Καταγγελία: Απέλυσαν έγκυο εργαζόμενη πριν πέντε χρόνια και ακόμα την τρέχουν στα δικαστήρια
Από τον Νοέμβριο του 2017, δεν έχει λάβει την αποζημίωση που δικαιούται η απολυμένη εργαζόμενη Αριστέα Μ.

Απολύθηκε εργαζόμενη της εταιρείας τηλεφωνικού καταλόγου Vresnet στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ γυρνούσε από αναρρωτική άδεια τον Νοέμβριο του 2017, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής.

Επίσης, απολύθηκαν τρεις συνάδελφοί της που την υπερασπίστηκαν και ακολούθησε ένα «όργιο αυταρχισμού προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον της απολυμένης εγκύου συνάδελφου, ενός μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και άλλων τριών μελών του ΣΕΤΗΠ».

Το πρωτοδικείο Αθηνών πανηγυρικά δικαίωσε την εργαζόμενη, έκρινε άκυρη την απόλυση και καταδίκασε τον εργοδότη να καταβάλει μεγάλο ύψος αποζημίωσης, ενώ τον καταδίκασε και το Εφετείο.

Ωστόσο πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια και ο εργοδότης της Vresnet δεν έχει καταβάλει απολύτως τίποτα από τα οφειλόμενα στην Αριστέα Μ.

Την Παρασκευή 29/7 στις 9;00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων για άλλη μια φορά δικάζεται η Αριστέα Μ. και ο Λάμπρος Μ.

Ο Σύλλογος ζητά να σταματήσει τώρα η δίωξη του συναδέλφου και να αποσυρθεί η μήνυση και να καταβληθεί άμεσα η νόμιμη αποζημίωση στην απολυμένη και να αποσυρθούν οι μηνύσεις εις βάρος της.

Αλληλεγγύη στην απολυμένη έγκυο Α. Μιχαλακάκου και στον Λ. Μαστοράκη

Ακολουθεί το ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην απολυμένη έγκυο Α. Μιχαλακάκου  και στον διωκόμενο συνάδελφο Λ. Μαστοράκη από τον  Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής:

Τον Νοέμβριο του 2017 ο εργοδότης της Vresnet (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου, που εδρεύει στην Καλλιθέα), Ηρακλής Μπάμζας, με χυδαίο κυνισμό απέλυσε εργαζόμενη στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ γυρνούσε από αναρρωτική άδεια, καθώς και τρεις συναδέλφους της που την υπερασπίστηκαν. Στη συνέχεια, σε ένα όργιο αυταρχισμού προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον της απολυμένης εγκύου συνάδελφου, ενός μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και άλλων τριών μελών του ΣΕΤΗΠ.

Το πρωτοδικείο Αθηνών πανηγυρικά δικαίωσε την εργαζόμενη, έκρινε άκυρη την απόλυση και καταδίκασε τον εργοδότη να καταβάλει μεγάλο ύψος αποζημίωσης.

Τα χρόνια πέρασαν και ο κ. Μπάμζας συνέχισε τις μηνύσεις σε οποιονδήποτε τολμούσε να εκφράσει αλληλεγγύη και υποστήριξη στην Αριστέα. Κατέθεσε μηνύσεις εναντίον πλήθους μελών του εργατικού σχήματος Radical IΤ, μελών του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, άλλων σωματείων και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων, ενώ μήνυσε ακόμα και το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Όλοι οι παραπάνω είτε δικαιώθηκαν, είτε οι μηνύσεις εναντίον τους μπήκαν στο αρχείο.

Έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια και ο εργοδότης της Vresnet, ο οποίος καταδικάστηκε και από το Εφετείο, δεν έχει καταβάλει απολύτως τίποτα από τα οφειλόμενα στην Αριστέα Μ. Αντιθέτως, συνεχίζει την εκδικητική του μανία σέρνοντας κόσμο στα δικαστήρια.

Σε αυτή τη συγκυρία που ο νόμος Χατζηδάκη έρχεται να καταργήσει κεκτημένα δεκαετιών, να καταστείλει τους αγώνες και να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους πρέπει να δώσουμε δυναμική απάντηση. Την Παρασκευή 29/7 στις 9.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων για άλλη μια φορά δικάζεται η Αριστέα Μ. και ο Λάμπρος Μ. Σε αυτές τις πρακτικές εκφοβισμού είμαστε απέναντι. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα και να συμπαραστεκόμαστε σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που αποφασίζει να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται. Θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια μέχρι να παρθούν πίσω οι διώξεις και να δικαιωθεί ο αγώνας  της απολυμένης.

Απαιτούμε:

• Να σταματήσει τώρα η δίωξη του συναδέλφου και να αποσυρθεί η μήνυση.
  • Να καταβληθεί άμεσα η νόμιμη αποζημίωση στην απολυμένη και να αποσυρθούν οι μηνύσεις εις βάρος της.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3