Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων».

Σύμφωνα με το ψήφισμα, «οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μια σειρά ενεργειών τρομοκράτησης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης τους από τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, όπως οι απειλές για πειθαρχικά μέτρα, η αφαίρεση καθηκόντων και ο εκφοβισμός Υπεύθυνων Τμημάτων, η αποστολή απειλητικών και εκβιαστικών επιστολών προς τους εργαζόμενους, με αποκορύφωμα όλων αυτών τη διαθεσιμότητα της προέδρου της συντεχνίας και την εισήγηση της διεύθυνσης για απόλυσή της».

Ο Σύλλογος καταλήγει: «Ο αγώνας των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα ενάντια στα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της γνώσης με τους γονείς και τους μαθητές πελάτες, για τη φίμωση και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, συναντιέται με τον αγώνα των Κύπριων συναδέλφων μας. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας».

Αναλυτικά το ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας:

Από τις 5 Οκτωβρίου, η Οργάνωση Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (ESSA) και οι εργαζόμενοι της Σχολής πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς, μετά την αλλαγή των συμβολαίων τους, την αύξηση του ωραρίου και τη μείωση των μισθών τους, ενώ ταυτόχρονα αντιδρούν στην καταπάτηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και τον αυταρχισμό της Διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μια σειρά ενεργειών τρομοκράτησης και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης τους από τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, όπως οι απειλές για πειθαρχικά μέτρα, η αφαίρεση καθηκόντων και ο εκφοβισμός Υπεύθυνων Τμημάτων, η αποστολή απειλητικών και εκβιαστικών επιστολών προς τους εργαζόμενους, με αποκορύφωμα όλων αυτών τη διαθεσιμότητα της προέδρου της συντεχνίας και την εισήγηση της διεύθυνσης για απόλυσή της.

- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της Αγγλικής Σχολής, που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τις απειλές και συνεχίζουν αποφασιστικά να αγωνίζονται και να προασπίζονται τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

- Καταδικάζουμε την προσπάθεια της διοίκησης να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης και υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και να απαξιώσει τον ρόλο της συντεχνίας με την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και τον εκφοβισμό, καθώς και την απόφαση του Τμήματος Εργασίας να κρίνει ως παράνομη την απεργία! Η προσπάθεια που γίνεται να τσακιστεί κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα, να παραγκωνιστούν πλήρως τα σωματεία, ώστε να μπορούν ανενόχλητες η κυβέρνηση και η εργοδοσία να εφαρμόζουν όλο και πιο αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, θα βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους συσπειρωμένους και αποφασισμένους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Η οργάνωση στα σωματεία και η απεργία ως μορφή πάλης και διεκδίκησης είναι αναφαίρετες κατακτήσεις των εργαζομένων, δεν τα διαπραγματευόμαστε.

- Η διοίκηση να άρει άμεσα την απαράδεκτη διαθεσιμότητα της προέδρου της συντεχνίας, να σταματήσει κάθε είδους απειλών και διώξεων και να ικανοποιήσει το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων για βελτίωση των όρων εργασίας τους.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα ενάντια στα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της γνώσης με τους γονείς και τους μαθητές πελάτες, για τη φίμωση και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, συναντιέται με τον αγώνα των Κύπριων συναδέλφων μας. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας.

Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές