Φυλακές Κορυδαλλού
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αδιαφορία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τις εκπαιδευτικές δομές των φυλακών Κορυδαλλού

Με κατάθεση αναφοράς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, καλεί την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να δώσει απαντήσεις στη Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά, για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών δομών και την καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αντίστοιχη αναφορά κατέθεσε και ο βουλευτής Β' Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά, ακόμα δεν έχει προσληφθεί το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό τόσο στο 2ο ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) Κορυδαλλού όσο και στο 2ο ΔΙΕΚ Κορυδαλλού, ότι δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση για αναλώσιμα υλικά εδώ και τρία χρόνια κι ότι παρά την πρόβλεψη του Ν. 4521/2018 για την ίδρυση εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και Τμήματα Εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στα καταστήματα κράτησης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν έχει ιδρύσει τίποτα στον Κορυδαλλό, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το δικαίωμα πρόσβασης των κρατουμένων στην εκπαίδευση και συνακόλουθα στην επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό μετά την αποφυλάκισή τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ότι για την αναγκαιότητα ύπαρξης σχολικών μονάδων στις φυλακές Κορυδαλλού, τη μη εφαρμογή του νόμου και την υποστελέχωση, 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν καταθέσει ερώτηση από την 5η Δεκεμβρίου 2019 (!) με  το Υπουργείο Παιδείας να κωφεύει και να μην έχει απαντήσει για το θέμα.

Δείτε εδώ αναλυτικά την αναφορά που κατέθεσε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Η αναφορά Ραγκούση για τις εκπαιδευτικές δομές στις φυλακές Κορυδαλλού

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού, αντιμετωπίζει τους μαθητές των φυλακών Κορυδαλλού το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη το υπ. αρ. 4/27-1-2022   έγγραφο της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά, το καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο έγγραφό της η Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Πέντε μήνες μετά την έναρξη των σχολείων της γενικής εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικές δομές των φυλακών Κορυδαλλού αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία τους.

Ακόμη και σήμερα δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, με συνέπεια το σχολικό έτος να συρρικνώνεται στους 5-6 μήνες. Αντίστοιχη καθυστέρηση σημειώθηκε και στο 2ο ΔΙΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

Tο θέμα της υποχρηματοδότησης δυσχεραίνει περαιτέρω την ομαλή λειτουργία του σχολείου, αφού δεν υπάρχουν βασικά υλικά όπως χαρτί, μελάνια κτλ. Τα ΣΔΕ των σωφρονιστικών καταστημάτων Κορυδαλλού έχουν να λάβουν χρηματοδότηση 3 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο νόμος 4521/18 όριζε την ίδρυση σχολικών μονάδων εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, των σχολείων, των εκπαιδευτικών συνδικάτων και των ίδιων των κρατουμένων, δεν έχει ιδρυθεί καμία σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ούτε στις γυναικείες ούτε στις ανδρικές φυλακές.

Η απρόσκοπτη εκπαίδευση είναι εξαιρετικής σημασίας ιδιαίτερα για την ευάλωτη ομάδα των κρατουμένων των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό έγγραφο της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Πειθαρχικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς: «Διώκεται η ελεύθερη έκφραση! Διώκεται η ελεύθερη σκέψη!»
«Η δίωξη του Γιώργου Καββαδία έχει σαφή πολιτική στόχευση»
Πειθαρχικές διώξεις σε εκπαιδευτικούς: «Διώκεται η ελεύθερη έκφραση! Διώκεται η ελεύθερη σκέψη!»