ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Εκπαιδευτικοί-Καταλήψεις: Οι μαθητές μας, χρειάζονται στήριξη και όχι απειλές
«Οι μαθητές μας χρειάζονται στήριξη και όχι απειλές», τονίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και καταγγέλλει περιστατικό έντασης από γονείς προς μαθητές

Περιστατικό έντασης που προκλήθηκε από γονείς προς τους μαθητές του σχολείου της Αρτέμιδας, καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Το περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, όπου τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μαθητές δέχθηκαν επίθεση από κάποιους γονείς με κίνδυνο μάλιστα να τραυματιστεί ένας μαθητής, καθώς ο γονέας, κρατώντας έναν τεράστιο κόφτη, επιχείρησε να σπάσει τις αλυσίδες ανάμεσα στα χέρια των παιδιών. 

«Όσοι τους τρομοκρατούν τους θέλουν αμόρφωτους και χωρίς το σχολείο που τους αξίζει», τονίζει και επισημαίνει πως τα αιτήματα των μαθητών αφορούσαν το κτήριο, την έλλειψη καθηγητών και αξιοπρεπούς αθλητικού χώρου, τον συνωστισμό των μαθητών και τους ανεπαρκείς χώρους υγιεινής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΙΛΕΣ!

Για ακόμα μια φορά έξω από το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας στήθηκε σκηνικό έντασης μεταξύ των μαθητών του σχολείου και μερίδας «αγανακτισμένων γονέων». Οι μαθητές έκαναν κατάληψη αναρτώντας στην πόρτα ανακοίνωση με αιτήματα : το κτηριακό που είναι άλυτο εδώ και χρόνια, την έλλειψη καθηγητών, την έλλειψη αξιοπρεπούς αθλητικού χώρου, το συνωστισμό των μαθητών λόγω περιορισμένου χώρου και τους ανεπαρκείς χώρους υγιεινής. Για ακόμα μια φορά οι μαθητές δέχθηκαν επίθεση από κάποιους γονείς με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος μαθητής, καθώς ένας γονιός ανενόχλητος δίπλα σε εκπροσώπους του συλλόγου γονέων επιχειρούσε να σπάσει τις αλυσίδες με ένα τεράστιο κόφτη ανάμεσα στα χέρια των  παιδιών.

Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο! 

Όσοι τους τρομοκρατούν τους θέλουν αμόρφωτους και χωρίς το σχολείο που τους αξίζει!

Δεν θα αναρωτηθούμε μέσα σε ποιες συνθήκες τα παιδιά μας κάνουν μάθημα. Ελλείψεις μαθημάτων και τμήματος ένταξης, κοντέινερ, ένας αδιάκοπος θόρυβος και ένα κλίμα έντασης λόγω συνωστισμού, μια αίσθηση φυλακής για μαθητές και καθηγητές, εξοπλισμός της εποχής του περασμένου αιώνα. 

Και όλα αυτά τη στιγμή που την  περασμένη Δευτέρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα  ενάντια στον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα πανεπιστήμια και το νόμο της κυβέρνησης για την αυτονομία των σχολικών μονάδων που επιδιώκει να φτιάξει σχολεία πολλών ταχυτήτων, να βάζει τους γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα έξοδα του σχολείου, να κάνει τους εκπαιδευτικούς από παιδαγωγούς ντίλερ των εταιρειών στα σχολεία. 

Για αυτό και η κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει κάθε αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας παράνομο! Θέλουν το σκυφτό δάσκαλό για να διαπαιδαγωγεί τη νέα γενιά να μάθει  να ζει με τα ελάχιστα και να μην διαμαρτύρεται. 
Η θέση των γονέων είναι μαζί και όχι απέναντι στους μαθητές!

Να τους προστατεύουν από επικίνδυνους τραμπούκους.

 Να ακούσουν και να στηρίξουν στην πράξη τα αιτήματα τους, να υπάρξουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών, να υπάρξει ουσιαστική δράση για την επίλυση των προβλημάτων. 

Χρειάζεται άμεσα να γίνουν οι μαθητικές εκλογές, ώστε οι μαθητές να έχουν συγκροτημένη και υπεύθυνη εκπροσώπηση. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!     ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε rapid test στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Από την Σοφία Μπεκατώρου και τη γενναία στάση της να καταγγείλει όσα υπέστη, ακολούθησε στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη περίοδος γυναικείας αφύπνισης.
Απόγνωση δυο εργαζόμενων γυναικών: «Δουλεύουμε στα σκουπίδια, δεν είμαστε σκουπίδια!»
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς
Αλλαγές από φέτος στην ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας αλλά και στις αναθέσεις εξωδιδακτικών εργασιών
Σχολεία: Τι ισχύει στην ανάθεση υπερωριών και εξωδιδακτικών εργασιών στους εκπαιδευτικούς