Κεφαλίδου: Αδιαφορία από το υπ. Παιδείας για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς παράλληλης, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή από Χαρά Κεφαλίδου και Γ. Αρβανιτίδη σχετικά με την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τον βουλευτή της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, Γ. Αρβανιτίδη, προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, βάσει της επιστολής του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη”, με την οποία επισημαίνουν και τονίζουν την αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ όσον αφορά στις ελλείψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία.

Οι δύο βουλευτές ζητούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες, καθώς και οι οικογένειές τους. 

Ολόκληρη η αναφορά:

Προς: Την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Αδιαφορία του ΥΠΑΙΘ για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών, στα σχολεία.

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, ο  Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη”, αναφέρεται στο πλήθος διαμαρτυριών που δέχθηκε από γονείς σχετικά με την παράλληλη στήριξη και επισημαίνει, για πολλοστή φορά, τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και αφορούν στους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης, το ειδικό βοηθητικό προσωπικό και τους σχολικούς νοσηλευτές.

Με την έναρξη και αυτής της  σχολικής χρονιάς οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες, βρίσκονται στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος, αστήρικτοι, αβοήθητοι, ευάλωτοι στον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση και οι οικογένειές τους σε πλήρες αδιέξοδο.

Εδώ και πολλά χρόνια γονείς και σύλλογοι ζητούν να βρουν ευήκοα ώτα στα προβλήματά τους, και η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να έχει ήδη δώσει λύση, ωστόσο για τους μαθητές αυτούς κάθε σχολικό έτος είναι όλο και δυσκολότερο, διότι ουδείς μέχρι τώρα έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά.

Συνημμένα σας επισυνάπτουμε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη”, καθώς και μερικές ενδεικτικές διαμαρτυρίες και προβληματισμούς από γονείς που διεκδικούν δημόσια παράλληλη στήριξη και ζητούμε να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες επίλυσης της σωρείας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι αναφέροντες Βουλευτές

Χαρά Κεφαλίδου

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 6-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!