golearn-engl_970-250
Nick Paleologos / SOOC
«Είναι επικίνδυνοι» λέει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» αναφερόμενος στην κυβέρνηση - Το υπουργείο Παιδείας θέτει σε πλήρη εφαρμογή τις εξαγγελίες «θα πληρωνόσαστε με ρεπό» του Χατζηδάκη

Ρεπό αντί μισθού θα δώσει το υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς που υποχρεώνονται να συμμετέχουν ως επιτηρητές στις εξετάσεις για τα «Πρότυπα» σχολεία, βάζοντας σε πλήρη εφαρμογή τις εξαγγελίες «θα πληρωνόσαστε με ρεπό» του Χατζηδάκη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης».

«Το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζοντας το νόμο Χατζηδάκη υποχρέωσε τους συναδέλφους να οριστούν επιτηρητές, αμισθί και μάλιστα με την προφορική υπόσχεση για ένα ρεπό κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό ανοίγει επικίνδυνες εξελίξεις για την συνολική κατάργηση του επιμίσθιου σε τέτοιου είδους εξωδιδακτικές διαδικασίες» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Επίσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών αναφέρεται στη δικαστική προσφυγή του υπουργείου Παιδείας κατά της κινητοποίησης της ΟΛΜΕ, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση οξύνει την πολιτική του αυταρχισμού χτυπώντας την κινητοποίηση του κλάδου, για να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους ότι θα επιβληθεί σιγή νεκροταφείου και κάθε κίνησή μας που φοβούνται, θα επιδιώκουν να την χαρακτηρίσουν παράνομη».

«Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση παίζει με τις ελπίδες και το άγχος των μαθητών προβοκάροντας τους εκπαιδευτικούς ώστε να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της. Είναι επικίνδυνοι» καταλήγει.

Η καταγγελία

Αναλυτικά, η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» για την πρωτοφανή απόφαση του ΥΠΑΙΘ να δώσει ρεπό αντί μισθού και στη συνέχεια να κάνει δικαστική προσφυγή ενάντια στην ΟΛΜΕ και τον κλάδο των εκπαιδευτικών:

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση όπου με επιστολές της υποχρέωνε εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν ως επιτηρητές στις εξετάσεις για τα «Πρότυπα» σχολεία, χωρίς πληρωμή, αλλά με αποζημίωση μια μέρα άδειας, βάζοντας σε πλήρη εφαρμογή τις εξαγγελίες «θα πληρωνόσαστε με ρεπό» του Χατζηδάκη.

Η απόφαση αυτή του ΥΠΑΙΘ αποκαλύπτει τις ακριβείς επιδιώξεις της κυβέρνησης με τον νόμο Χατζηδάκη και στο δημόσιο. Με την απόπειρα αυτή ξεγυμνώνεται απολύτως όλη η φιλολογία ότι θα χρειάζεται η συναίνεση του εργαζόμενου! Ποια συναίνεση ζήτησε και εξασφάλισε το Υπουργείο για να κόψει τις χρηματικές αποζημιώσεις και να τις αντικαταστήσει με ρεπό(!!!). Κι αν αυθαιρετεί ακόμα και το ίδιο το κράτος απέναντι στον αντεργατικό νόμο που η κυβέρνηση ψήφισε, μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί αν κατισχύσει τελικά ο νόμος.

