Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
Οι εκπαιδευτικοί της τάξης κρατάμε όρθιο το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, εν μέσω μνημονίων, φτώχειας, πανδημίας, καταστροφών. Η απάντηση στα προβλήματα από την Κεραμέως και την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο αυταρχισμός, οι προσφυγές στα δικαστήρια και οι εκβιασμοί«»

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση των μαθητών μας σε ένα πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, απέναντι στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ η οποία με τον αυταρχισμό και την καταστολή το υπονομεύει», σημειώνει η Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας, με αφορμή την αγωγή Κεραμέως κατά της ΔΟΕ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι εκπαιδευτικοί της τάξης κρατάμε όρθιο το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, εν μέσω μνημονίων, φτώχειας, πανδημίας, καταστροφών. Η απάντηση στα προβλήματα από την Κεραμέως και την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο αυταρχισμός, οι προσφυγές στα δικαστήρια και οι εκβιασμοί!

Απέναντι στο σχολείο της αγοράς, της ταξικής επιλογής και του ανταγωνισμού, της, δήθεν, αξιολογικής ιεραρχίας και των ατομικών «λύσεων», αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική Ελευθερία στη τάξη και στην πράξη για Δημοκρατία στο σχολείο ενάντια στη διάλυσή του.

Μετά την κήρυξη απεργίας αποχής από τη διαδικασία των «μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών και της ατομικής αξιολόγησης» το ΥΠΑΙΘ όντας σε πανικό σέρνει τους εκπαιδευτικούς ξανά στα δικαστήρια. Ο λόγος; Η εκπαιδευτική κοινότητα γύρισε περιφρονητικά την πλάτη στους θεσμούς αυτούς που καταστρέφουν το δημόσιο σχολείο, τη δημοκρατική του λειτουργία, τον σύλλογο διδασκόντων και κυρίως εμπεδώνουν κλίμα φόβου και υποταγής στις αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ. Η Κεραμέως επέλεξε τον μόνο δρόμο που ακολουθεί εδώ και τρία χρόνια. Τον αυταρχισμό, την καταστολή, τον ολοκληρωτισμό. Ακολουθεί τα βήματα όλων των υπουργών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με απεργίες όπως της COSCO, της Μαλαματίνα, της ΠΕΝΕΝ, των συγκοινωνιών και δεκάδων άλλων που βγαίνουν παράνομες με το πλαίσιο του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη. Γι’ αυτό μας έστειλε εξώδικο στις 22/9 στις 11:30μμ με εκδίκαση (άκουσον-άκουσον) στις 13:00 της ίδιας μέρας. Το δικαστήριο (προς έκπληξη των δικηγόρων του Υπουργείου) δέχτηκε το αίτημα της ΔΟΕ για αναβολή και καθόρισε νέα δικάσιμο για τη Δευτέρα 26/9 στις 13:15.

Δεν μας μένει άλλος δρόμος απ’ το ν’ απαντήσουμε αγωνιστικά σηκώνοντας το γάντι της πρόκλησης αυτών που μας καλούν να «προσαρμοστούμε» στη διάλυση της ζωής μας, σε μια περίοδο ακρίβειας, ενεργειακής κρίσης, καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, αυταρχισμού και καταστολής.

Δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια! Εμείς θα συνεχίσουμε όσες αυταρχικές αποφάσεις και απαγορεύσεις κι αν μεθοδεύσουν τα κυβερνητικά επιτελεία!

•    Να συγκληθεί άμεσα το ΔΣ του Συλλόγου μας και να προχωρήσει σε πρόταση στο ΔΣ της ΔΟΕ για απεργία την ημέρα της δίκης, τη Δευτέρα 26-09.
•    Το ΔΣ της ΔΟΕ να  συνεδριάσει άμεσα  παίρνοντας όλα τα μέτρα για την οργάνωση της απεργίας με συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
•    Να προετοιμάσει την  αγωνιστική απάντηση του κλάδου με σχέδιο χρησιμοποιώντας όλα τα  μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Απεργία αποχή της ΔΟΕ είναι σε πλήρη ισχύ. Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία. Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής της ΔΟΕ από την ατομική αξιολόγηση.

Για να μπορέσουμε να ανασάνουμε!

Η αξιολόγηση - διάλυση του δημόσιου σχολείου ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και ενωμένοι μέχρι τη νίκη!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΒΑΡΚΑ
Ότι έμεινε από Ελλάδα
Και η θάλασσα που δε σώνεται, όσο και να τη ρουφούν τα μάτια των ανθρώπων και δεν καίγεται, όσο και να δροσίζει την κάψα τους.
Ότι έμεινε από Ελλάδα
ΝΗΠΙΟ
Τα νήπια που διανύουν δεκάδες μέτρα για να βγουν διάλλειμα σε προαύλιο άλλου σχολείου!

Ανάστατοι είναι οι γονείς 25 νηπίων και προ νηπίων που καθημερινά πηγαίνουν στο 29ο νηπιαγωγείο της Πάτρας καθώς αναγκάζονται να μετακινούνται με...

Τα νήπια που διανύουν δεκάδες μέτρα για να βγουν διάλλειμα σε προαύλιο άλλου σχολείου!