«Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να δίνουμε ένα σπουδαίο αγώνα! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, γιατί αφορά την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας σε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν» σημειώνει η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

Κυλιόμενες στάσεις εργασίας κηρύσσει η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής τις ημέρες και τις ώρες των συνεδριάσεων των Διδασκόντων με θέμα την “αποτίμηση” της αξιολόγησης, που θα πραγματοποιηθούν μέχρι 25 Ιουνίου που είναι η προθεσμία, έτσι ώστε να είναι καλυμμένοι οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να απέχουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους αφού, όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος «γιατί αφορά την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας σε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που δε θα
».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

«Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30/05/22 η Γενική Συνέλευση του σωματείου,  στην οποία επικαιροποιήθηκε η θέση της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση. Συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, παίρνουμε νέες πρωτοβουλίες, μπροστά στην τελική φάση της λεγόμενης αξιολόγησης. Το σωματείο είναι εδώ, επιμένει, παλεύει, αγωνίζεται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, στέκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο, υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να δίνουμε ένα σπουδαίο αγώνα! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, γιατί αφορά την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας σε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές, θα δίνει ενιαία τη γνώση σε όλα τα παιδιά, θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Σύμφωνα με τον νόμο 4692/20 και την υπουργική εγκύκλιο της 10/9/2021 σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, μέχρι τέλος Ιουνίου καλούνται σε ειδικές συνεδριάσεις οι σύλλογοι διδασκόντων προκειμένου να εγκρίνουν τις εκθέσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης που θα συνταχθούν και θα αναρτηθούν από τους Συντονιστές των ομάδων.

Με βάση όλα τα παραπάνω:

Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής κηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων με θέμα την “αποτίμηση” της αξιολόγησης (μέχρι 25 Ιούνη είναι η προθεσμία), τις μέρες και τις ώρες που θα πραγματοποιηθούν για την κάλυψη των συναδέλφων που θα απέχουν από αυτές τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση του σχολείου, να δηλώνουν στάση εργασίας και να αποχωρούν από τις ειδικές αυτές συνεδριάσεις.

Θα υπερασπιστούμε όσους συναδέλφους είναι απέναντι από τη λεγόμενη αξιολόγηση. Η συσπείρωση στα σωματεία, αποτελεί μονόδρομο για να πάμε μπροστά, για να σταθεί το κίνημα στα πόδια του και να δώσουμε εκ νέου μαζικά τον αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