malamatina epithesi
«Η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα λειτουργώντας επί της ουσίας ως προσωπικός "μπράβος" της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ"», καταγγέλλουν τρία σωματεία εκπαιδευτικών

Την επίθεση στους απεργούς εργαζόμενους στη «Μαλαματίνα» καταδικάζουν η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο ΣΕΠΕ «Σωκράτης» και ο ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος, ενώ σημειώνουν και τον τραυματισμό εκπαιδευτικού, εκλεγμένης στο Δ.Σ της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα λειτουργώντας επί της ουσίας ως προσωπικός "μπράβος" της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ"», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που συνυπογράφουν η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο ΣΕΠΕ «Σωκράτης» και ο ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος:

Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο! Στέλνει τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών!

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ, γκλοπ και χημικά εναντίον των απεργών στη “Μαλαματίνα” και όσων τους συμπαραστέκονται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε εργαζομένων. Μεταξύ των τραυματιών είναι και η συνάδελφος μας Ελένη Μαυροπούλου, εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα λειτουργώντας επί της ουσίας ως προσωπικός «μπράβος» της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΄΄ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ΄΄. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στη δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους και να υπογραφεί ΣΣΕ. Παρόμοιο έργο το έχουμε ξαναδεί και στον μεγαλειώδη αγώνα των εργατών στην Cosco.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ως Εδώ! Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των απεργών της «Μαλαματίνα» και απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατοικίδια
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Απόλυτη εγκατάλειψη κατοικιδίων στους δρόμους των ΗΑΕ εν μέσω μέσης Ανατολής - Κτηνίατροι και οργανώσεις σε συναγερμό
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η ακρίβεια παραμένει το...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία
Η κυβέρνηση σε επιφυλακή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης – φόβοι για άνοδο καυσίμων, πληθωρισμό και νέα μέτρα στήριξης
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία