Να ανακληθεί η απόλυση του ιδιωτικού εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση ζητά η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας

Ένα ακόμα σωματείο εκπαιδευτικών ζητά να ανακληθεί η απόλυση του ιδιωτικού εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση.

Ο Βασίλης Λιόσης απολύθηκε μετά από 25 χρόνια, διότι εκδήλωσε την αντίθεσή του στον τρόπο που γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου, αφού ουκ ολίγες φορές εκθειάστηκε ο δικτάτορας Μεταξάς.

«Υπερασπιζόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία του εκπαιδευτικού να διδάσκει στους μαθητές του την ιστορική αλήθεια και να τους καθοδηγεί στην επιστημονική γνώση, ώστε να κατανοήσουν τον κόσμο και να μπορέσουν να τον αλλάξουν», σημειώνει η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

NΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΟΣΗ!

Ο ν. 4713/2020 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, πριν δυο χρόνια, έχει ισοπεδωτικά αποτελέσματα στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς έχει ξεκινήσει μια λαίλαπα απολύσεων, στο πνεύμα της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Μάλιστα ο ν. 4713 προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων χωρίς να απαιτείται κάποια αιτιολόγηση.

Ανάμεσά τους είναι αυτή του εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση, επί 25 έτη μαθηματικού στην «Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή», με αξιόλογη συνδικαλιστική δράση.

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος των ΔΣ ΣΙΕΛ και ΟΙΕΛΕ (Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών και η Ομοσπονδία τους), πρωτοστάτησε στη δημιουργία του συνδικαλιστικού παραρτήματος στο σχολείο του και υπερασπίστηκε με σθένος τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων του. Με βάση καταγγελίες του συναδέλφου στην ΟΙΕΛΕ, το τελευταίο διάστημα συνέβησαν σοβαρά περιστατικά.

Συγκεκριμένα τη φετινή σχολική χρονιά (2021-22):

• Εκδήλωσε την αντίθεσή του στον τρόπο που γιορτάστηκε η 28ηΟκτωβρίου, αφού ουκ ολίγες φορές εκθειάστηκε ο δικτάτορας Μεταξάς. Ενημέρωσε σχετικά τους συναδέλφους και τη διεύθυνση του σχολείου και απέστειλε στους εκπαιδευτικούς σχετικό ιστορικό σημείωμα.

• Κατά το «κλείσιμο» ενός χρόνου από τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής έκανε συζήτηση με τους μαθητές του για το τι ήταν η Χρυσή Αυγή, γιατί παρουσίασε διευρυμένη επιρροή στην ελληνική κοινωνία, τι ήταν ο ναζισμός ιστορικά. Την επόμενη ημέρα κλήθηκε από τη διοίκηση του σχολείου να δώσει εξηγήσεις και απειλήθηκε με διοικητικές κυρώσεις.

• Ομοίως κατήγγειλε σε συναδέλφους του την προβολή ενός βίντεο στα παιδιά του Λυκείου στο οποίο εκθειαζόταν η άσκηση βίας σε πρόσφυγες στα σύνορα του Έβρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το συγκεκριμένο βίντεο δυσανασχέτησαν και πολλοί μαθητές.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η απόλυση του έχει φρονηματικό χαρακτήρα και ιδεολογικά/πολιτικά κίνητρα, αφού συνδέεται με την κοινωνική συνδικαλιστική δράση και τις απόψεις του συναδέλφου. Τέτοιες πρακτικές είναι ενδεικτικές της ιδεολογικής φίμωσης που θέλουν να επιβάλουν στα σχολεία οι σχολάρχες προκειμένου να διαμορφώνουν απερίσπαστοι τη σκέψη και τη συνείδηση των μαθητών. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Υπερασπιζόμαστε την παιδαγωγική ελευθερία του εκπαιδευτικού να διδάσκει στους μαθητές του την ιστορική αλήθεια και να τους καθοδηγεί στην επιστημονική γνώση, ώστε να κατανοήσουν τον κόσμο και να μπορέσουν να τον αλλάξουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΟΣΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