aggliki sxoli lefkosias
Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου για τις απολυμένες καθηγήτριες της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας την Τρίτη - Ανακοίνωση αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»

Την αλληλεγγύη του στις συνδικαλίστριες καθηγήτριες της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας που απολύθηκαν εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων». Παράλληλα, αύριο, Τετάρτη 24 Αυγούστου, η Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου για την ακύρωση των απολύσεων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «διοίκηση του σχολείου ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου (!!!) πως προβαίνει στις απολύσεις της Μυρτώς Χασαποπούλου, Προέδρου, της Μαιριέντας Στεφάνου, Γραμματέα, και της Μαρίας Περικλέους, Ταμία της Οργάνωσης του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA)».

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι «οι απολύσεις αυτές παραβιάζουν το Άρθρο 5(1) (α) του Περί της Σύμβασης περί των Αντιπροσώπων των Εργαζομένων (Κυρωτικό) Νόμο του 1995 έως 2012», ενώ τονίζει ότι «είναι εκδικητικές και αυθαίρετες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»:

Ένα χρόνο τώρα, η διοίκηση της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας έχει αυξήσει το ωράριο των εργαζομένων και ταυτόχρονα έχει μειώσει τους μισθούς τους. Οι συνάδελφοι αγωνίστηκαν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς των ιδιοκτητών του σχολείου.

Ακόμη κι όταν απειλήθηκαν ευθέως οι συνδικαλίστριες της Οργάνωσης του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA) η τρομοκρατία δεν πέρασε. (https://vyrwnas.edu.gr/?p=5630)

Η διοίκηση του σχολείου ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου (!!!) πως προβαίνει στις απολύσεις της Μυρτώς Χασαποπούλου, Προέδρου, της Μαιριέντας Στεφάνου, Γραμματέα, και της Μαρίας Περικλέους, Ταμία της Οργάνωσης του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA).

Οι απολύσεις αυτές παραβιάζουν το Άρθρο 5(1) (α) του Περί της Σύμβασης περί των Αντιπροσώπων των Εργαζομένων (Κυρωτικό) Νόμο του 1995 έως 2012, το οποίο δίνει αποτελεσματική προστασία στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Οι απολύσεις αυτές είναι εκδικητικές και αυθαίρετες. Δεν έχουν σχέση με το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων. Μοναδικός στόχος είναι να πλήξουν και ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, φαινόμενο που φαίνεται να παίρνει διαστάσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση της Κύπρου και γενικότερα.

Χαιρετίζουμε την απόφαση των συναδέλφων να μην δεχτούν τις απολύσεις και να βγουν πάλι στο δρόμο του αγώνα. Αύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου, η Επιτροπή Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την ακύρωση των απολύσεων.

Ανταποκρινόμαστε ξανά στο κάλεσμα της ESSA και εκφράζουμε την στήριξή μας στον αγώνα των συναδέλφων. Καταδικάζουμε τις απολύσεις και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές των οργανώσεών τους δεν φιμώνονται και δεν εκφοβίζονται!

Με αγώνα συνεχίζουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΙΔΥΜΕΣ
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
Πώς δύο δίδυμες φοιτήτριες ιατρικής κατάφεραν να κερδίσουν τεράστια αποζημίωση από τη σχολή τους
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
τεχνολογία
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
Το επιστημονικό περιεχόμενο των Ομηρικών επών καταγράφεται από τον Κ. Ζέγγελη - Η προηγμένη τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από τα Ομηρικά έπη
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
ελενα ΙΣΠΑΝΙΑ
Βίντεο με συγκλονιστικό αποχαιρετισμό της Έλενας λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο
«Ό,τι κι αν συμβεί, ξέρω ότι η ζωή μου δεν ήταν μάταιη, γιατί πάλεψα και πέτυχα αυτό που ήθελα, να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη για την ασθένεια».
Βίντεο με συγκλονιστικό αποχαιρετισμό της Έλενας λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο