Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
«Είναι πραγματικά ντροπή! Τσακίζουν τα παιδιά 4-6 χρόνων και απαξιώνουν το έργο των Νηπιαγωγών!» λένε οι εκπαιδευτικοί

Στο Ολοήμερο του 8ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής είναι γραμμένα 24 παιδιά που στοιβάζονται σε μια αίθουσα κοντέινερ – τσίγκινο κουτί 36 τ.μ., όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο οποίος ζητά να μοιραστούν τα νήπια σε δύο τμήματα.

«Ένα τέτοιο κοντέινερ 2 μικρών αιθουσών στέγασε πέρυσι το 8ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής. Είναι τα γνωστά τσίγκινα κουτιά στα οποία κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ και Δήμοι, όπως και της Καισαριανής, εφάρμοσαν τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή» επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή του.

«Η κατάσταση όμως που επικρατεί στο 8ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής ξεπερνάει κάθε προηγούμενο! Ενώ το Νηπιαγωγείο έχει 2 μικρές αίθουσες, όπως προαναφέραμε, και το πρωί λειτουργούν 2 τμήματα με περίπου 20 παιδιά το καθένα, στο ολοήμερο είναι γραμμένα 24 παιδιά, που αυτή τη στιγμή είναι ενταγμένα σε 1 τμήμα» τονίζει

«Πού όμως να ακουμπήσουν αυτά τα παιδιά, όταν η αίθουσα είναι 36 τ.μ. μαζί με την τουαλέτα και το πάγκο της κουζίνας; 24 παιδιά και μία Νηπιαγωγός σε μια τέτοια αίθουσα στέκονται μόνο ή κάθονται κοντά ο ένας στον άλλον. Κανένα περιθώριο για κίνηση, παιδαγωγική δραστηριότητα, ούτε λόγος για λίγο ξάπλωμα γιατί τα στρωματάκια δε χωράνε! Στην ουσία πρόκειται για πάρκινγκ παιδιών 4-6 χρόνων! Είναι πραγματικά ντροπή! Τσακίζουν τα παιδιά 4-6 χρόνων και απαξιώνουν το έργο των Νηπιαγωγών!» συμπληρώνει.

Η καταγγελία των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»:

Να μοιραστούν σε 2 τμήματα τα 24 νήπια-προνήπια που είναι γραμμένα στο Ολοήμερο στο 8ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής! Τα παιδιά τώρα στοιβάζονται σε μία αίθουσα κοντέινερ-τσίγκινο κουτί 36 τ.μ.!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Κύριε Διευθυντά της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας, Κυρία Συντονίστρια Προσχολικής Αγωγής,

Απαιτούμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας να μοιράσει τώρα σε 2 τμήματα τα 24 παιδιά που είναι γραμμένα στο ολοήμερο στο 8ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής και αυτή τη στιγμή τα στοιβάζει σε μία πολύ μικρή αίθουσα - τσίγκινο κουτί ενός κοντέινερ ελαφριού τύπου. Ένα τέτοιο κοντέινερ 2 μικρών αιθουσών στέγασε πέρυσι το 8ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής. Είναι τα γνωστά τσίγκινα κουτιά στα οποία κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ και Δήμοι, όπως και της Καισαριανής, εφάρμοσαν τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή!

Ως Σύλλογος «ΡΟΖΑ ΙΒΜΡΙΩΤΗ» διαφωνήσαμε από την αρχή με την υποβαθμισμένη στέγαση προνηπίων-νηπίων, για να εφαρμοστεί όπως όπως η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, απαιτήσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε να γίνει ουσιαστική εφαρμογή της σε σύγχρονα Νηπιαγωγεία, που είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και δυνατότητα της εποχής μας.

