Εκπαιδευτικοί Λήμνου: Να προχωρήσουν άμεσα οι αναδρομικοί διορισμοί
«Να μπει τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μόνιμων» αναπληρωτών»

Αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου (ΣτΕ), αναγνωρίζουν το δικαίωμα αναδρομικού διορισμού σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, επιτυχόντων των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Λήμνου εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή της στους δικαστικά δικαιωμένους εκπαιδευτικούς και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στον άμεσο αναδρομικό διορισμό τους.

«Απαιτούμε να δοθεί επιτέλους τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μόνιμων» αναπληρωτών που ουσιαστικά αναπληρώνουν… τον εαυτό τους, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» επισημαίνει.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου:

ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί – επιτυχόντες των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008 – έχουν δικαιωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στο όνομά τους, που τους διορίζουν αναδρομικά. Αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου (ΣτΕ), αναγνωρίζουν το δικαίωμα αναδρομικού διορισμού σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, επιτυχόντων των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008.

Μάλιστα, ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους συναδέλφους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στους δικαστικά δικαιωμένους εκπαιδευτικούς και απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στον άμεσο αναδρομικό  διορισμό των συναδέλφων. Επίσης, θεωρούμε ότι η πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει και τους συναδέλφους που δεν έχουν προσφύγει δικαστικά, αλλά βρίσκονται στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Άλλωστε, είναι γεγονός ότι τα εκπαιδευτικά κενά είναι χιλιάδες και η κάλυψή τους με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών είναι υποχρέωση της πολιτείας, γι’ αυτό και αποτελεί ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι δικαστικών διεκδικήσεων.

Για τον λόγο αυτό, συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα τον αγώνα για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της Δημόσιας Εκπαίδευσης με άμεσους μόνιμους διορισμούς όλων των συναδέλφων μας που παραμένουν αδιόριστοι, παρά το γεγονός ότι έχουν μία ή και περισσότερες επιτυχίες σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, ανεξάρτητα από το αν έχουν κινηθεί δικαστικά, ή όχι, όπως επίσης και όλων των συναδέλφων μας που εργάζονται επί χρόνια ως αναπληρωτές.

Απαιτούμε να δοθεί επιτέλους τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μόνιμων» αναπληρωτών που ουσιαστικά αναπληρώνουν… τον εαυτό τους, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακαδημία Φαρμάκου
Υπουργείο Παιδείας: Σε ΦΕΚ η ίδρυση της Ακαδημίας Φαρμάκου στην Τρίπολη
Στο Εθνικό Τυπογραφείο η απόφαση για την πρώτη Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης της χώρας - Πώς θα λειτουργεί
Υπουργείο Παιδείας: Σε ΦΕΚ η ίδρυση της Ακαδημίας Φαρμάκου στην Τρίπολη
κλειστά σχολεία
Σοβαρά κενά στα σχολεία της Κέρκυρας – Συνεχής αναστάτωση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ακάλυπτες ώρες, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και καταγγελίες για «αλχημείες» της Διοίκησης
Σοβαρά κενά στα σχολεία της Κέρκυρας – Συνεχής αναστάτωση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Γερμανία, νεκρός ελεγκτής
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα
Τραγωδία στη Γερμανία: 26χρονος Έλληνας ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο ελεγκτής που ξυλοκοπήθηκε από 26χρονο Έλληνα