ειδικη αγωγή
Απέναντι στην κατασκευή της νέας πτέρυγας στο 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας - Πυρουνάκειο στέκεται ο Δήμαρχος Ελευσίνας

Την στάση του δημάρχου Ελευσίνας, Α. Οικονόμου, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής σχετικά με την απαραίτητη κτηριακή επέκταση του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας – «Πυρουνάκειο» η οποία εκκρεμεί από το 2013 που απαλλοτριώθηκε οικόπεδο με σκοπό την υλοποίηση του έργου.

Στη θέση των αιθουσών που χρειάζονται η μαθητές για τη σωστή λειτουργία του σχολείου ο Δήμαρχος σκοπεύει να δημιουργήσει έναν αθλητικό πολυχώρο παρά το γεγονός ότι ακριβώς απέναντι από το σχολείο στον πολύ μεγαλύτερης  έκτασης χώρο της «Ελαιουργικής» έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή δυο κλειστών γυμναστηρίων, όπως επισημαίνει η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα ο Δήμαρχος δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «δεν είναι το Πυρουνάκειο το μόνο σχολείο στην ελληνική επικράτεια με προβλήματα», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αφήσει τους μαθητές στην τύχη τους και θα αγωνιστεί για την υλοποίηση της νέας πτέρυγςα του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας -Πυρουνάκειου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

«Μετά τη συνάντηση του Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής με το δήμαρχο Ελευσίνας Α. Οικονόμου, αλλά και μετά τις τοποθετήσεις του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελευσίνας την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας, ότι η δημοτική αρχή της Ελευσίνας  δεν προτίθεται να προχωρήσει στην απαραίτητη κτηριακή επέκταση του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας – «Πυρουνάκειο».

Τόσο στη συνάντησή μας, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος δεν δεσμεύτηκε για τη δημιουργία της νέας πτέρυγας στο Πυρουνάκειο, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του και αποτελεί αίτημα ολόκληρης της σχολικής κοινότητας εδώ και 20 χρόνια. Αντίθετα  επανέλαβε την απόφασή του να γίνει «αθλητικός πολυχώρος» στο οικόπεδο αυτό, παρόλο που έχει απαλλοτριωθεί από το 2013, με αποκλειστικό σκοπό, να κατασκευαστούν εκεί οι απαραίτητες αίθουσες διδασκαλίας και οι υπόλοιπες κτηριακές εγκαταστάσεις (γραφεία, αίθουσα φυσικής αγωγής, βιβλιοθήκη και αποθηκευτικοί χώροι) που χρειάζεται το σχολείο. Στις επίμονες ερωτήσεις μας για την αναγκαιότητα του αθλητικού πολυχώρου τη στιγμή που ακριβώς απέναντι από το σχολείο στον πολύ μεγαλύτερης  έκτασης χώρο της «Ελαιουργικής», έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή δυο κλειστών γυμναστηρίων αλλά και στους φόβους  μας, ότι αν στο οικόπεδο αυτό χτιστεί τώρα αθλητικός πολυχώρος, υπάρχει ο κίνδυνος να μην  γίνει ποτέ η νέα πτέρυγα του σχολείου, ουδέποτε πήραμε απάντηση.

Ο δήμαρχος της Ελευσίνας επανέλαβε τις δικαιολογίες ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις ανάγκες σε αίθουσες του 2ου Λυκείου Ελευσίνας, παραλείποντας να  πει ότι αυτό ήταν δική του υποχρέωση, δήλωσε ότι έχει συναντηθεί αρκετές φορές με την ΚΤ.ΥΠ χωρίς όμως να μας ενημερώσει για το τι συζητήθηκε, προσπάθησε να υποβαθμίσει τα προβλήματα στη λειτουργία του Πυρουνάκειου από την έλλειψη χώρων λέγοντας ότι «δεν είναι το Πυρουνάκειο το μόνο σχολείο στην ελληνική επικράτεια με προβλήματα» και  δήλωσε ότι τώρα θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο αυτό «αθλητικός πολυχώρος» και θα προσπαθήσει να εντάξει και την κατασκευή σε .... μελλοντικό χρόνο αιθουσών. 

Η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής  Αττικής δηλώνει ότι:

•    θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για να υλοποιηθεί η απαραίτητη για τις ανάγκες του σχολείου, των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας, νέα πτέρυγα του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας -Πυρουνάκειο.

•    θα σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε άλλη χρήση του οικοπέδου,  το οποίο  έχει απαλλοτριωθεί με αποκλειστικό σκοπό την κτηριακή επέκταση του σχολείου.

•    καλεί τη Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας και τον Δ/ντη Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την εκπόνηση του κτηριολογικού προγράμματος από το ΥΠΑΙΘ και την υλοποίηση της κτηριακής επέκτασης του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας με 4 σχολικές αίθουσες διδασκαλίας,  γραφείων, βιβλιοθήκης και κλειστής αίθουσας φυσικής αγωγής».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μελέτη σοκ για την Όμικρον - Έως και 1.000 φορές αυξημένα τα σωματίδια του κορονοϊού που αποβάλλει ένας ασθενής

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα