Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού: «Καμία εκπαιδευτική δομή εδώ και χρόνια»
Διοργανώθηκε επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού με το σύνθημα «Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται», την ώρα που υπάρχει τεράστιο έλλειμμα οργανωμένων σχολικών μονάδων 

Εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί καμία εκπαιδευτική δομή στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, επισημαίνει η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά και στη συνέχεια αναφέρει ότι διοργανώθηκε επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού με το σύνθημα «Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται».

«Τη στιγμή λοιπόν που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι σύλλογοι των διδασκόντων και οι συνάδελφοι διαπιστώνουν και επισημαίνουν το τεράστιο έλλειμμα οργανωμένων σχολικών μονάδων στις ανδρικές και κυρίως στις γυναικείες φυλακές, την ώρα που οι τρόφιμοι/ες των φυλακών προσέρχονται σε ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη και βοήθεια, τη στιγμή που δεκάδες συνάδελφοι καλούνται να εξετάσουν στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς κατ΄ιδίαν διδαχθέντες κρατούμενους μαθητές και δέχονται πιέσεις να μεταβαίνουν στις φυλακές για τη διενέργεια των εξετάσεων, τότε κρίνεται ο κατάλληλος χωροχρόνος να διοργανωθεί επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού (Τετάρτη 6/7/2022) με το σύνθημα «Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται», με κρατούμενες σε ρόλο μοντέλων για τη δήθεν ψυχική ενδυνάμωση των κρατουμένων γυναικών, λες και αυτό που λείπει από αυτές τις γυναίκες είναι η θηλυκότητα, οι γνώσεις στο styling και το γούστο στο ντύσιμο» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

«Είναι τραγικό να καλύπτονται με τέτοιους παραπλανητικούς τρόπους οι ανεπάρκειες και οι αμέλειες ενός σωφρονιστικού συστήματος που συντηρεί και αναπαράγει τις διακρίσεις και τις ανισότητες, που υποκρίνεται κοινωνική ευαισθησία με τρόπο ανέξοδο και ανάρμοστο» καταλήγει.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΝΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά επανειλημμένα με παρεμβάσεις του έχει αναφερθεί στην εκπαίδευση στα καταστήματα κράτησης των φυλακών Κορυδαλλού, στην υποστελέχωση του 2ου ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) όσο και του 2ου ΔΙΕΚ Κορυδαλλού στις ανδρικές φυλακές, στην υποχρηματοδότησή τους, και στην ανάγκη ίδρυσης εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και τμημάτων εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας στα καταστήματα κράτησης σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ν. 4521/2018 και 4763/2020.

Στις 18 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν στις ανδρικές φυλακές τα εγκαίνια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού (Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι).

Στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ΙΙ (Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού) δεν λειτουργεί καμία εκπαιδευτική δομή εδώ και πολλά χρόνια.

Τη στιγμή λοιπόν που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι σύλλογοι των διδασκόντων και οι συνάδελφοι διαπιστώνουν και επισημαίνουν το τεράστιο έλλειμμα οργανωμένων σχολικών μονάδων στις ανδρικές και κυρίως στις γυναικείες φυλακές, την ώρα που οι τρόφιμοι/ες των φυλακών προσέρχονται σε ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη και βοήθεια, τη στιγμή που δεκάδες συνάδελφοι καλούνται να εξετάσουν στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς κατ΄ιδίαν διδαχθέντες κρατούμενους μαθητές και δέχονται πιέσεις να μεταβαίνουν στις φυλακές για τη διενέργεια των εξετάσεων, τότε κρίνεται ο κατάλληλος χωροχρόνος να διοργανωθεί επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού (Τετάρτη 6/7/2022) με το σύνθημα «Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται», με κρατούμενες σε ρόλο μοντέλων για τη δήθεν ψυχική ενδυνάμωση των κρατουμένων γυναικών, λες και αυτό που λείπει από αυτές τις γυναίκες είναι η θηλυκότητα, οι γνώσεις στο styling και το γούστο στο ντύσιμο.

Είναι τραγικό να καλύπτονται με τέτοιους παραπλανητικούς τρόπους οι ανεπάρκειες και οι αμέλειες ενός σωφρονιστικού συστήματος που συντηρεί και αναπαράγει τις διακρίσεις και τις ανισότητες, που υποκρίνεται κοινωνική ευαισθησία με τρόπο ανέξοδο και ανάρμοστο.  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περίοδος
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όπως τα πικάντικα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας, μπορεί να κάνουν τα συμπτώματα πιο...
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;