ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
Παραδείγματα μείωσης των επιβαρύνσεων από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους και για πάντα από το 2023

Το μέτρο της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης επανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών κατά την εξειδίκευση των μέτρων  που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2023 και αναμένεται να αποφέρει αύξηση του εισοδήματος, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του καθενός. Να σημειωθεί ότι το μέτρο αφορά εκείνους που έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Για τον ιδιωτικό τομέα το μέτρο είχε «παγώσει» την τελευταία διετία.

Η αύξηση των εισοδημάτων θα ξεκινά από 22 ευρώ ετησίως και μπορεί να φτάσει ακόμη και πάνω από 1.000 ευρώ Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα φορολογικής ωφέλειας που θα προκύψει για τους φορολογουμένους λόγω της μόνιμης κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ωφελούμενοι αυτού του μέτρου θα είναι μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, όλα τα φυσικά πρόσωπα.

Παραδείγματα:

- Συνταξιούχος με συνολικό εισόδημα 22.000 ευρώ από δύο πηγές, 17.000 ευρώ από συντάξεις και 5.000 ευρώ από ενοίκια, θα έχει ωφέλεια κατά 276 ευρώ, λόγω κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

- Μισθωτός του δημοσίου τομέα με συνολικό εισόδημα 24.000 ευρώ μόνο από μισθούς, θα έχει ωφέλεια κατά 376 ευρώ, λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

- Μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, με συνολικό εισόδημα 30.000 ευρώ από δύο πηγές, 24.000 ευρώ από μισθούς και 6.000 από ενοίκια, θα έχει ωφέλεια κατά 676 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.

- Ελεύθερος επαγγελματίας με συνολικό εισόδημα 35.000 ευρώ, από δύο πηγές, 30.000 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και 5.000 ευρώ από μερίσματα, θα έχει ωφέλεια κατά 1.001 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία