Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
pasekdap
Με ανακοίνωση της, η ΠΑΣΕΚΔΑΠ καταγγέλλει πως μητέρες με υψηλή μοριοδότηση δεν έλαβαν το voucher για ΚΔΑΠ

Με ανακοίνωση της η ΠΑΣΕΚΔΑΠ καταγγέλλει πως δικαιούχοι δεν έλαβαν το voucher για ΚΔΑΠ, παρά το χαμηλό τους εισόδημα γιατί «εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός της δράσης».

«Μητέρες πολύτεκνες, μητέρες μονογονείς, οικογένειες με δύο γονείς ανέργους και πραγματικά πολύ χαμηλά εισοδήματα και πολύ υψηλή μοριοδότηση έμειναν εκτός προγράμματος», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του και συνεχίζει λέγοντας πως «την ίδια στιγμή μητέρες με πολύ λιγότερα μόρια, ακόμα και στην ίδια Περιφέρεια κατοικίας, έλαβαν voucher γιατί είχαν την "τύχη" τα εισοδήματά τους να είναι κάτω από το λεγόμενο όριο της φτώχειας. Έτσι, οι μητέρες είδαν συνυποψήφιές τους με 140 μόρια να λαμβάνουν voucher, ενώ οι ίδιες με 180 και 192 μόρια να μένουν εκτός voucher για ΚΔΑΠ».

Μέσω της ανακοίνωσης τους, καλούν την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να στηρίξουν τις μητέρες που αδικήθηκαν αλλά και τις Δομές «προβλέποντας έκτακτη χρηματοδότηση για να μπορέσουν οι μητέρες να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σύνολο των διαθέσιμων θέσεων των δημοτικών ΚΔΑΠ», τονίζουν στην ανακοίνωση τους. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τόσο οι ίδιες οι μητέρες που αιτούνται για voucher για ΚΔΑΠ όσο και οι Δήμοι και το προσωπικό των Δημοτικών ΚΔΑΠ βρίσκονται αντιμέτωποι με μία ακόμα πρωτοφανή κατάσταση. Μητέρες πολύτεκνες, μητέρες μονογονείς, οικογένειες με δύο γονείς ανέργους και πραγματικά πολύ χαμηλά εισοδήματα και πολύ υψηλή μοριοδότηση έμειναν εκτός προγράμματος επειδή "εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός της δράσης". Την ίδια στιγμή μητέρες με πολύ λιγότερα μόρια, ακόμα και στην ίδια Περιφέρεια κατοικίας, έλαβαν voucher με πολύ λιγότερα μόρια γιατί είχαν την "τύχη" τα εισοδήματά τους να είναι κάτω από το λεγόμενο όριο της φτώχειας. Έτσι, οι μητέρες είδαν συνυποψήφιές τους με 140 μόρια να λαμβάνουν voucher, ενώ οι ίδιες με 180 και 192 μόρια να μένουν εκτός voucher για ΚΔΑΠ. Την ίδια στιγμή οι Δημοτικές αρχές είδαν να επιδεινώνεται η περσινή κατρακύλα και να καλύπτονται με voucher ακόμα λιγότερες θέσεις από πέρσι με την κάλυψη να φτάνει οριακά το 30% της μέγιστης δυναμικότητας κάθε Δομής. Γεγονός, που προκαλεί και τεράστια χρηματοδοτικά προβλήματα στους Δήμους για την οικονομική βιωσιμότητα των ΚΔΑΠ και τη διασφάλιση των ανανεώσεων των συμβάσεων του προσωπικού που γίνεται κάθε χρόνο την 1η του Σεπτέμβρη.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να στηρίξουν τόσο τις μητέρες που αδικήθηκαν όσο και τις ίδιες τις Δομές, προβλέποντας έκτακτη χρηματοδότηση (όπως αποφασίστηκε και πέρσι) για να μπορέσουν οι μητέρες να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σύνολο των διαθέσιμων θέσεων των δημοτικών ΚΔΑΠ και η τοπική αυτοδιοίκηση να μπορέσει να συνεχίσει το πολύ σημαντικό έργο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής χωρίς εμπόδια και άδικους αποκλεισμούς μητέρων και παιδιών.

Δεκάδες χιλιάδες μητέρες πανελλαδικά, αλλά και σύσσωμος ο κόσμος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ περιμένουν από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί ΑΜΕΣΑ και να ανακοινωθεί η χρηματοδοτική στήριξη για να μπορέσουν να προχωρήσουν ανεμπόδιστα και οι ανανεώσεις των συμβάσεων του συνόλου του προσωπικού των δημοτικών ΚΔΑΠ πανελλαδικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τον ΠΑΣΠ ένα βήμα πριν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Μεγάλη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας
Η ελπίδα ξαναγεννιέται. Η ουσία της πολιτικής επιστρέφει. Η αντιπαράθεση των ιδεών και ο πολιτικός διάλογος επιζητούν το ρόλο της στην κεντρική σκηνή...
Μεγάλη νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας
PRWPAIDEIA
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Δείτε τις πέντε προτάσεις της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. για την αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών
ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.: Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών χωρίς την ψηφιακή αναβάθμιση των σχολείων
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου
Σεξουαλική κακοποίηση: Η μαθήτρια έφτασε στο σημείο να αυτοτραυματίζεται - Τι αναφέρει στην γνωμάτευσή του ο παιδοψυχίατρος
Σεξουαλική κακοποίηση μαθήτριας από καθηγητή φροντιστηρίου: «Καταπέλτης» η γνωμάτευση παιδοψυχιάτρου