Νέο ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτικό Έφη Ψωίνου
«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση της συναδέλφου Έφης Ψωίνου, γενικής γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου που υπηρετεί στο 2ο ΓΕΛ Μοσχάτου, από τον διευθυντή του σχολείου της»

Ψήφισμα συμπαράστασης στη γενική γραμματέα της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου, Έφης Ψωίνου, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Πειραιά, μετά και τη νέα καταγγελία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση της συναδέλφου Έφης Ψωίνου, γενικής γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου που υπηρετεί στο 2ο ΓΕΛ Μοσχάτου, από τον διευθυντή του σχολείου της.

Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ κατέθεσε αναφορά στη ΔΔΕ Δ' Αθήνας σε βάρος της συναδέλφισσας επειδή εκείνη επέλεξε να χρησιμοποιήσει ασύγχρονη μορφή εκπαίδευσης και επικοινωνίας με τους μαθητές της στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης. Μετά την αναφορά αυτή ακολούθησε πειθαρχική διαδικασία ελέγχου της από τη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας που κατέληξε στην απόδοση της ποινής της έγγραφης επίπληξης στις 15/2/2021. Όμως ο διευθυντής του σχολείου δεν σταμάτησε εκεί. Επανήλθε στις 12/3/2021 με νέα έγκληση της εκπαιδευτικού για τον ίδιο λόγο. Η έγκληση αυτή κοινοποιήθηκε στη ΔΔΕ Δ' Αθήνας με συνέπεια να διαταχθεί ΕΔΕ από τον ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας σε βάρος της συναδέλφου.

Τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες όλοι οι εκπαιδευτικοί σταθήκαμε στο πλευρό των μαθητών μας και των οικογενειών τους με όλα τα μέσα, διεκδικώντας παράλληλα ανοιχτά σχολεία και τη λειτουργία τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά αξιοποίησε τη συγκυρία για να ψηφίσει μια σειρά από αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, αντί να σταθεί δίπλα στους εκπαιδευτικούς με όλα τα απαραίτητα μέσα (εξοπλισμό, internet κλπ) για να μπορέσουν να ανταποκριθούν μέσα στην πανδημία, στοχοποιεί και τιμωρεί τους συναδέλφους.

Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να σταματήσει η ΕΔΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Βάσεις 2021: Τα «πάνω κάτω» φέρνει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα