Αιγάλεω: Σχολείο απειλείται ...με έξωση! - Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί: Ζητούμε να επιταχυνθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού του κτιρίου ως σχολική στέγη και την απαλλοτρίωσή του πριν φτάσει η ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο

Με έξωση απειλείται το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω «Οδυσσέας Ελύτης» και οι εκπαιδευτικοί του εκπέμπουν κραυγή αγωνίας προς κάθε κατεύθυνση, με ανοικτή τους επιστολή.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων σε άριστη συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τους τελευταίους μήνες έχει κάνει πολλές κινητοποιήσεις και έχει δώσει πολλούς αγώνες για να μη μείνει το σχολείο χωρίς στέγη, τη στιγμή μάλιστα που το Αιγάλεω έχει τρία σεισμόπληκτα σχολικά κτίρια, εκ των οποίων το ένα είναι τελείως ακατάλληλο και πρέπει να κατεδαφιστεί.

Η επιστολή των εκπαιδευτικών

Τους τελευταίους μήνες το σχολείο μας βρίσκεται σε αναστάτωση λόγω του άμεσου κινδύνου να γίνει έξωση από το κτίριο στο οποίο στεγαζόμαστε. Το διδακτήριο είναι μισθωμένο από το Δημόσιο για σχολική χρήση πάνω από 40 χρόνια και εξυπηρετεί πάγιες ανάγκες της περιοχής, καθώς και ανάγκες μαθητών ΑΜΕΑ επειδή είναι το μόνο σχολείο της ευρύτερης περιοχής που έχει αίθουσες διδασκαλίας στο ισόγειο. Στην περιοχή κατοικούν πολίτες μέσου – χαμηλού κοινωνικού εισοδήματος, αξιοπρεπέστατοι, που πασχίζουν για το βιοπορισμό τους και ενδιαφέρονται για τη μόρφωση, την πρόοδο και την εν γένει παιδεία των παιδιών τους.

Το διδακτήριό μας είναι ιδιοκτησία ιδιώτη και ενώ έπρεπε να ξαναϋπογραφεί σύμβαση μίσθωσης πριν δύο χρόνια, δεν έγινε κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί οι ιδιοκτήτες τα μισθώματα και να απειλούμαστε με έξωση. Το όμορο δημοτικό δεν έχει επαρκή αριθμό αιθουσών για να φιλοξενήσει τους μαθητές του δικού μας σχολείου, χώρια που το προαύλιό του είναι πολύ μικρό για τους ήδη υπάρχοντες μαθητές και επ’ ουδενί δεν χωρούν άλλοι μαθητές ούτε για να σταθούν στην πρωινή προσευχή. Προτάθηκαν λύσεις να διαμοιραστούν οι μαθητές/τριες σε άλλα σχολεία της περιοχής, αλλά είναι όλα πολύ μακριά και για οποιαδήποτε μετακίνηση θα πρέπει οι γονείς και οι γιαγιάδες – παππούδες να διασχίζουν δύο λεωφόρους συνοδεύοντας μικρά παιδιά, πολύ συχνά οι μητέρας όντας σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Το πρόβλημα γίνεται εντονότατο σε πολύτεκνες οικογένειες που πρέπει να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στον Παιδικό Σταθμό, στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο ταυτόχρονα, τη στιγμή που είναι εργαζόμενοι και κάποιοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων σε άριστη συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τους τελευταίους μήνες έχει κάνει πολλές κινητοποιήσεις και έχει δώσει πολλούς αγώνες για να μη μείνει το σχολείο χωρίς στέγη, τη στιγμή μάλιστα που το Αιγάλεω έχει τρία σεισμόπληκτα σχολικά κτίρια, εκ των οποίων το ένα είναι τελείως ακατάλληλο και πρέπει να κατεδαφιστεί.

Ζητούμε να επιταχυνθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού του κτιρίου ως σχολική στέγη και την απαλλοτρίωσή του πριν φτάσει η ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο. Είναι απαραίτητο να υπάρξει μαζική κινητοποίηση από όλους τους φορείς την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο.

Ζητούμε την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση όλων, του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Παιδείας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, του Δήμου, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των Ενώσεων Γονέων και όλων των πολιτών στο να βρεθεί κάποια λύση για την μόνιμη στέγαση του 9 ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, δηλαδή να χαρακτηριστεί ως σχολική στέγη και να απαλλοτριωθεί.

Το αίτημα χαρακτηρίζεται ως κατεπείγον, καθώς έχει οριστεί δικάσιμος στο Εφετείο στις 17 Μαΐου ύστερα από αναβολή που πήρε η δίκη με άμεσο ενδεχόμενο να αποφασιστεί έξωση από το δικαστήριο.

Ζητούμε πράξεις και όχι λόγια, γιατί από λόγο σε λόγο με λάθος χειρισμό του λόγου και χωρίς τη χρήση του λόγου (της λογικής) φτάσαμε στο σημείο να παρακαλούμε για σχολείο εν έτει 2022. Ευελπιστούμε να δείξουν οι αρμόδιοι το ενεργό ενδιαφέρον και την άμεση δράση για τη λύση του προβλήματος διότι η εκδίκαση της υπόθεσης είναι εγγύς και πρέπει να αποτρέψουμε να κλείνουν τα σχολεία που είναι ένα υγιές κύτταρο της κοινωνίας και η ελπίδα για την πρόοδο των παιδιών, της κοινωνίας, της Ελλάδας.

Η Διευθύντρια και οι Σύλλογος Διδασκόντων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith1
Πρότυπα και Πειραματικά: Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών
Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη των Πρότυπων και Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων για το...
Πρότυπα και Πειραματικά: Οδηγίες για εγγραφή επιτυχόντων μαθητών/τριών