epidomata kratos
«Δεν πρόκειται ουσιαστικά για αύξηση, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά για χυδαία πρόκληση, για κοροϊδία»

Ως αυξήσεις στους μισθούς προσπαθεί να βαφτίσει η κυβέρνηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί έχουν χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς το χρόνο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά, ένας νεοδιόριστος/νεοδιόριστη, χωρίς τέκνα, που δουλεύει στην εκπαίδευση για πρώτη φορά, αμείβεται με 737 ευρώ, όταν το 2009  λάμβανε 1180 ευρώ. Επίσης, ένα ενοίκιο για μία γκαρσονιέρα κοστίζει στον Πειραιά τουλάχιστον 300-350 ευρώ, ενώ στην Ύδρα φτάνει στα … 450 ευρώ.

«Δεν πρόκειται ουσιαστικά για αύξηση, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά για χυδαία πρόκληση, για κοροϊδία! Θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο … με το Χότζα… Αφού μας επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις ένα σωρό ληστρικές περικοπές, τώρα πρέπει να πούμε «και ζήτω», επειδή αφαίρεσαν … δύο από τις πάμπολλες περικοπές και “έκτακτες” εισφορές» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

«Οι εκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι! Να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε σε 2η και 3η δουλειά, για να τα φέρουμε βόλτα. Γι’ αυτό απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας» καταλήγουν.

Οι ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ «ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΖΗΤΙΑΝΟΙ κ. ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΞΗΣΗ 20% ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 13ου-14ου ΜΙΣΘΟΥ

Πρόκληση! Δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει κανείς την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να βαφτίσει το «κρέας-ψάρι» και να παρουσιάσει από το βήμα της ΔΕΘ σαν σημαντική αύξηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δηλαδή, ανακοίνωσε την επιστροφή … 6,08 ευρώ το μήνα από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και 16,73 ευρώ το μήνα από την κατάργηση της εισφοράς για το ΤΠΔΥ (για έναν/μία συνάδελφο νέο ασφαλισμένο, μετά το 1993 στο ΜΚ 10). Δηλαδή ούτε ένα ευρώ την ημέρα!

Άλλα παραδείγματα:

13,16 ευρώ (από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης) και 20,95 ευρώ (από την εισφορά για ΤΠΔΥ) το μήνα για ένα/μία συνάδελφο/συναδέλφισσα στο ΜΚ18 (παλιό ασφαλισμένο, πριν το 1993), δηλαδή με 34-36 χρόνια υπηρεσίας! Ανακοίνωσε 1 (ολογράφως ένα) ευρώ… αύξηση, για κάθε χρόνο υπηρεσίας!

24,56 ευρώ (από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης) και 24,38 (από την εισφορά για ΤΠΔΥ), σύνολο περίπου 49 ευρώ το μήνα, για συνάδελφο/συναδέλφισσα Διευθυντή/Διευθύντρια στο Μ.Κ. 16 (30-32 χρόνια υπηρεσίας, νέος ασφαλισμένος).

Προσπαθεί να βαφτίσει αυξήσεις τα παραπάνω ψίχουλα η κυβέρνηση, την στιγμή που:

οι εκπαιδευτικοί έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς το χρόνο!

ένας νεοδιόριστος/νεοδιόριστη, χωρίς τέκνα, που δουλεύει στην εκπαίδευση για πρώτη φορά, αμείβεται με 737 ευρώ, όταν το 2009  λάμβανε 1180 ευρώ!

ένα ενοίκιο για μία γκαρσονιέρα κοστίζει στον Πειραιά τουλάχιστον 300-350 ευρώ, ενώ στην Ύδρα φτάνει στα … 450 ευρώ!

η ακρίβεια σε όλα τα αγαθά σαρώνει και η περιβόητη αύξηση θα εξανεμιστεί από την 1η επίσκεψη του μήνα στο super-market!

Σε χαμηλότερα ΜΚ, η δήθεν αύξηση φυσικά είναι ακόμα πιο κάτω (κάτω από 12000 ευρώ το χρόνο δεν υπήρχε ειδική εισφορά αλληλεγγύης).

Δεν πρόκειται ουσιαστικά για αύξηση, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά για χυδαία πρόκληση, για κοροϊδία! Θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο … με το Χότζα… Αφού μας επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις ένα σωρό ληστρικές περικοπές, τώρα πρέπει να πούμε «και ζήτω», επειδή αφαίρεσαν … δύο από τις πάμπολλες περικοπές και “έκτακτες” εισφορές (που έχουν και το μικρότερο κόστος). Αν νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ζητιάνους εκεί στην κυβέρνηση, είναι γελασμένοι!

