larko ergazomenoi pano
Όχι στους εκβιασμούς και τις απειλές - Κάτω τα χέρια από την ΛΑΡΚΟ - Όλοι 14 Ιούνη στις 14.00 έξω από την Βουλή

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στέκεται έμπρακτα η ΕΛΜΕ Πειραιά καλώντας κι εκείνη στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία τη ΛΑΡΚΟ δείχνοντας την στήριξη των εκπαιδευτικών στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί αύριο, Τρίτη 14 Ιούνη, στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή ζητώντας να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά σημειώνει: «Με τελεσίγραφα και με αισχρό τρόπο η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ ως «εκπρόσωπος» της κυβέρνησης εκβιάζει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από το δικαίωμα τους στη δουλειά, στη συνέχιση της εργασίας τους με «αντάλλαγμα» μερικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η ειδική διαχείριση έδωσε τελεσίγραφο ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και θα οδηγήσουν στην ανεργία όλους τους εργαζόμενους, αλλά και όσους ζουν από την δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ.

Εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων οι οποίοι, μεταξύ άλλων, έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται στις 17 Ιούνη ώστε να μην προχωρήσουν οι απολύσεις των εργαζομένων. Με έναν ωμό εκβιασμό η ειδική διαχείριση απαίτησε την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων τάζοντας δήθεν επαναπρόσληψεις με συμβάσεις ενός και δύο μηνών.

Η ίδια κυβέρνηση που θέλει να ξεσπιτώσει και να πετάξει στην ανεργία εργαζόμενους που χρόνια τώρα «δένουν τ’ατσάλι» επιχειρεί να σπάσει τον αγώνα των εργατών και του λαού της περιοχής με τελεσίγραφα και εκβιασμούς.

Το Δικαίωμα στην Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο!

Ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων, του λαού της περιοχής, αλλά και η αλληλεγγύη και στήριξη από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι το όπλο που θα σπάσει τον τσαμπουκά της Κυβέρνησης!

Οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα θα λιώσουν στο καμίνι της ΛΑΡΚΟ!

Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων της ΛΑΡΚΟ!

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη

Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνοδος
Σ. Ζαχαράκη στην 111η Σύνοδο Πρυτάνεων: «Εντός του Απριλίου 120 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων»
«Είναι στρατηγική επιλογή η ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή και περιφερειακό εκπαιδευτικό κόμβο»
Σ. Ζαχαράκη στην 111η Σύνοδο Πρυτάνεων: «Εντός του Απριλίου 120 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων»
πανο
Κλοπή πανό στο 89ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης: «Ο αγώνας για νέο σχολείο συνεχίζεται»
Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια και δηλώνει ότι θα αναρτηθεί νέο πανό – Η διεκδίκηση για σχολείο στη γειτονιά παραμένει ζωντανή
Κλοπή πανό στο 89ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης: «Ο αγώνας για νέο σχολείο συνεχίζεται»
ΑΣΕΠ, λογότυπο
ΑΣΕΠ 5Κ/2026: 336 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών χωρίς εξετάσεις – Οι αιτήσεις ξεκινούν μετά το Πάσχα
Η προκήρυξη τύπου «Κ» ανοίγει δρόμο για προσλήψεις χωρίς γραπτές εξετάσεις – Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια
ΑΣΕΠ 5Κ/2026: 336 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών χωρίς εξετάσεις – Οι αιτήσεις ξεκινούν μετά το Πάσχα