Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ενημέρωση για τα κενά στην παράλληλη στήριξη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί την Τετάρτη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για τις περικοπές στην παράλληλη στήριξη, τις υπηρεσιακές μεταβολές με κλειστά σχολεία και την ανάγκη δεύτερου κύκλου αποσπάσεων για τους ευπαθείς εκπαιδευτικούς.

Ο διευθυντής Εκπαίδευσης επιβεβαίωσε στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης» την ύπαρξη προφορικής οδηγίας για κόφτη στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής δήλωσε όλα τα κενά της παράλληλης στήριξης που ανέρχονται στους δασκάλους σε 351 για την Α’ Ανατολική Αττική και 190 για τη Β’ Ανατολική Αττική. Στους νηπιαγωγούς τα κενά στην παράλληλη στήριξη είναι 56 στην Α’ Ανατολική Αττική και 38 στη Β’ Ανατολική Αττική. Επίσης υπάρχουν 70 κενά για νοσηλευτικό προσωπικό και 70 για ΕΒΠ.

Στη συνέχεια, δεσμεύτηκε για δεύτερο κύκλο τοποθετήσεων και αποσπάσεων.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τη δράση τους.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης»:

Πραγματοποιήθηκε, εχθές Τετάρτη 25/8/21, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π. Ε. «Ο Σωκράτης», για τις περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη, για τις υπηρεσιακές μεταβολές με κλειστά σχολεία, για την ανάγκη δεύτερου κύκλου αποσπάσεων, για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα των περικοπών στην παράλληλη στήριξη, επιβεβαιώθηκε από το Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι δόθηκε προφορική οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για κόφτη στις προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής δήλωσε όλα τα κενά της παράλληλης στήριξης που ανέρχονται στους δασκάλους σε 351 για την Α’ Ανατολική Αττική και 190 για τη Β’ Ανατολική Αττική. Στους νηπιαγωγούς τα κενά στην παράλληλη στήριξη είναι 56 στην Α’ Ανατολική Αττική και 38 στη Β’ Ανατολική Αττική. Επίσης υπάρχουν 70 κενά για νοσηλευτικό προσωπικό και 70 για ΕΒΠ.

Πρόκειται για ουσιαστικό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες. Οι γονείς θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα κενά, τη στιγμή που χιλιάδες αναπληρωτές θα μπορούσαν να τα καλύψουν, αντί να βρεθούν στην ανεργία.

Με την πρωτοφανή fast track διαδικασία, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών με τα σχολεία κλειστά και τους εκπαιδευτικούς σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν ούτε καν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν, είναι αδύνατο να υπολογιστούν τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολείων. Η διαδικασία αυτή παραβιάζει θεμελιωμένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής δε δεσμεύτηκε για δεύτερο κύκλο τοποθετήσεων και αποσπάσεων, γεγονός που ενδεχομένως θα έλυνε προβλήματα που θα δημιουργηθούν λόγω των βεβιασμένων υπηρεσιακών μεταβολών. Μετά από πίεση του Συλλόγου μας, ο Δ/ντής Εκπαίδευσης ανέφερε ότι ίσως δεχτεί αιτήσεις που αφορούν σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις.

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών καθώς και με τους εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, προς το παρόν τουλάχιστον, λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας, υπήρξε ενημέρωση ότι δεν έχει δοθεί σχετική οδηγία προς το παρόν.

Τέλος εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαρυμπόμπης, τα οποία έχουν υποστεί ζημιές λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς και για τα οποία ο Δήμος Αχαρνών δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τις απαραίτητες εργασίες.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη λύση που προτείνεται σύμφωνα με την οποία το Νηπιαγωγείο μπορεί να στεγαστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού, γεγονός που θα υποβαθμίσει την καθημερινή παρεχόμενη εκπαίδευση των νηπίων!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δηλώνουμε στο υπουργείο ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε τη δράση μας μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, με τους γονείς και τους μαθητές μας για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας. Δε διαπραγματευόμαστε τα μορφωτικά και τα εργασιακά δικαιώματά  μας, απαιτούμε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα και να γίνουν τώρα όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών σε μία φάση, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων, παράλληλα με τα απαιτούμενα μέτρα λειτουργίας τους με υγιεινή και ασφάλεια εν μέσω πανδημίας.

Για το Δ.Σ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ              ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Σε Αχαρνές και Ωρωπό κάνουν χιλιόμετρα για να βρουν self test
Συμμετέχουμε όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τη στάση εργασίας που προκήρυξε ο σύλλογος Σωκράτης την Πέμπτη, 20/1 στις 12.30 μ.μ. στα...
Εκπαιδευτικοί: Σε Αχαρνές και Ωρωπό κάνουν χιλιόμετρα για να βρουν self test