diek aigalew
Αυτή είναι η «αναβάθμιση» των ΙΕΚ που οραματιζόταν η κυβέρνηση; - «Κραυγή αγωνίας» από τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω για κτιριακές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, αναλώσιμα, θέρμανση

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αρχή της χρονιάς εδώ και 9 μήνες συζήτησαν οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω την Τετάρτη 25/05/2022 στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και αποφάσισαν να στείλουν ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για να εκθέσουν την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τόσο όσον αναφορά στα κτιριακά προβλήματα όσο και σχετικά με τα αναλώσιμα.

Παράλληλα στην επιστολή που απευθύνεται και στη Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής οι σπουδαστές αναρωτιούνται αν αυτή είναι η «μεγάλη αναβάθμιση των ΙΕΚ και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που «φώναζε» η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Βούτσινο».

diek_aigalew_2

Αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες οι σπουδαστές

Οι σπουδαστές θέτουν το ερώτημα αν το ΥΠΑΙΘ εννοούσε ως «"αναβάθμιση" τη μία κοινή τουαλέτα ανδρών και γυναικών, τις επικίνδυνες και ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις που «τρέμουμε» μην πέσουν τα ταβάνια να μας πλακώσουν, τα ανύπαρκτα εργαστήρια για τις περισσότερες ειδικότητες, ενώ όπου αυτά υπάρχουν είναι απαρχαιωμένα και οριακά ακατάλληλα όχι μόνο για τις σύγχρονες τεχνικές, αλλά καλά - καλά ακόμα και για μάθημα. Την ίδια ώρα οι σπουδαστές θα έπρεπε καλύτερα να ονομαζόμαστε πελάτες, αφού βάζουμε όλα τα αναλώσιμα από την τσέπη μας για να «βγει» το μάθημα, από την ειδικότητα Εσωτερική Διακόσμηση μέχρι την Πληροφορική αφού φέρνουμε μέχρι και τα λάπτοπ μας. Επιπλέον από την αρχή της χρονιάς δεν είχαμε ούτε σταγόνα πετρέλαιο για να ζεσταθούμε μέσα στο ψύχος! Τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει ούτε ανεμιστήρας, aircondition!».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση σημειώνει: «Όλα αυτά μέσα από τον Σύλλογο μας τα έχουμε κάνει γνωστά όλα τα προηγούμενα χρόνια στις αρμόδιες αρχές. Παρόμοια άλλωστε είναι η κατάσταση σε όλα τα Δ.ΙΕΚ της Αττικής.

Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουμε. Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, πριν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά τους, όταν ο Σύλλογος μας πήγαινε στο Υπουργείο να πάρει απαντήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Είχαν απαντήσεις βέβαια για όλα  όταν οι επιχειρηματίες απαιτούσαν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, νομοθετούσαν για τις ανάγκες τους.

diek_aigalew_3

Οι σπουδαστές γνωρίζουμε τη δύναμη μας! Αυτή βρίσκεται στον μαζικό και οργανωμένο αγώνα, μέσα από τον Σύλλογο μας! Είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα ότι πλέον η πρακτική άσκηση πληρώνεται, έστω στο 80%, όταν πριν κάποια χρόνια κάτι τέτοια θα φάνταζε αδιανόητο.

Με αυτή την ανοιχτή επιστολή κάνουμε για ακόμη μια φορά γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και παίρνουμε από τώρα όλα τα μέτρα για να μην είναι μία από τα ίδια και η νέα χρονιά!

Καλούμε την Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω να στηρίξετε και να πάρετε ανοιχτά θέση για την κατάσταση που βιώνουμε. Καλούμε να υπογράψετε και να στηρίξετε αυτή την επιστολή, τα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω, να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών.
Καλούμε να στηρίξετε με όλους τους τρόπους και με ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης να δώσουν άμεσα λύση για την κατάσταση που βιώνουμε όχι μόνο οι σπουδαστές εδώ στο Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω αλλά σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα.

diek_aigalew_5

Τι ζητούν

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

•         Αναβάθμιση όλων των κτιριακών υποδομών (αιθουσών, εργαστηρίων, τουαλετών και λοιπών χώρων)!
•         Πετρέλαιο από τώρα για όλη τη νέα χρονιά!
•         Στελέχωση με αναλώσιμα όλα τα εργαστήρια, όλων των ειδικοτήτων!
 
Για την πρακτική άσκηση:

•         Η πρακτική να αμείβεται υποχρεωτικά στο 100% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους!
•          Η αμοιβή της πρακτικής να είναι μηνιαία και όχι “εφάπαξ”!
•         Πλήρη ασφάλιση - συντάξιμα ένσημα - τα ένσημα να μετράνε ως προϋπηρεσία!
•         Άμεση εύρεση πρακτικής και σταθερή εποπτεία από αρμόδια όργανα του Υπ. Παιδείας και Εργασίας!
•         Δουλειά με εξαρτημένες συμβάσεις εργασίας! Να σταματήσει η “ειδική σύμβαση πρακτικής άσκησης”!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα