Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
«Η ουσία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, η ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση», αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»

Στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» μέσω ανακοίνωσης. 

«Στις 11/10 απαντάμε με απεργία και μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Συμπορευόμαστε με μαθητές και γονείς.  Απαιτούμε από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν 24 απεργία στην Εκπαίδευση», τονίζει.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση «πρέπει η μάχη να γίνει υπόθεση του κάθε Σωματείου. Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις για απεργία – αποχή στους συλλόγους διδασκόντων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Όλοι στον αγώνα! Συνεχίζουμε με νέες αποφάσεις απεργίας αποχής!

7 Οκτωβρίου συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συναυλίες!

11 Οκτωβρίου απεργούμε!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε και δίνουμε τη μάχη της απεργίας – αποχής απέναντι στην κυβέρνηση και την προσπάθεια τρομοκράτησης όλου του προηγούμενου διαστήματος. Ούτε βήμα πίσω! Τα πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία - αποχή από τους συλλόγους διδασκόντων ανάγκασαν την κυβέρνηση να οδηγηθεί στα δικαστήρια, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική της, να προβεί στην ωμή καταστολή στο μαζικό συλλαλητήριο - απάντηση που έγινε στην Αθήνα για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης. Δεν μας φοβίζουν, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο!

Η κυβέρνηση αξιοποίησε τον νόμο Χατζηδάκη προκειμένου να βγάλει την απεργία παράνομη, να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα του κλάδου! Φάνηκε ότι ο νόμος Χατζηδάκη, όχι απλά αφορά τους εκπαιδευτικούς, αλλά πρέπει να αποτελέσει βασικό άξονα στην  πάλη, ώστε τα σωματεία να μπορούν να παίζουν το ρόλο τους. Ο νόμος Χατζηδάκη πρέπει να μείνει στα χαρτιά, να μην εφαρμοστεί, να ακυρωθεί στην πράξη!

Κλιμακώνουμε  την πάλη μας. Απαντάμε στα ψέματα και στην κοροϊδία της κυβέρνησης! Η ουσία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, η ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, η λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Απέναντι σε όλα αυτά αντιστέκεται το 95% των εκπαιδευτικών. 

Καταδικάζουμε τη δράση των ναζιστικών – φασιστικών ομάδων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Καταδικάζουμε την εγκληματική δράση θρασύδειλων φασιστοειδών απέναντι σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους. Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την απαράδεκτη ανοχή στη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων, για τους απαράδεκτους συμψηφισμούς με το οργανωμένο κίνημα, για την αξιοποίηση της ανιστόρητης θεωρίας των «δύο άκρων». Βάζουμε φραγμό με τη στάση μας και τη δράση στο ναζιστικό δηλητήριο, αποκαλύπτουμε ως παιδαγωγοί το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά. 

Όλη τη βδομάδα συνεχίζουμε τις περιοδείες στα σχολεία, παίρνουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης.

⦁    Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις για απεργία – αποχή στους συλλόγους διδασκόντων. Πρέπει η μάχη να γίνει υπόθεση του κάθε Σωματείου. Επιδιώκουμε, μαζικά,  οι σύλλογοι διδασκόντων, που έως τώρα δεν έχουν αποφασίσει, να πάρουν μέρος στην απεργία – αποχή. Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ. Είναι η καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης να επιβάλει την πολιτική της με κάθε τρόπο! Αξιοποιούμε και την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ για απεργία – αποχή. 

⦁    Την ημέρα εκδίκασης της έφεσης, καλούμε σε μαζικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. 

⦁    Συμμετέχουμε στη σύσκεψη των εκατοντάδων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την Τρίτη 5/10 στις 6:30 στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που θα οργανωθούν αντίστοιχες συσκέψεις, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη.

⦁    7 Οκτωβρίου, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ: Παίρνουμε πρωτοβουλίες στα σχολεία μας, πραγματοποιούμε συζητήσεις με τους μαθητές, αναδεικνύουμε μέσα από τη σύγχρονη ιστορία, αλλά και με τα τελευταία γεγονότα των ημερών, τις συνέπειες του φασισμού και του ναζισμού στους λαούς όλου του κόσμου. Συμμετέχουμε σε όλες τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται από σωματεία και μαζικούς φορείς. Στην Αθήνα στις 19:00, στην Ομόνοια και συμμετοχή στην αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα, στο Περιστέρι, στην Καλλιθέα και τον Πειραιά αντίστοιχα.  

⦁    Στις 11/10 απαντάμε με απεργία και μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Συμπορευόμαστε με μαθητές και γονείς.  Απαιτούμε από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν 24 απεργία στην Εκπαίδευση. 

Προχωράμε σε νέες γενικές συνελεύσεις, καλά προετοιμασμένες, όπου θα συζητήσουμε  το πρόγραμμα δράσης από κει και πέρα και σε ολομέλειες προέδρων ΔΟΕ – ΟΛΜΕ το Σ/Κ 23-24/10 ή και νωρίτερα, αν χρειαστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kanalia_8.jpg
Τηλεοπτικές άδειες: Αθώοι Κρέτσος, Καλογρίτσας και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι
Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών ήταν ομόφωνη
Τηλεοπτικές άδειες: Αθώοι Κρέτσος, Καλογρίτσας και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι