Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Παιδικός σταθμός
«Καμία συγχώνευση τμημάτων και άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία μας», ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής

Ατελείωτα παραμένουν τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής, όπως αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, σε ανακοίνωσή της.

«Αντί το υπουργείο να προχωρήσεις άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών όπως οφείλει προχωρά σε αδιανόητες και προτοφανείς ενέργειες τις οποίες βαφτίζει ως «εξορθολογισμό», όπως τονίζει. 

Επιπροσθέτως στην ανακοίνωση κάνει λόγο για «βίαιη υποβάθμιση» των σχολείων, μετά την εντολή για συγχώνευση τμημάτων νηπιαγωγείων, ενώ δημοσιεύει φωτογραφίες από αίθουσες containers κατά τη διάρκεια βροχής.

«Αυτές είναι οι αίθουσες που το Υπουργείο Παιδείας έκρινε ως κατάλληλες για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Σε αυτές τις αίθουσες θέλει να αυξήσει τον αριθμό των νηπίων», επισημαίνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έναν ολόκληρο μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 

Ατελείωτα παραμένουν τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ στα σχολεία της πόλης μας

⦁    Χωρίς εκπαιδευτικούς ακόμη και τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

⦁    Εκτός λειτουργίας παραμένουν ολοήμερα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

⦁    Στον Καιάδα οι ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης και των Σχολικών Νοσηλευτών

⦁    Εκτός λειτουργίας Τμήματα ένταξης 

⦁    Αδιανόητα τα κενά στα Επαγγελματικά Λύκεια λόγω έλλειψης προσωπικού

⦁    Συγχωνεύσεις τμημάτων επιχειρούνται ακόμη και σε αίθουσες  CONTAINERS 

⦁    Καμία μέριμνα για τον συνωστισμό στα τμήματα, καμία ευαισθησία για τα μαθησιακά κενά που έχουν σωρευτεί λόγω των κλειστών σχολείων από την πανδημία

Αντί το Υπουργείο να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ όπως οφείλει προχωρά σε αδιανόητες & πρωτοφανείς ενέργειες τις οποίες βαφτίζει ως «εξορθολογισμό» 

«Εξορθολογισμός» Νο. 1: Σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης υπάρχουν έντεκα (11) εγκεκριμένα αιτήματα Παράλληλης Στήριξης πλήρους ωραρίου, εκ των οποίων καλύφθηκαν την αρχή της σχολικής χρονιάς μόλις  έξι (6).  

Αρχές Οκτωβρίου, το Υπουργείο μετακινεί από το σχολείο την μία (1) από τις έξι (6) εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης σε άλλο σχολείο (άλλου Δήμου) με την αιτιολογία ότι σε εκείνο το σχολείο η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη (!!!) 

Σημειώνουμε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο της πόλης μας ΔΕΝ λειτουργεί ούτε το τμήμα Ένταξης λόγω έλλειψης προσωπικού...

«Εξορθολογισμός» Νο.2: Σε νηπιαγωγείο της πόλης μας λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών προτάθηκε η εκ περιτροπής λειτουργία των δύο ολοήμερων τμημάτων. Μία εβδομάδα λειτουργεί το ολοήμερο για το ένα τμήμα, την άλλη εβδομάδα για το άλλο τμήμα.

«Εξορθολογισμός» Νο. 3 : To Yπουργείο στα μέσα Οκτώβρη δίνει εντολή για συγχώνευση τμημάτων νηπιαγωγείου της πόλης μας  που στεγάζεται σε CONTAINERS.
Δεν πρόκειται για εξορθολογισμό. Είναι ΒΙΑΙΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των ΣΧΟΛΕΙΩΝ των παιδιών μας. Η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής. Το Δημόσιο Σχολείο βρίσκεται υπό διωγμό.

Θα το επιτρέψουμε???

Τη Δευτέρα 18/10/2021 και ώρα 13:30 στην είσοδο του Υπουργείου Παιδείας  προχωράμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ- ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Αγ. Παρασκευή, 15.10.2021 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

container
container
container

Φωτογραφίες από αίθουσες containers με βροχή. Η κατάσταση αυτή παρατηρήθηκε σε containers τριών διαφορετικών Νηπιαγωγείων της πόλης μας... Σε ένα εξ΄ αυτών , στην ίδια αίθουσα,  το πρόβλημα με τα νερά από τη βροχή είχε παρουσιαστεί και πέρυσι και υποτίθεται ότι είχε επισκευαστεί...
Αυτές είναι οι αίθουσες που το Υπουργείο Παιδείας έκρινε ως κατάλληλες για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Σε αυτές τις αίθουσες θέλει να αυξήσει τον αριθμό των νηπίων.
 
Θα το επιτρέψουμε;;;

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Νέα/ος Υπουργός Παιδείας
«Η Παιδεία ίσως είναι η πιο αποτελεσματική - μακροχρόνια μεν με σταθερά αποτελέσματα δε - θεραπεία της κοινωνικής ανισότητας και παράλληλα δυναμώνει...
Νέα/ος Υπουργός Παιδείας