Πάνω από 300 κενά στα σχολεία Πρωτοβάθμιας της Ανατολικής Αττικής
Στοιχεία για τα κενά από τον ΣΕΠΕ Σωκράτης

Πάνω από 300 τα κενά στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου, εντόπισε ο ΣΕΠΕ Αν.Αττικής Σωκράτης: Οπως αναφέρει ο σύλλογος σε σημερινή του ανακοίνωση, ξεπερνούν τα 100 αυτά που αφορούν στη Γενική Παιδεία (τμήματα δημοτικών/νηπιαγωγείων, ειδικότητες, ολοήμερο).

Αναφορικά με τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη, ο παρακάτω πίνακας είναι αποκαλυπτικός, μετά την προφορική οδηγία που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να δηλώνουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα:

 

 

ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΡΙΞΕΩΝ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Α’ ΦΑΣΗΣ

ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΚΕΝΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

191

57

134

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

42

19

23

 

Επίσης υπάρχουν 70 κενά για νοσηλευτικό προσωπικό και για ΕΒΠ.

Τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι αδιόριστοι, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν την πολιτική της λιτότητας, καλώντας με το σταγονόμετρο να αναλάβουν υπηρεσία συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, διατηρώντας τα πολυπληθή τμήματα, και πετσοκόβοντας τις προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη.

Το να ξεκινάει η σχολική χρονιά με εκατοντάδες κενά, μπορεί να μη συνιστά πρωτοφανές φαινόμενο, αλλά ειδικά φέτος, με το τέταρτο κύμα πανδημίας προ των πυλών, με τα ανεπαρκή, αν όχι ανύπαρκτα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, αποκαλύπτει περίτρανα την έλλειψη ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για τους όρους λειτουργίας των σχολείων. Επιπλέον, το γεγονός ότι γενικεύεται το καθεστώς να μοιράζεται η παράλληλη στήριξη ανάμεσα σε 2 και 3 παιδιά είναι ενδεικτικό του υποκριτικού ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και του Υπουργείου αναφορικά με την αναβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση!!!

Απαιτούμε:

• Να γίνει τώρα η β΄ φάση προσλήψεων που να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.

• Για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία, να προσλαμβάνεται και ο αντίστοιχος εργαζόμενος της αναγκαίας ειδικότητας (Παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ).

• Να παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

• Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Κάθε μάθημα να γίνεται από τον εκπαιδευτικό της αντίστοιχης ειδικότητας.

• Να τοποθετηθεί δάσκαλος μελέτης σε όλα τα ολοήμερα σχολεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συσκεψη
Μητσοτάκης: Σύσκεψη-ορόσημο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών
Ενημερωτικό σημείωμα για τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την ψήφιση του νόμου για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών...
Μητσοτάκης: Σύσκεψη-ορόσημο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών
Why everyone in Hollywood has the same nose:
Χόλιγουντ: Η επέλαση της «ουράνιας» μύτης – Γιατί οι σταρ έχουν το ίδιο πρόσωπο;
Από τη Μάργκοτ Ρόμπι μέχρι τη Νικόλ Κίντμαν: Το μυστικό της «ρευστής ρινοπλαστικής» που σαρώνει το κόκκινο χαλί
Χόλιγουντ: Η επέλαση της «ουράνιας» μύτης – Γιατί οι σταρ έχουν το ίδιο πρόσωπο;