katalipseis sxoleia
INTIME NEWS
Η μήνυση του διευθυντή Γυμνασίου σε βάρος 18 μαθητών για μονοήμερη κατάληψη «αμαυρώνει την ιδιότητα του δασκάλου ως πνευματικού λειτουργού και παιδαγωγού», σημειώνει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Την κίνηση του διευθυντή Γυμνασίου να καταθέσει μήνυση σε βάρος 18 μαθητών του σχολείου επειδή προχώρησαν σε μονοήμερη κατάληψη καταδικάζει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, τονίζοντας ότι «αμαυρώνει την ιδιότητα του δασκάλου ως πνευματικού λειτουργού και παιδαγωγού».

Σε ψήφισμά του, το σωματείο των καθηγητών υπογραμμίζει ότι «καταδικάζει την αντιπαιδαγωγική και αντισυλλογική συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου», ο οποίος «κατέθεσε στον εισαγγελέα "Δήλωση Εναντίωσης", δηλ μια μορφή μήνυσης εναντίον 18 των μαθητών του ως… υπευθύνων για την κατάληψη του σχολείου τους για μια ημέρα».

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη από κάθε άποψη συμπεριφορά που ακυρώνει το ρόλο του διευθυντή ως παράγοντα δημοκρατικής ομαλότητας στο σχολείο, ενώ αμαυρώνει την ιδιότητα του δασκάλου ως πνευματικού λειτουργού και παιδαγωγού που δομεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους μαθητές του», σημειώνει ακόμα η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ «ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ 18 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΛΟΥΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

·ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

·ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΕΊ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

·ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

·ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή της στις αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και αντιδραστικές πρακτικές της ποινικοποίησης του μαθητικού κινήματος, αλλά και όλων των μέσων συλλογικής πάλης που αυτό αξιοποιεί (καταλήψεις, πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ)

Καταδικάζει την αντιπαιδαγωγική και αντισυλλογική συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου της πόλης μας που κατέθεσε στον εισαγγελέα «Δήλωση Εναντίωσης», δηλ μια μορφή μήνυσης εναντίον 18 των μαθητών του ως… υπευθύνων για την κατάληψη του σχολείου τους για μια ημέρα. Πρόκειται για μια απαράδεκτη από κάθε άποψη συμπεριφορά που ακυρώνει το ρόλο του διευθυντή ως παράγοντα δημοκρατικής ομαλότητας στο σχολείο, ενώ αμαυρώνει την ιδιότητα του δασκάλου ως πνευματικού λειτουργού και παιδαγωγού που δομεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους μαθητές του.

Καταδικάζει επίσης την κάλυψη που παρείχαν, με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ οι διευθυντές της ΔΙΔΕ Ηρακλείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο διευθυντή του σχολείου που κατέθεσε στον εισαγγελέα εναντίον των μαθητών του. Μια τέτοια κάλυψη αντιβαίνει στις βασικές αρχές της δημοκρατικής διοίκησης και παιδαγωγικής δεοντολογίας.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου δηλώνει ότι οι καταθέσεις στους εισαγγελείς εναντίον των μαθητών προσβάλλουν βάναυσα το δημοκρατικό και παιδαγωγικό ήθος των εκπαιδευτικών που με τον αγώνα τους – τόσο στις σχολικές αίθουσες, όσο και στο μαζικό επίπεδο – επιδιώκουν τη μύηση των μαθητών τους στις υψηλές αρχές του δημοκρατικού διαλόγου, της ελεύθερης αντιπαράθεσης των ιδεών και της διεκδικητικής δράσης.

Τονίζει ότι στις συνθήκες της επίτασης των ταξικών φραγμών στη γνώση, στην ιστορική φάση που διανύουμε, κατά την οποία η φτώχεια, η ακρίβεια, η ανεργία μαστίζουν το λαό, ενώ η αδιοριστία ,οι ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και τα λειτουργικά προβλήματα στα σχολεία δείχνουν παραστατικά τη δραματική υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης, η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο της απογύμνωσης της νεολαίας και συνολικά του λαϊκού κινήματος από κάθε δημοκρατικό συνδικαλιστικό δικαίωμα συλλογικής πάλης και διεκδίκησης.

Χωρίς την ολοκληρωτική απομόνωση παρόμοιων συμπεριφορών ορισμένων διευθυντών από κάθε εκπαιδευτικό μα και από το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, το κίνημα των γονέων, τα εργατικά σωματεία, η τρομοκρατία, η καταστολή, η χειραγώγηση του μαθητικού κινήματος, του εργατικού – λαϊκού κινήματος θα επιτείνεται. Τέτοιες συμπεριφορές καλλιεργούν το ήθος του αυταρχισμού και εδραιώνουν την κουλτούρα της καταστολής απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε!

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9/11, πρέπει να είναι μια αποφασιστική απάντηση και σε τέτοιες αντιδραστικές προθέσεις, εκτός των αποφασισμένων κρίσιμων για τη ζωή μας και για το σχολείο διεκδικήσεων και αιτημάτων.

Ø ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Ø ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΑΛΗΣ.

Ø ΔΗΛΏΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κασσελακης
Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε
Κασσελάκης για σόου Μητσοτάκη - Η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε – Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο
Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε