«Κάνουν έξωση σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου στο Αιγάλεω»
«Καμπανάκι» από γονείς μαθητών: Κίνδυνος να καταργηθεί το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω

Τέσσερα σχολεία τέθηκαν εκτός λειτουργίας στο Αιγάλεω μετά τον σεισμό του 2019. Μάλιστα δύο από αυτά είναι κατεδαφιστέα και χρειάζεται να ανεγερθούν νέα κτίρια.

Όπως αναφέρουν οι γονείς των μαθητών στο Αιγάλεω, το 9ο Δημοτικό Σχολείο στεγάζεται σε κτίριο ενοικιαζόμενο και χωρίς υπογεγραμμένο συμβόλαιο ενοικίασης από το 2019.

Μάλιστα, έχει εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση έξωσης και αναμένεται η απόφαση του Εφετείου την Τρίτη 1 Μαρτίου.

Οι γονείς ζητούν μια ασφαλή σχολική στέγη για τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω και διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν καμία συγχώνευση ή κατάργηση του σχολείου.

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγάλεω για το 9ο Δημοτικό Σχολείο:

Το Αιγάλεω είναι ένας Δήμος με 8.500 μαθητές και σχολικά κτίρια στην πλειονότητα τους χτισμένα πριν την δεκαετία του ‘80.

Το Αιγάλεω είναι μια περιοχή που υπέστη μεγάλο πλήγμα από τον σεισμό του 2019 με συνέπεια 4 σχολικά συγκροτήματα να τεθούν εκτός λειτουργίας και τα δύο εξ αυτών να είναι κατεδαφιστέα και να χρίζουν ανέγερσης νέων κτιρίων!

Επιπρόσθετα: Υποχρηματοδότηση, έλλειψη επαρκούς συντήρησης, φθορών , προβλήματα στεγανοποίησης, υγρασίας, σαθρών επιφανειών επιχρισμάτων, θέρμανσης κ.λπ.

Λίγα τα έργα και μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, πολλά τα κτιριακά ζητήματα που χρονίζουν και με την πάροδο των χρόνων διογκώνονται!

Στον Δήμο Αιγάλεω ένα Δημοτικό σχολείο, το 9ο, στεγάζεται σε κτίριο ενοικιαζόμενο! Χωρίς υπογεγραμμένο συμβόλαιο ενοικίασης από το 2019, με πρωτόδικη απόφαση έξωσης και εν αναμονή απόφασης Εφετείου (1/3/2022).

Σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα, καθώς και σε πολλά άλλα, οι γονείς του Αιγάλεω με συνεχείς οχλήσεις και κινητοποιήσεις διεκδικούμε και απαιτούμε τα αυτονόητα.

Ασφαλή σχολική στέγη για τα παιδιά μας!

Για όλους τους μαθητές του Δήμου Αιγάλεω!

Δεν θα επιτρέψουμε :

Καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου!

Τα σχολεία ΔΕΝ μας περισσεύουν!

Η σχολική στέγη, η ασφαλής σχολική στέγη, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας και οφείλει να αποτελεί μέγιστο μέλημα όλων!

Δεν το διαπραγματευόμαστε!

Η Πολιτεία, το ΥΠΑΙΘ και ο Δήμος είναι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να διευθετήσουν οριστικά το ζήτημα χτες!

Δηλώσεις προφορικές δεν μας καλύπτουν!

Ζητάμε έργα!

Δεν δεχόμαστε συγχώνευση ή κατάργηση του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Σινάνης
25η Μαρτίου: Ο δήμαρχος του Άη Στράτη στην παρέλαση μετά τη μάχη με τον καρκίνο
Κωνσταντίνος Σινάνης: Ο Δήμαρχος-μαχητής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου – «Νίκησα τον όγκο, προσέχετε την πρόληψη»
25η Μαρτίου: Ο δήμαρχος του Άη Στράτη στην παρέλαση μετά τη μάχη με τον καρκίνο
εκπαίδευση
Αξιολόγηση: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικοί στη Λακωνία για συμμετοχή σε απεργία – αποχή
Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από εκπαιδευτικούς φορείς που κάνουν λόγο για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Αξιολόγηση: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικοί στη Λακωνία για συμμετοχή σε απεργία – αποχή
Ο νεαρός μαθητής Μάνθος χορεύει ζεϊμπέκικο στο Σύνταγμα
Σύνταγμα: Το viral ζεϊμπέκικο μαθητή μετά την παρέλαση που «γκρέμισε» το TikTok (βίντεο)
Πάνω από 1 εκατ. προβολές για τον νεαρό Μάνθο - Η χορευτική ομάδα του Αλέξανδρου Μούσουλου έστησε ένα αυθεντικό ελληνικό γλέντι
Σύνταγμα: Το viral ζεϊμπέκικο μαθητή μετά την παρέλαση που «γκρέμισε» το TikTok (βίντεο)