Μέντορες, συντονιστές - Εκπαιδευτικοί: Αυθαιρεσίες και παράνομες πιέσεις
«Αντισυναδελφική πράξη η σπουδή που επιδεικνύεται από ελάχιστους διευθυντές να δρομολογήσουν την αξιολόγηση»

Πολιτική νομιμοποίηση  των συλλογικών αποφάσεων, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές που  απειλούν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια έδειξε η συντριπτική πλειοψηφική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή για τις «αυθαιρεσίες και παράνομες πιέσεις για ορισμό μεντόρων, συντονιστών και ομίλων», σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά».

«Η σπουδή που επιδεικνύεται από πραγματικά ελάχιστους διευθυντές να δρομολογήσουν την αξιολόγηση, την ώρα που ο κλάδος αγωνίζεται μαζικά και μάλιστα σε έναν αγώνα που συμμετέχουν αποφασιστικά και οι περισσότεροι συνάδελφοι διευθυντές και διευθύντριες, όπως συμβαίνει στο σύλλογό μας, είναι πράξη αντισυναδελφική» επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά»:

Aυθαιρεσίες και παράνομες πιέσεις για ορισμό μεντόρων, συντονιστών και ομίλων

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει μια μεγάλη μάχη για να αποκρούσει την επέλαση της ατομικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού μέσα από τη θεσμοθέτηση των μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών και της απλήρωτης υπερωριακής ερεγασίας μέσω των ομίλων.

Η συντριπτικά πλειοψηφική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία-αποχή που συνεχίζεται, αποτελεί πολιτική νομιμοποίηση  των συλλογικών μας αποφάσεων, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές που  απειλούν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Σημειώνουμε όμως ότι ο σύλλογος Αθηνά έχει ενημερωθεί για περιπτώσεις στις οποίες ασκούνται ποικίλες πιέσεις σε συναδέλφους για αποδοχή ορισμού τους ως μεντόρων ή συντονιστών αλλά και για δρομολόγηση εκπαιδευτικών ομίλων. Μάλιστα, πιέσεις αφορούν και συναδέλφους που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή.

Οφείλουμε να κάνουμε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτό να ασκούνται τέτοιες πιέσεις την ώρα που ο κλάδος βρίσκεται σε απεργία-αποχή! Η σπουδή που επιδεικνύεται από πραγματικά ελάχιστους διευθυντές να δρομολογήσουν την αξιολόγηση, την ώρα που ο κλάδος αγωνίζεται μαζικά και μάλιστα σε έναν αγώνα που συμμετέχουν αποφασιστικά και οι περισσότεροι συνάδελφοι διευθυντές και διευθύντριες, όπως συμβαίνει στο σύλλογό μας, είναι πράξη αντισυναδελφική! Επιπλέον, πιέσεις ή ορισμός  ως μεντόρων και συντονιστών συναδέλφων που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που είναι σε ισχύ, είναι παράνομη πράξη και στρέφεται κατά θεμελιωδών εργασιακών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Καλούμε δε  τους συναδέλφους σε κάθε σχολική μονάδα να συνεχίσουν τη συλλογή των υπογραφών μέχρι τη συμμετοχή όλων στην απεργία-αποχή, ώστε η καθολική συμμετοχή να αποτελέσει την ασπίδα απέναντι σε αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες από όπου κι αν εκπορεύονται! 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες/ους, δασκάλους/ες, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, αναπληρωτές/τριες, νεοδιόριστους/ες σε διαρκή επαφή και συσπείρωση με το σύλλογο Αθηνά, για να αποκρούσουμε συλλογικά τις πιέσεις και τις αυθαιρεσίες και να υπερασπίσουμε το δημοκρατικό και συναδελφικό κλίμα στις σχολικές μονάδες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα