Thumbnail
Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 14:00 στο Γενικό Λογιστήριο ενάντια στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος των καθαριστριών των σχολείων

Να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα των καθαριστριών των σχολείων ζητά ο ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».

Το σωματείο των εκπαιδευτικών συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 14:00 στο Γενικό Λογιστήριο στην Πανεπιστημίου, απέναντι από τα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος:

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων για να μην περάσει καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.

Η δήθεν ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, που συγκροτήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει  επί Ν.Δ., με πόρισμα που ανακοινώθηκε πρόοσφατα έχει σκοπό να εφαρμόσει μνημονιακή δέσμευση για εξορθολογισμό των ΒΑΕ, προωθώντας περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα των σχολικών καθαριστριών.  Οι σχολικές καθαρίστριες είναι αυτές που εργάζονται για χρόνια σε καθεστώς ομηρίας με 10μηνες συμβάσεις με πολλές από αυτές να έχουν βρεθεί ξαφνικά χωρίς δουλειά και άλλες να εργάζονται με λιγότερες ώρες με μειωμένους μισθούς.

Είναι οι εργαζόμενες πού τα δύο χρόνια και πλέον της πανδημίας προσπαθούν με αυτοθυσία να κρατούν τα σχολεία καθαρά για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Σε πολλές περιπτώσεις χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας που συνήθως τα πληρώνουν από την τσέπη τους ενώ παράλληλα αποκλείστηκαν και από τη χορήγηση του δωρεάν self test. Εργάζονται καθημερινά καθαρίζοντας χώρους με μεγάλη συρροή κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας δυνατά απολυμαντικά που καταστρέφουν την υγεία τους.

Σε αυτές τις συνθήκες αντί οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες να μονιμοποιηθούν αντί να αυξηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να τους χορηγούνται τα ΜΑΠ η κυβέρνηση τους ετοιμάζει νέα αρνητική έκπληξη.

Το πόρισμα της επιτροπής προβλέπει την περικοπή του επιδόματος στα 70 ευρώ από 150 ευρώ που είναι σήμερα. Σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει τους ήδη τσακισμένους μισθούς, που η θέρμανση είναι πολυτέλεια σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, κάθε σκέψη για μείωση η περικοπή είναι απαράδεκτη.

Διεκδικούμε:

• Καμία περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Φλεβάρη στις 2:00 το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο. (Πανεπιστημίου απέναντι από τα προπύλαια)

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

olme
ΟΛΜΕ- Το τέλος του Εθνικού Διαλόγου
«Το Λύκειο θα μετατραπεί σε ένα συνεχές εξεταστικό κέντρο όπου θα γενικευτεί το άγχος, η αποστήθιση και η κατηγοριοποίηση μαθητών και μαθητριών» ...
ΟΛΜΕ- Το τέλος του Εθνικού Διαλόγου
ημεριδα
Υπουργείο Παιδείας - Ημερίδα: «Κέντρα Καινοτομίας: Απολογισμός, Αποτελέσματα και Προοπτικές»
Επένδυση στο μέλλον της Μάθησης και στον Μετασχηματισμό της εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας - Ημερίδα: «Κέντρα Καινοτομίας: Απολογισμός, Αποτελέσματα και Προοπτικές»
χανταιος
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Αεροδιακομιδή μέσω Ολλανδίας και Ελευσίνας με αυστηρά υγειονομικά μέτρα – Σε επιφυλακή οι αρχές δημόσιας υγείας
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα