«Ασκούνται ποικίλες πιέσεις σε συναδέλφους για αποδοχή ορισμού τους ως μεντόρων ή συντονιστών αλλά και για δρομολόγηση εκπαιδευτικών ομίλων. Μάλιστα, πιέσεις αφορούν και συναδέλφους που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή», καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Aυθαιρεσίες και παράνομες πιέσεις για ορισμό μεντόρων, συντονιστών και ομίλων καταγγέλλει ένα ακόμα σωματείο εκπαιδευτικών.

Αυτή τη φορά, ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, σε ανακοίνωσή του, αποκαλύπτει ότι «έχει ενημερωθεί για περιπτώσεις στις οποίες ασκούνται ποικίλες πιέσεις σε συναδέλφους για αποδοχή ορισμού τους ως μεντόρων ή συντονιστών αλλά και για δρομολόγηση εκπαιδευτικών ομίλων. Μάλιστα, πιέσεις αφορούν και συναδέλφους που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή».

Και όλα αυτά, την ώρα που η αποχή στα σχολεία του συλλόγου ξεπερνά το 70%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:

Aυθαιρεσίες και παράνομες πιέσεις για ορισμό μεντόρων, συντονιστών και ομίλων

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει μια μεγάλη μάχη για να αποκρούσει την επέλαση της ατομικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού μέσα από τη θεσμοθέτηση των μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών και της απλήρωτης υπερωριακής ερεγασίας μέσω των ομίλων.

Η συντριπτικά πλειοψηφική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία – αποχή που συνεχίζεται, αποτελεί πολιτική νομιμοποίηση  των συλλογικών μας αποφάσεων, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές που  απειλούν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Σημειώνουμε όμως ότι το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου έχει ενημερωθεί για περιπτώσεις στις οποίες ασκούνται ποικίλες πιέσεις σε συναδέλφους για αποδοχή ορισμού τους ως μεντόρων ή συντονιστών αλλά και για δρομολόγηση εκπαιδευτικών ομίλων. Μάλιστα, πιέσεις αφορούν και συναδέλφους που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή.

Οφείλουμε να κάνουμε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτό να ασκούνται τέτοιες πιέσεις την ώρα που ο κλάδος βρίσκεται σε απεργία – αποχή! Η σπουδή που επιδεικνύεται από κάποιους/κάποιες Διευθυντές/Διευθύντριες να δρομολογήσουν την αξιολόγηση, την ώρα που ο κλάδος αγωνίζεται μαζικά και μάλιστα σε έναν αγώνα που συμμετέχουν αποφασιστικά οι περισσότεροι συνάδελφοι, όπως συμβαίνει στο σύλλογό μας, είναι πράξη αντισυναδελφική! Επιπλέον, πιέσεις ή ορισμός  ως μεντόρων και συντονιστών συναδέλφων που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που είναι σε ισχύ, είναι παράνομη πράξη και στρέφεται κατά θεμελιωδών εργασιακών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Επίσης το μοίρασμα υπεύθυνων δηλώσεων από Διευθυντές σε συναδέλφους εκπ/κούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή για να συμπληρώσουν τα προσόντα τους με στόχο να τους ορίσουν μέντορες ή ενδοσχολικούς συντονιστές ενώ συμμετέχουν στην απεργία – αποχή αποτελεί ανάλγητη και αντισυναδελφική πράξη και δεν είναι υποχρέωση κανενός συναδέλφου να συμπληρώσει και να παραδώσει τέτοιους είδους δήλωση, αφού το σχολείο και η υπηρεσία γνωρίζουν τα «προσόντα» όλων μας. Επιπρόσθετα η συμπλήρωση φορμών ηλεκτρονικού τύπου με τα ονόματα των μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών που ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να γίνει από τους Δ/ντές/Δ/ντριες των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας δεν προβλέπεται από κανενός είδους υπηρεσιακή έγγραφη οδηγία.  Καλούμε δε  τους συναδέλφους σε κάθε σχολική μονάδα να συνεχίσουν τη συλλογή των υπογραφών μέχρι τη συμμετοχή όλων στην απεργία – αποχή, ώστε η καθολική συμμετοχή να αποτελέσει την ασπίδα απέναντι σε αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες από όπου κι αν εκπορεύονται!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες/ους, δασκάλους/ες, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, αναπληρωτές/τριες, νεοδιόριστους/ες σε διαρκή επαφή και συσπείρωση με το Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, για να αποκρούσουμε συλλογικά τις πιέσεις και τις αυθαιρεσίες και να υπερασπίσουμε το δημοκρατικό και συναδελφικό κλίμα στις σχολικές μονάδες.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους – μέλη του σωματείου μας που συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ και παρά το γεγονός αυτό ορίζονται από τις/τους Διευθύντριες/Διευθυντές των σχολείων τους ως μέντορες ή ενδοσχολικοί συντονιστές να ενημερώνουν το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου προκειμένου να προβεί το σωματείο σε καταγγελία των ενεργειών αυτών με βάση την απόφαση του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε (αρ. πρωτ. 135/28 – 9 – 2022).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