Απόλυση εκπαιδευτικού: «Απαράδεκτο! Την απέλυσαν επειδή είπε ότι η 17η Νοεμβρίου είναι αργία»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Απέλυσαν εκπαιδευτικό από φροντιστήριο που ήθελαν να παραμείνει ανοιχτό στην αργία της 17ης Νοεμβρίου – Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη

Πολλές είναι οι ανακοινώσεις των σωματείων εκπαιδευτικών που καταγγέλλουν την απόλυση της εκπαιδευτικού και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων» από φροντιστήριο. Το alfavita.gr επέλεξε να δημοσιεύσει την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων» Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, καθώς είπε στην εργοδοσία που επιθυμούσε να ανοίξει το φροντιστήριο στις 17 Νοεμβρίου ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το φροντιστήριο, στη Νέα Ιωνία, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 17:00.

«Η στάση της αυτή χαρακτηρίστηκε ως συνδικαλιστική δράση σε μαθητές και της ανακοινώθηκε απόλυση» λέει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης»

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης»:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόλυση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, καταγγέλλει την απόλυση της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ο ΒΥΡΩΝ, Ελπίδας Νασιοπούλου από το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.

Πρόκειται για απροκάλυπτη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Οι αιτιάσεις της εργοδοσίας χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της συναδέλφου ανάρμοστη, επειδή η τελευταία, μετά από την είδηση ότι το εν λόγω φροντιστήριο θα άνοιγε την 17η Νοέμβρη, εξήγησε στην εργοδοσία ότι η ημέρα αυτή είναι αργία για την εκπαίδευση και τα φροντιστήρια είναι κλειστά. Μίλησε στους μαθητές για το πολυτεχνείο, τους εξήγησε γιατί γιορτάζεται κάθε χρόνο, γιατί είναι καθιερωμένη ως μέρα αργίας και εκδηλώσεων στα σχολεία.  Η στάση της αυτή χαρακτηρίστηκε ως συνδικαλιστική δράση σε μαθητές και της ανακοινώθηκε απόλυση.

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου.

Καταγγέλλουμε το αντιπαιδαγωγικό και αντιεκπαιδευτικό κλίμα που επικρατεί στο εν λόγω φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης και υιοθετείται ευρύτερα, που θέλει τον καθηγητή υπόλογο για τις ιδέες και τα φρονήματα του, διαφορετικά τον παύει εν μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προκαλώντας στους μαθητές αποδιοργάνωση, σύγχυση και καλλιεργώντας την απάνθρωπη αντίληψη ότι ο δάσκαλος είναι αναλώσιμος.

Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί συνέχεια της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με τους μισθούς εξαθλίωσης, τις ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις, τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές 2μηνες και τρίμηνες συμβάσεις, την πλειάδα εξωδιδακτικών καθηκόντων και απλήρωτων υπερωριών που φορτώνονται οι εργαζόμενοι.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των φροντιστηρίων. Ένα καθεστώς που επιτρέπει στον εκάστοτε εργοδότη να δρα ανεξέλεγκτα.

Δε θα επιτρέψουμε το καθεστώς εργασιακής γαλέρας με τους εκπαιδευτικούς φιμωμένους!

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης απόλυσης της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση! Η εκδικητική απόλυση δεν θα περάσει!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ 18 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimiopatron.jpg
Regional Growth Conference 2026: Με ηγετική και πολυεπίπεδη παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινούν οι εργασίες
Στις εργασίες του συνεδρίου μετέχουν ο Πρύτανης, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, και οι Αντιπρυτάνεις του ιδρύματος, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην...
Regional Growth Conference 2026: Με ηγετική και πολυεπίπεδη παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινούν οι εργασίες
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Η «παγίδα» μετακίνησης σχολών σε περισσότερα Πεδία
Το 4ο Επιστημονικό Πεδιο συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη πίεση υποψηφίων – Προβληματισμός για τις ανισότητες και το επίπεδο σπουδών
Πανελλήνιες 2026: Η «παγίδα» μετακίνησης σχολών σε περισσότερα Πεδία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Κινητοποίηση σήμερα στον Πειραιά μετά τις μηνύσεις σε συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς
Η ΕΛΜΕ Πειραιά κάνει λόγο για «νέα απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης», ενώ έχει προγραμματίσει...
Κινητοποίηση σήμερα στον Πειραιά μετά τις μηνύσεις σε συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς
Σύνταξη
Πρόωρη σύνταξη για γονείς: Ποιοι μπορούν ακόμη να αποχωρήσουν πριν από τα 62
Οι προϋποθέσεις για ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες – Τι ισχύει για 25ετία, ανήλικο παιδί και πλασματικά έτη
Πρόωρη σύνταξη για γονείς: Ποιοι μπορούν ακόμη να αποχωρήσουν πριν από τα 62