Η απόφαση της ΟΛΜΕ δεν είχε να κάνει με το μπλοκάρισμα των εξετάσεων στα Πρότυπα. Είχε να κάνει με τους απαράδεκτους όρους συμμετοχής των συναδέλφων ως επιτηρητών και όσων δεν επιθυμούσαν για αυτό τη συμμετοχή τους. Το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζοντας το νόμο Χατζηδάκη υποχρέωσε τους συναδέλφους να οριστούν επιτηρητές, αμισθί και μάλιστα με την προφορική υπόσχεση για ένα ρεπό κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό ανοίγει επικίνδυνες εξελίξεις για την συνολική κατάργηση του επιμίσθιου σε τέτοιου είδους εξωδιδακτικές διαδικασίες.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο κλάδος της εκπαίδευσης και των σωματείων μας χτυπιέται για δεύτερη φορά με το μέτρα του αντεργατικού νόμου. Το Σάββατο 26/6, το ΥΠΑΙΘ προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ για τις στάσεις εργασίας που κήρυξαν τη Δευτέρα 28/6 για όσους εκπαιδευτικούς συμμετέχουν στις διαδικασίες των εξετάσεων για τα «Πρότυπα» σχολεία.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, προφασιζόμενη ότι «δεν προηγήθηκε η τετραήμερη γνωστοποίηση της στάσης εργασίας», «δεν προχώρησε η ΟΛΜΕ σε δημόσιο διάλογο με το ΥΠΑΙΘ», «δεν έχει οριστεί το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και το προσωπικό ασφαλείας», καταφεύγει εκτάκτως στα δικαστήρια για να χτυπήσει το δημοκρατικό δικαίωμά μας να απεργούμε, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Εγκαινιάζει έτσι το δρόμο της καταστολής όλων των αγωνιστικών διεκδικήσεων.

Η κυβέρνηση οξύνει την πολιτική του αυταρχισμού χτυπώντας την κινητοποίηση του κλάδου, για να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους ότι θα επιβληθεί σιγή νεκροταφείου και κάθε κίνησή μας που φοβούνται, θα επιδιώκουν να την χαρακτηρίσουν παράνομη.

Είναι προφανές πόσο φοβούνται τον κόσμο της εκπαίδευσης, που μάχεται και αγωνίζεται για το δικαίωμα όλων σε δωρεάν υγεία και παιδεία, υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών και δεν επιτρέπει να γίνουν βορά στα αντεργατικά σχέδιά τους.

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση παίζει με τις ελπίδες και το άγχος των μαθητών προβοκάροντας τους εκπαιδευτικούς ώστε να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της. Είναι επικίνδυνοι.

Καλούμε:

Την ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση δημόσια και άμεσα. Να καταγγείλει τη νέα κυβερνητική προσφυγή στα δικαστήρια που στοχοποιεί τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Να κηρύξει αντίστοιχη στάση εργασίας, καλύπτοντας και στηρίζοντας έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς και τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά του δικαιώματα!

Τη ΔΟΕ καθώς και όλα τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν δημόσια θέση, γιατί είναι το προανάκρουσμα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και στο συνδικαλιστικό κίνημα με τον νόμο Χατζηδάκη

Αγώνας για την κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος!

Ο νόμος αυτός θα μείνει τα χαρτιά, δε θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του!

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στο γύψο

Οι αγώνες και η απεργία δεν ποινικοποιούνται

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

Ζαραϊδώνη Βούλα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ραγδαία η μετάλλαξη του καιρού - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Οι μεταλλάξεις του καιρού γίνονται με ραγδαία ταχύτητα κι αυτό γιατί, μετά τον καύσωνα διαρκείας που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες, τα...
Ραγδαία η μετάλλαξη του καιρού - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Ηλεκτρονικές απάτες - Μαρτυρία: Πώς ξάφρισαν από τον τραπεζικό μου λογαριασμό 12.000 ευρώ
Οι ηλεκτρονικές απάτες δεν έχουν τέλος, καθώς σε σχεδόν καθημερινή βάση καταγγέλλονται νέα περιστατικά, από πολίτες – θύματα των επιτήδειων.
Ηλεκτρονικές απάτες - Μαρτυρία: Πώς ξάφρισαν από τον τραπεζικό μου λογαριασμό 12.000 ευρώ
Προκήρυξη εκλογών σε δέκα Πανεπιστήμια μέχρι 22 Αυγούστου - Τι προβλέπεται
Τα ΑΕΙ στα οποία θα προκηρυχθούν εκλογές είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Αιγαίου, Πειραιώς,...
Προκήρυξη εκλογών σε δέκα Πανεπιστήμια μέχρι 22 Αυγούστου - Τι προβλέπεται