Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή από Χαρά Κεφαλίδου και Γ. Αρβανιτίδη σχετικά με την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τον βουλευτή της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Γ. Αρβανιτίδη, προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, βάσει της επιστολής του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη”, με την οποία επισημαίνουν και τονίζουν την αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ όσον αφορά στις ελλείψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία.

Οι δύο βουλευτές ζητούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες, καθώς και οι οικογένειές τους. 

Ολόκληρη η αναφορά:

Προς: Την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών, στα σχολεία.

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, ο  Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη”, αναφέρεται στο πλήθος διαμαρτυριών που δέχθηκε από γονείς σχετικά με την παράλληλη στήριξη και επισημαίνει, για πολλοστή φορά, τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και αφορούν στους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και τους σχολικούς νοσηλευτές.

Με την έναρξη και αυτής της  σχολικής χρονιάς οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες, βρίσκονται στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος, αστήρικτοι, αβοήθητοι, ευάλωτοι στον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση και οι οικογένειές τους σε πλήρες αδιέξοδο.

Εδώ και πολλά χρόνια γονείς και σύλλογοι ζητούν να βρουν ευήκοα ώτα στα προβλήματά τους, και η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να έχει ήδη δώσει λύση, ωστόσο για τους μαθητές αυτούς κάθε σχολικό έτος είναι όλο και δυσκολότερο, διότι ουδείς μέχρι τώρα έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά.

Συνημμένα σας επισυνάπτουμε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη”, καθώς και μερικές ενδεικτικές διαμαρτυρίες και προβληματισμούς από γονείς που διεκδικούν δημόσια παράλληλη στήριξη και ζητούμε να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες επίλυσης της σωρείας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι αναφέροντες Βουλευτές

Χαρά Κεφαλίδου

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πάρτι στο Μιλγουόκι για τα γενέθλιά του με τούρτες και... συρτάκι
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφερε την τούρτα γενεθλίων στο κεφάλι του φροντιστή των Μιλγουόκι Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πάρτι στο Μιλγουόκι για τα γενέθλιά του με τούρτες και... συρτάκι
αίθουσα σχολείου πότε ανοίγουν
Σχολεία: Τα επόμενα βήματα που ζητά το ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση
Αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων: Άνοιξε η εφαρμογή για την καταχώρηση των σχεδίων δράσης των εκπαιδευτικών από τους συντονιστές εκπαιδευτικούς
Σχολεία: Τα επόμενα βήματα που ζητά το ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση
emvolio
Κορονοϊός: Ποιο εμβόλιο είναι το καλύτερο για δεύτερη δόση σύμφωνα με νέα έρευνα
Οι εμβολιασμένοι έχουν καλύτερη προστασία από τον κορονοϊό όταν μετά την πρώτη δόση εμβολίου AstraZeneca ή Pfizer/BioNTech κάνουν εμβόλιο Moderna,...
Κορονοϊός: Ποιο εμβόλιο είναι το καλύτερο για δεύτερη δόση σύμφωνα με νέα έρευνα