Οι εκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι! Να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε σε 2η και 3η δουλειά, για να τα φέρουμε βόλτα. Γι’ αυτό απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!

Δεν κάνουμε πίσω! Απαιτούμε:

Εδώ και τώρα αύξηση 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο, σαν πρώτο και άμεσο μέτρο για την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών μας! Εδώ και τώρα επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού! Αφορολόγητο όριο στα 12 χιλιάδες ευρώ (συν 3 χιλιάδες ευρώ σε κάθε παιδί).

Περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη με...άρωμα «συμπερίληψης»!

Την περσινή χρονιά είχαμε τη δραστική μείωση των προσλήψεων στην Παράλληλη Στήριξη (με άτυπη δικαιολογία την έλλειψη του ΕΣΠΑ), που είχε σαν αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοι να μην δουλέψουν και τους μαθητές να μείνουν με ελλιπή ή καθόλου υποστήριξη.

Μάλιστα για να φαίνεται ότι όλοι οι μαθητές έχουν εκπαιδευτικό ΠΣ, -για λιγότερες ώρες από τις απαιτούμενες φυσικά-, οι συνάδελφοι είχαν γίνει «λάστιχο» με πολλούς μαθητές (όχι μόνο στην δευτεροβάθμια αλλά και στην πρωτοβάθμια). Υπήρχαν και οι περιπτώσεις όπου ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης να στηρίζουν 2 παιδιά ταυτόχρονα (!) μέσα στη τάξη.

Η φετινή χρονιά έχει το ίδιο «άρωμα». Με το τέλος την Α’ φάσης και ενώ δεν έχουν καλυφθεί -φυσικά- όλα τα κενά -ούτε- στις παράλληλες στηρίξεις, ζητείται (με οδηγίες του ΥΠΑΙΘ προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) από τους εκπαιδευτικούς ΠΣ να αναλάβουν 2 παιδιά μέσα στην τάξη δήθεν «για να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς υποστήριξη».

Από την μία προσπαθούν να καθησυχάσουν λέγοντας ότι αυτό θα ναι προσωρινό και θα «διορθωθεί στη β’ φάση με τις νέες (;) προσλήψεις». Από την άλλη βέβαια υποστηρίζουν την κατεύθυνση αυτή λέγοντας ότι είναι πιο... «συμπεριληπτική». Μάλλον τους πέφτει πολύ η αναλογία (1 καθηγητής για 1 μαθητή). Υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για τη στήριξη των μαθητών, και φυσικά η κατεύθυνση είναι περικοπές στις προσλήψεις ΠΣ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη ΔΙΔΕ Πειραιά, από τους 71 φιλολόγους που απαιτούνται για την κάλυψη όλων των κενών στην Παράλληλη Στήριξη, προσλήφθηκαν 52! Λείπουν με το “καλημέρα” 19 φιλόλογοι. Ανάλογες ελλείψεις υπάρχουν και στις άλλες ειδικότητες στην Παράλληλη Στήριξη (ΠΕ 03, ΠΕ 04), αλλά και στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, τους σχολικούς νοσηλευτές. Πρόκειται για κενά που δεν θα καλυφθούν ούτε με τη Β’ φάση προσλήψεων.

Να μην επιτρέψουμε την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και τα δικαιώματα των μαθητών. Την αποκλειστική ευθύνη για το ότι οι μαθητές μένουν χωρίς -ή με λειψή- ΠΣ την φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης και των περικοπών και όχι οι συνάδελφοι που «δεν θέλουν να αναλάβουν 2 μαθητές ταυτόχρονα».

Όχι στις περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη

Να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά- όχι στον εκπαιδευτικό λάστιχο

Δεν αποδεχόμαστε εκπτώσεις στη στήριξη των παιδιών, αλλά και στο δικαίωμα στην δουλειά των συναδέλφων.

Δεν αποδεχόμαστε να αναλάβουμε 2 (ή παραπάνω) μαθητές ταυτόχρονα στο ίδιο τμήμα.  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

cancer_0.jpg
Σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο: Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια χρόνια νόσος και δεν θα σκοτώνει
«Οι συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου ανέδειξαν ότι η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωράει νικηφόρα και έχουμε πλέον στη φαρέτρα μας...
Σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο: Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια χρόνια νόσος και δεν θα σκοτώνει
kibotos-tou-kosmoy
Συγκλονίζει η μαρτυρία 9χρονου για την Κιβωτό- «Ζω μια κόλαση- Πάρτε με από δω»
Ξυλοδαρμό του παιδιού από τον παιδαγωγό του κατήγγειλε και η θεία του 9χρονου αγοριού, που το επισκέφθηκε τον πέρσι τον Ιανουάριο και το παιδί...
Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει η μαρτυρία 9χρονου- «Ζω μια κόλαση»