακρύνονται από τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών και της κοινωνίας, τόσο θα εντείνεται και η ανάγκη για καταστολή και φίμωση κάθε αντίθετης άποψης.

Την ίδια ώρα, τα Ιδρύματα βουλιάζουν κάτω από το βάρος της υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, εκατοντάδες φοιτητές αποκλείονται από τη δωρεάν σίτιση, το κόστος της στέγασης εκτοξεύεται, η ανεργία των νέων πτυχιούχων είναι μεγαλύτερη αυτής στο γενικό πληθυσμό. Αυτή η εγκληματική πολιτική της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που στερεί το δικαίωμα στις σπουδές και κλέβει τα όνειρα χιλιάδων νέων μπορεί και πρέπει να καταδικαστεί πλατιά από όλους τους φοιτητές μέσα από τον μαζικό και οργανωμένο αγώνα για σύγχρονες σπουδές, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να υπερασπιστεί το δικαίωμα του να συζητάει και να αποφασίζει για τις ανάγκες και τα προβλήματα του. Απαιτούμε:

  • Να ανακληθεί το απαράδεκτο έγγραφο του Υπουργείου.

  • Να καταργηθεί το απαράδεκτο πειθαρχικό δίκαιο φοιτητών.

  • Να καταργηθεί στο σύνολο του ο νόμος-πλαίσιο και οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δικαστήριο αστυνομία
ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για 400 θέσεις στο υπ. Δικαιοσύνης
ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023: Νέα πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών για 400 μόνιμους
ΑΣΕΠ 1ΔΑ/2023: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για 400 θέσεις στο υπ. Δικαιοσύνης
αξιολογηση
Αξιολόγηση: Διευθυντής Δημοτικού σχολείου παρεμπόδισε επικοινωνία εκπαιδευτικών με συνδικαλιστές
Καταγγελία: Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής για να παρεμποδίσει την ελεύθερη επικοινωνία των εκπαιδευτικών...
Αξιολόγηση: Διευθυντής Δημοτικού σχολείου παρεμπόδισε επικοινωνία εκπαιδευτικών με συνδικαλιστές