Σαϊντού Καμαρά
Νέο αίτημα για να μην απελαθεί ο νεαρός πρόσφυγας μαθητής Σαϊντού Καμαρά

Επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με την οποία ζητά να εγκριθεί η αίτηση ασύλου του νεαρού πρόσφυγα μαθητή Σαϊντού Καμαρά, απέστειλε ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.

Πρόκειται για ένα ακόμα αίτημα σωματείου εργαζομένων στην εκπαίδευση που ζητούν την παραμονή του νεαρού πρόσφυγα μαθητή στην Ελλάδα και τη συνέχιση των σπουδών του.

«Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ενώνει τη φωνή του με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους συμμαθητές του, αλλά και πλήθος φορέων, και απευθύνει έκκληση για την έγκριση της αίτησης διεθνούς προστασίας του νεαρού πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά η οποία θα συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό στις 30 Μαρτίου 2022 από την Επιτροπή Προσφυγών», σημειώνεται στην επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ημέρα εκδίκασης του αιτήματος του Σαϊντού, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση έξω από την Υπηρεσία Ασύλου.

Η επιστολή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής:

ΘΕΜΑ: «ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ»

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,
Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, σας απευθύνει έκκληση προκειμένου να συμβάλλετε με τις θετικές ενέργειές σας, ώστε να μην απελαθεί από τη χώρα μας ο ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας Σαϊντού Καμαρά, μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου «Τάκης Ζενέτος».

Συγκεκριμένα, όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την επιστολή-έκκληση που συνυπογράφουν: ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και οι συμμαθητές του δια του αρμοδίου Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, «ο Σαϊντού, θύμα διακρίσεων και ακραίας πενίας στη χώρα του, τη Γουινέα, λίγο μετά τη συμπλήρωση των δεκατεσσάρων χρόνων του, αναζητώντας ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση, αποτόλμησε μόνος, χωρίς συγγενείς ή στηρίγματα στο εξωτερικό, το μεγάλο ταξίδι φυγής που τον έφερε ως τη χώρα μας, ταξίδι που κανείς έφηβος δεν επιχειρεί αν δεν αισθάνεται ότι κινδυνεύει η ίδια του η ζωή».

Ο νεαρός πρόσφυγας φοιτά εδώ και τρία χρόνια στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής κοινότητας, η οποία τον έχει αγκαλιάσει με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Η περίπτωσή του αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, ένα λαμπρό παράδειγμα κοινωνικής ενσωμάτωσης και συμπερίληψης και αναδεικνύει τις δυνατότητες του «συμπεριληπτικού σχολείου για όλους», μια έννοια που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και το ΙΕΠ, έχουν προωθήσει ενεργά με επιμορφωτικά προγράμματα.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ενώνει τη φωνή του με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους συμμαθητές του, αλλά και πλήθος φορέων, και απευθύνει έκκληση για την έγκριση της αίτησης διεθνούς προστασίας του νεαρού πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά η οποία θα συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό στις 30 Μαρτίου 2022 από την Επιτροπή Προσφυγών.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από την επιστημονική μας ιδιότητα και τη μακρόχρονη εμπειρία των μελών μας στην αντιμετώπιση σοβαρών ψυχοκοινωνικών ζητημάτων και καταστάσεων κοινωνικής κρίσης, ότι σε περιπτώσεις προσφύγων με βαθιά τραυματικές εμπειρίες λόγω ακραίων κακοποιητικών βιωμάτων, η διαχείριση των ψυχικών τους δυσκολιών είναι δυσχερής και η προσαρμογή τους παρουσιάζει πολλά ανυπέρβλητα εμπόδια. Επομένως, η περίπτωση του Σαϊντού αποτελεί ένα εξαίρετο και επιτυχημένο παράδειγμα ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας, αλλά και ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,
Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Γνωρίζουμε ότι με μέριμνα του Διευθυντή, των Καθηγητών, των συμμαθητών του Σαϊντού, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε ενίσχυση του φακέλου του με υλικό, σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον, με στόχο την
ευνοϊκότερη αντιμετώπιση της περίπτωσής του από την Αρχή Προσφύγων.

Στο πνεύμα των ενεργειών αυτών, σας απευθύνουμε έκκληση να εξαντλήσετε τις δυνατότητες που απορρέουν από την ιδιότητά σας και το κύρος της θέσης σας, προκειμένου να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού Καμαρά και μην απελαθεί από τη χώρα μας ο νεαρός πρόσφυγας.

Με εκτίμηση,

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4