Σχολεία: Τραγικές οι επιπτώσεις εγκατάλειψης στους μαθητές με Ειδικές Ανάγκες
ΕΛΜΕ Πειραιά: Αφημένοι στην τύχη τους μαθητές με Ειδικές Ανάγκες. Στην Παράλληλη Στήριξη τα παιδιά δεν διδάσκονται από εκπαιδευτικό της Ειδικής Αγωγής τις ώρες που προβλέπονται, γιατί αυτός είναι αναγκασμένος να γυρίζει από σχολείο σε σχολείο...

Ενα (ακόμα) απαράδεκτο γεγονός ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία καταγγέλει η ΕΛΜΕ Πειραιά. Οπως αναφέρει, στο 10ο ΓΕΛ Πειραιά, εκτός από τα κενά σε διδακτικό προσωπικό μαθητής της Α΄ Λυκείου, ΑΜΕΑ, με σοβαρά κινητικά προβλήματα και αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς παρά το αίτημα του συλλόγου διδασκόντων, δεν προσλήφθηκε κανείς.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ο μαθητής εξυπηρετείται από τον παππού του (άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο χώρο του σχολείου) ή από τη μητέρα του (όταν αυτή δεν εργάζεται)

Αντίστοιχο κενό ΕΒΠ υπάρχει και στο 1ο Γυμνάσιο Νίκαιας, για μαθητή με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Λείπουν επίσης 11 σχολικοί νοσηλευτές και περίπου 20 εκπαιδευτικοί στην Παράλληλη Στήριξη...

Όλη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Να καλυφθεί άμεσα το κενό σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στο 10ο ΓΕΛ Πειραιά

Να καλυφθούν τα 11 κενά των σχολικών νοσηλευτών στον Πειραιά

Παρά την 4η φάση προσλήψεων, ο αριθμός των αναπληρωτών συναδέλφων-συναδελφισσών, που ήρθαν στα σχολεία δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά και τις ελλείψεις.

Στο 10ο ΓΕΛ Πειραιά, εκτός από τα κενά σε διδακτικό προσωπικό βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πληροφορηθούμε ότι μαθητής της Α΄ Λυκείου, ΑΜΕΑ, με σοβαρά κινητικά προβλήματα και αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς παρά το αίτημα του συλλόγου διδασκόντων, δεν προσλήφθηκε κανείς.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ο μαθητής εξυπηρετείται από τον παππού του (άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο χώρο του σχολείου) ή από τη μητέρα του (όταν αυτή δεν εργάζεται).

Είναι πραγματικά απαράδεκτο. Αυτή είναι η ευαισθησία του ΥΠΑΙΘ για τους ΑΜΕΑ μαθητές. Αυτή είναι η υποτιθέμενη συμπερίληψη των ΑΜΕΑ, για την οποία τόσα κούφια λόγια ακούμε, στη γενική εκπαίδευση.

Να καλυφθεί άμεσα το κενό σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στο 10ο ΓΕΛ.

Δυστυχώς, δεν είναι και το μοναδικό.

Αντίστοιχο κενό ΕΒΠ υπάρχει και στο 1ο Γυμνάσιο Νίκαιας, για μαθητή με σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Λείπουν επίσης 11 σχολικοί νοσηλευτές και περίπου 20 εκπαιδευτικοί στην Παράλληλη Στήριξη.

Οι επιπτώσεις στους μαθητές με Ειδικές Ανάγκες είναι τραγικές.

Π.χ. στην Παράλληλη Στήριξη τα παιδιά δεν διδάσκονται από εκπαιδευτικό της Ειδικής Αγωγής τις ώρες που προβλέπονται, γιατί αυτός είναι αναγκασμένος να γυρίζει από σχολείο σε σχολείο, ώστε να κάνει από λίγες ώρες και σε άλλα παιδιά.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση στο αρμόδιο τμήμα του ΥΠΑΙΘ. Η απάντηση ήταν ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ειδική πρόσκληση για έναν συνάδελφο ΕΒΠ και 2 σχολικούς νοσηλευτές (είχαν προκηρυχτεί για την Γ’ φάση και δεν καλύφθηκαν).

Είναι φανερό ότι τα κενά δεν πρόκειται άμεσα να καλυφθούν. Στην καλύτερη περίπτωση, θα παραμείνει 1 κενό ΕΒΠ και 9 κενά σχολικών νοσηλευτών.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά θα προχωρήσει, από κοινού με τους συναδέλφους του 10ου ΓΕΛ Πειραιά, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

POS για τραπεζικές κάρτες
Υποχρεωτικά POS παντού από το 2024: Πληρωμές με κάρτα σε ταξί, λαϊκές αγορές και ασφαλιστές
Σε όσους δεν συμμορφωθούν με την υποχρεωτική χρήση POS έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα
Υποχρεωτικά POS παντού από το 2024: Πληρωμές με κάρτα σε ταξί, λαϊκές αγορές και ασφαλιστές