Η κατάσταση όμως που επικρατεί στο 8ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής ξεπερνάει κάθε προηγούμενο! Ενώ το Νηπιαγωγείο έχει 2 μικρές αίθουσες, όπως προαναφέραμε, και το πρωί λειτουργούν 2 τμήματα με περίπου 20 παιδιά το καθένα (αριθμός μεγάλος για τις αίθουσες αυτές που δεν είναι για πάνω από 12 παιδιά με τα τ.μ. που προέβλεπε ο ΟΣΚ και τώρα η ΚΤΥΠ), στο ολοήμερο είναι γραμμένα 24 παιδιά, που αυτή τη στιγμή είναι ενταγμένα σε 1 τμήμα! Δηλαδή στοιβάζονται 24 παιδιά σε μια τέτοια αίθουσα και μάλιστα στο ολοήμερο που αντικειμενικά είναι αυξημένες οι ανάγκες των παιδιών γιατί είναι κουρασμένα και εκτός των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων πρέπει κάπου να ξεκουραστούν έστω και λίγο! Πού όμως να ακουμπήσουν αυτά τα παιδιά, όταν η αίθουσα είναι 36 τ.μ. μαζί με την τουαλέτα και το πάγκο της κουζίνας; 24 παιδιά και μία Νηπιαγωγός σε μια τέτοια αίθουσα στέκονται μόνο ή κάθονται κοντά ο ένας στον άλλον. Κανένα περιθώριο για κίνηση, παιδαγωγική δραστηριότητα, ούτε λόγος για λίγο ξάπλωμα γιατί τα στρωματάκια δε χωράνε! Στην ουσία πρόκειται για πάρκινγκ παιδιών 4-6 χρόνων! Είναι πραγματικά ντροπή! Τσακίζουν τα παιδιά 4-6 χρόνων και απαξιώνουν το έργο των Νηπιαγωγών!

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι με τόσα παιδιά είναι αυξημένος ο κίνδυνος ατυχημάτων και μάλιστα στο ολοήμερο, όπου τα παιδιά είναι ήδη κουρασμένα και στο βαθμό που δεν έχουν καμία δυνατότητα χαλάρωσης εκνευρίζονται πιο εύκολα! Αλήθεια ποιος παίρνει την ευθύνη σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος; Ποιος θα δικαιολογήσει τόσα παιδάκια σε ένα κοντέινερ κουτί;

Θέλουμε επίσης να πούμε ότι στην αρχή ήταν γραμμένα 27 παιδιά και τότε η Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθήνας, αντί να δημιουργήσει αμέσως 2 τμήματα (άλλωστε και ο νόμος τους ως 25 παιδιά το ανώτερο προβλέπει σε κάθε τμήμα κι αυτό εξαρτάται και από τα τ.μ. της αίθουσας) εκπρόσωπός της έλεγε ότι «δε θα έρχονται και όλα»! Είναι απαράδεκτο και καταγγέλλουμε την τακτική αυτή!

Απαιτούμε να πάρει θέση και η Συντονίστρια Προσχολικής Αγωγής για το ζήτημα. Πολλές φορές ως σήμερα τόσο οι Σχολικές Σύμβουλοι παλιότερα όσο και οι Συντονίστριες Εκπαίδευσης εισηγούνταν μικρότερο αριθμό μαθητών, όταν οι αίθουσες είναι μικρές. Το ίδιο ζητάμε να κάνει και τώρα, ώστε και τα παιδιά στα πρωινά τμήματα να είναι λιγότερα αλλά και να δημιουργηθούν τώρα 2 τμήματα στο ολοήμερο του 8ου Νηπιαγωγείου Καισαριανής..

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι μαζί με τους γονείς θα προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις, ώστε να μοιραστούν τα παιδιά στο ολοήμερο σε 2 τμήματα και να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν καλύτερη παιδαγωγική διαδικασία, η αναγκαία ξεκούραση των παιδιών και η ασφαλής παραμονή τους στο Νηπιαγωγείο.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και θετική απάντηση στο αίτημά μας!

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε να δημιουργηθούν τώρα 2 τμήματα και να τοποθετηθεί αμέσως 2η Νηπιαγωγός στο ολοήμερο στο 8ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Παρέμβαση της αστυνομίας προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων στη διάρκεια των εκλογών στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής
«Απαράδεκτη διαδικασία να στέλνουν τα μέλη του συλλόγου email που να δηλώνουν… αν θα δέχονται να ψηφίσουν ηλεκτρονικά ή δια.. ζώσης»
Παρέμβαση της αστυνομίας προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων στη διάρκεια των εκλογών στον ΣΕΠΕ Χαλκιδικής