Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Τον αποκλεισμό τους από τη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας καταγγέλλουν οι γονείς

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση για πολλοστή φορά επιλέγει να μην ακούσει τις αγωνίες και τις θέσεις των γονέων.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι αποκλείστηκαν από τη συζήτηση στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Αν η Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας πιστεύουν ότι με αυτή την επιλογή τους θα έχουν τη συναίνεση χιλιάδων γονιών, είναι βαθιά γελασμένοι» υπογραμμίζουν οι γονείς και εκφράζουν την αντίθεσή τους με το σχολείο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

«Είμαστε αντίθετοι με το σχολείο που κατηγοριοποιεί τα παιδιά μας, τα χωρίζει σε «καλούς και κακούς μαθητές», που του παρέχει αποσπασματικές δεξιότητες αντί για ολοκληρωμένη γνώση.  Είμαστε αντίθετοι σε ένα σχολείο υποχρηματοδοτούμενο και με ανοιχτές τις πόρτες τους σε κάθε χορηγό» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Τέλος, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να αλλοιώσει το περιεχόμενο των Συλλόγων Γονέων.

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ):

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης για άλλη μια φορά η ΑΣΓΜΕ και η φωνή χιλιάδων Συλλόγων Γονέων αποκλείστηκε από τη συζήτηση στη Βουλή στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το ν/σ «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών».

Η Κυβέρνηση για πολλοστή φορά επιλέγει να μην ακούσει τις αγωνίες και τις θέσεις των Συλλόγων Γονέων για τη μόρφωση των παιδιών μας, για το σχολείο που έχουν ανάγκη σήμερα οι μαθητές.

Αν η Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας πιστεύουν ότι με αυτή την επιλογή τους θα έχουν τη συναίνεση χιλιάδων γονιών, είναι βαθιά γελασμένοι.

Οι γονείς είμαστε αντίθετοι με το σχολείο που ετοιμάζουν.

Είμαστε αντίθετοι σε ένα σχολείο υποχρηματοδοτούμενο και με ανοιχτές τις πόρτες τους σε κάθε χορηγό.

Οι γονείς είμαστε αντίθετοι στην προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση να αλλοιώσει το περιεχόμενο των Συλλόγων Γονέων.

Ακόμα και αν δε θέλει να μας ακούσει στη Βουλή θα μας βρίσκει μπροστά της σε κάθε σχολείο, εκεί που πραγματικά δρούμε για το συμφέρον και τη μόρφωση όλων των μαθητών.

Οι Σύλλογοι Γονέων δε θα γίνουμε οι κομπάρσοι  των χορηγών στο σχολείο της υποχρηματοδότησης.

Οι Σύλλογοι Γονέων θα παραμείνουμε πρωταγωνιστές στη διεκδίκηση για το σχολείο και τη μόρφωση των σύγχρονων αναγκών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα