Μέντορες, συντονιστές - Εκπαιδευτικοί: Αυθαιρεσίες και παράνομες πιέσεις
«Αντισυναδελφική πράξη η σπουδή που επιδεικνύεται από ελάχιστους διευθυντές να δρομολογήσουν την αξιολόγηση»

Πολιτική νομιμοποίηση  των συλλογικών αποφάσεων, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές που  απειλούν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια έδειξε η συντριπτική πλειοψηφική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή για τις «αυθαιρεσίες και παράνομες πιέσεις για ορισμό μεντόρων, συντονιστών και ομίλων», σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά».

«Η σπουδή που επιδεικνύεται από πραγματικά ελάχιστους διευθυντές να δρομολογήσουν την αξιολόγηση, την ώρα που ο κλάδος αγωνίζεται μαζικά και μάλιστα σε έναν αγώνα που συμμετέχουν αποφασιστικά και οι περισσότεροι συνάδελφοι διευθυντές και διευθύντριες, όπως συμβαίνει στο σύλλογό μας, είναι πράξη αντισυναδελφική» επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά»:

Aυθαιρεσίες και παράνομες πιέσεις για ορισμό μεντόρων, συντονιστών και ομίλων

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει μια μεγάλη μάχη για να αποκρούσει την επέλαση της ατομικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού μέσα από τη θεσμοθέτηση των μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών και της απλήρωτης υπερωριακής ερεγασίας μέσω των ομίλων.

Η συντριπτικά πλειοψηφική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία-αποχή που συνεχίζεται, αποτελεί πολιτική νομιμοποίηση  των συλλογικών μας αποφάσεων, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τις αντιδραστικές αλλαγές που  απειλούν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Σημειώνουμε όμως ότι ο σύλλογος Αθηνά έχει ενημερωθεί για περιπτώσεις στις οποίες ασκούνται ποικίλες πιέσεις σε συναδέλφους για αποδοχή ορισμού τους ως μεντόρων ή συντονιστών αλλά και για δρομολόγηση εκπαιδευτικών ομίλων. Μάλιστα, πιέσεις αφορούν και συναδέλφους που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή.

Οφείλουμε να κάνουμε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτό να ασκούνται τέτοιες πιέσεις την ώρα που ο κλάδος βρίσκεται σε απεργία-αποχή! Η σπουδή που επιδεικνύεται από πραγματικά ελάχιστους διευθυντές να δρομολογήσουν την αξιολόγηση, την ώρα που ο κλάδος αγωνίζεται μαζικά και μάλιστα σε έναν αγώνα που συμμετέχουν αποφασιστικά και οι περισσότεροι συνάδελφοι διευθυντές και διευθύντριες, όπως συμβαίνει στο σύλλογό μας, είναι πράξη αντισυναδελφική! Επιπλέον, πιέσεις ή ορισμός  ως μεντόρων και συντονιστών συναδέλφων που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που είναι σε ισχύ, είναι παράνομη πράξη και στρέφεται κατά θεμελιωδών εργασιακών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Καλούμε δε  τους συναδέλφους σε κάθε σχολική μονάδα να συνεχίσουν τη συλλογή των υπογραφών μέχρι τη συμμετοχή όλων στην απεργία-αποχή, ώστε η καθολική συμμετοχή να αποτελέσει την ασπίδα απέναντι σε αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες από όπου κι αν εκπορεύονται! 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες/ους, δασκάλους/ες, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, αναπληρωτές/τριες, νεοδιόριστους/ες σε διαρκή επαφή και συσπείρωση με το σύλλογο Αθηνά, για να αποκρούσουμε συλλογικά τις πιέσεις και τις αυθαιρεσίες και να υπερασπίσουμε το δημοκρατικό και συναδελφικό κλίμα στις σχολικές μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

έθνος2
Απόκοσμες θεωρίες που προκαλούν τρόμο για τους 9 πεζοπόρους που βρέθηκαν νεκροί στα Ουράλια
Έχετε ακούσει ποτέ για τους 9 πεζοπόρους που βρέθηκαν νεκροί στα Ουράλια;
Απόκοσμες θεωρίες που προκαλούν τρόμο για τους 9 πεζοπόρους που βρέθηκαν νεκροί στα Ουράλια
ρολόι
Τράπεζα Θεμάτων: Πόσο πιθανή είναι η επίθεση από χάκερς - Ελλιπής η θωράκιση της πλατφόρμας, λένε οι ειδικοί
Συχνή, τετριμμένη, καθόλου εξεζητημένη σε επίπεδο γνώσεων και σίγουρα όχι πρωτοφανή, χαρακτηρίζουν ειδικοί της Πληροφορικής και της Κυβερνοασφάλειας
Τράπεζα Θεμάτων: Πόσο πιθανή είναι η επίθεση από χάκερς - Ελλιπής η θωράκιση της πλατφόρμας, λένε οι ειδικοί
nikosfilhs159_0.jpg
Φίλης για Ψαριανό - Τράπεζα Θεμάτων: Περιπαίζουν τους πολίτες - Βρίζουν τους εκπαιδευτικούς
Φ'ιλης: Μέσα από το βούρκο, βρήκαν ευκαιρία τα τρολ της ΝΔ να επιτεθούν άλλη μια φορά στους εκπαιδευτικούς. Επικεφαλής τους, ο υποψήφιος βουλευτής...
Φίλης για Ψαριανό - Τράπεζα Θεμάτων: Περιπαίζουν τους πολίτες - Βρίζουν τους εκπαιδευτικούς