Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Στα 376 τα εναπομείναντα κενά στην παράλληλη στήριξη στην ανατολική Αττική - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Α' φάσης των προσλήψεων των αναπληρωτών

Για τον υπολογισμό των κενών στην παράλληλη στήριξη μετά την Α' φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών στην Ανατολική Αττική ενημερώνουν οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί της ΑΣΕ Π.Ε Αναττολικής Αττικής, Γιώργος Γεωργίου και Μαριάνθη Κρητικού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των τελευταίων εκλεγμένων αιρετών, τα εναπομείνατα κενά στην παράλληλη στήριξη στην ανατολική Αττική εκτιμάται ότι φτάνουν τα 376.

Ο αριθμός αυτός προκύπτει, από τα στοιχεία καθώς έγιναν 262 προσλήψεις αναπληρωτών στην Α' φάση και το σύνολο των εγκεκριμένων παράλληλων στηρίξεων ήταν 638 στην Α' και Β' Ανατολική Αττική.

«Όπως προκύπτει δηλαδή από τους πίνακες τα σχολεία ανοίγουν και τα αιτήματα παράλληλων στηρίξεων έχουν καλυφθεί μόνο στο 45% ΠΕ70 και 51% ΠΕ60 στην Α’ Αν. Αττικής, ενώ στη Β’ Αν. Αττικής μόνο στο 30% ΠΕ70 και 45% ΠΕ60» επισημαίνουν οι αιρετοί.

«Πρόκειται για ουσιαστικό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες. Οι γονείς θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα κενά και να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης, τη στιγμή που χιλιάδες αναπληρωτές θα μπορούσαν να τα καλύψουν, αντί να βρεθούν στην ανεργία» προσθέτουν.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των τελευταίων εκλεγμένων αιρετών της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής:

Στο 42% η κάλυψη των παράλληλων στην Α΄ φάση. Δεκάδες τα κενά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά την προφορική οδηγία που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δηλώνουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τους 2 συναδέλφους ανά σχολική μονάδα!

Στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π. Ε. «Ο Σωκράτης» και της ΑΣΕ Αν. Αττικής, για τις περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη, για τις υπηρεσιακές μεταβολές με κλειστά σχολεία, για την ανάγκη δεύτερου κύκλου αποσπάσεων, για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 25/8/21, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα των περικοπών στην παράλληλη στήριξη, επιβεβαιώθηκε από το Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι δόθηκε προφορική οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για κόφτη στις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής δήλωσε όλα τα κενά της παράλληλης στήριξης, όμως αφού δεν καλύπτονται όλα τα κενά θα γίνει προτεραιοποίηση στην κάλυψή τους, δηλαδή σε ποια παιδιά και σχολεία θα πάνε οι διαθέσιμοι αναπληρωτές.

Στους παρακάτω πίνακες φαίνονται τα κενά στην Α’ και Β’ Αν. Αττικής που θα παραμείνουν μετά την Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών:

pinakas.jpg

Επίσης υπάρχουν 70 κενά για νοσηλευτικό προσωπικό και 70 για ΕΒΠ.

Όπως προκύπτει δηλαδή από τους πίνακες τα σχολεία ανοίγουν και τα αιτήματα παράλληλων στηρίξεων έχουν καλυφθεί μόνο στο 45% ΠΕ70 και 51% ΠΕ60 στην Α’ Αν. Αττικής, ενώ στη Β’ Αν. Αττικής μόνο στο 30% ΠΕ70 και 45% ΠΕ60.

Πρόκειται για ουσιαστικό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες. Οι γονείς θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα κενά και να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης, τη στιγμή που χιλιάδες αναπληρωτές θα μπορούσαν να τα καλύψουν, αντί να βρεθούν στην ανεργία.

Φτάνει πια! Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τις ανάγκες των παιδιών!

Για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία, να προσλαμβάνεται και ο αντίστοιχος εργαζόμενος της αναγκαίας ειδικότητας (Παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μέσα από τους Συλλόγους μας , το επόμενο διάστημα να κλιμακώσουμε τη δράση μας, με τους γονείς και τους μαθητές μας για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας. Δε διαπραγματευόμαστε τα μορφωτικά και τα εργασιακά δικαιώματά  μας, απαιτούμε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα και να γίνουν τώρα όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών σε μία φάση, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων, παράλληλα με τα απαιτούμενα μέτρα λειτουργίας τους με υγιεινή και ασφάλεια εν μέσω πανδημίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - ΑΠΘ
ΑΕΙ: Στάση εργασίας διδασκόντων ΑΠΘ για τη λειτουργία σε μέγιστη πληρότητα
Ζητούν την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του Υφυπουργού Παιδείας και πρόνοια για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με υβριδικό τρόπο καθηγητών...
ΑΕΙ: Στάση εργασίας διδασκόντων ΑΠΘ για τη λειτουργία σε μέγιστη πληρότητα
kapravelos koronoios
Καπραβέλος: Να κλείσουν τα σχολεία - Το επιχειρησιακό σχέδιο απέτυχε
«Το επιχειρησιακό σχέδιο για την πανδημία έχει αποτύχει. Να κλείσουν τα σχολεία και να εφαρμοστεί lockdown στους ανεμβολίαστους», τόνισε ο Ν....
Καπραβέλος: Να κλείσουν τα σχολεία - Το επιχειρησιακό σχέδιο απέτυχε