Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας ζήτησε να παραιτηθεί διορισμένο «αιρετό» μέλος στο ΠΥΣΔΕ Α’ Αθήνας

Η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας ζήτησε από το διορισμένο «αιρετό» μέλος στο ΠΥΣΔΕ Α’ Αθήνας, κ. Γκουτζινοπούλου να παραιτηθεί, καθώς πάνω από 90% των εκπαιδευτικών απείχε από τις εκλογές «παρωδία» των υπηρεσιακών συμβουλίων.

 Η ίδια απάντησε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Τότε, η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στις διαδικασίες διαγραφής της.

«Κατόπιν τούτου, το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει την αντισυναδελφική στάση της κ. Γκουτζινοπούλου. Θεωρεί ότι με την επιμονή της να παραμείνει στη θέση του δοτού «αιρετού» μέλους, τάσσεται εχθρικά απέναντι στον κλάδο και στις θέσεις του και θα προχωρήσει, σύμφωνα με το καταστατικό της, στις διαδικασίες της διαγραφής της» καταλήγει σε ανακοίνωσή της η Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας σχετικά με την κ. Γκουτζινοπούλου διορισμένο «αιρετό» μέλος στο ΠΥΣΔΕ Α΄Αθήνας:

Την Παρασκευή 4/6, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας συναντήθηκε με την κ. Γκουτζινοπούλου Αθηνά, διευθύντρια του 26ου ΓΕΛ Αθήνας και διορισμένο μέλος στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας, στη θέση του «αιρετού» μέλους.

Στην κυρία Γκουτζινοπούλου εκθέσαμε αναλυτικά τις θέσεις του κλάδου σε σχέση με τις αρχαιρεσίες στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που μέχρι τέλους επέμεινε αυθαίρετα η Υπουργός να γίνουν με ηλεκτρονικές εκλογές, μέσα στην πανδημία, με «lockdown» και κλειστά σχολεία, σε αντίθεση με την παράταση που δόθηκε σε όλα τα Υπουργεία στη θητεία των αιρετών στα ΥΣ, αλλά και την παράταση της θητείας των μελών των ΔΣ στα σωματεία.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώσαμε για:

Την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ των ΕΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς σε αποχή από τις εκλογές παρωδία, την απόφαση για απόσυρση των ψηφοδελτίων από όλες τις παρατάξεις, που με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο υποχρέωσε το Υπουργείο να είναι υποψήφιοι παρά τη θέληση τους.

Τη συντριπτική αποχή – πάνω από 90%- που επιφύλαξαν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ ως απάντηση τόσο στην αδιάλλακτη στάση και την αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ όσο και στα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε για να πιέσει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις αντιδημοκρατικές αυτές διαδικασίες.

Τις απαράδεκτες αυταρχικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου, παρά το φιάσκο της μαζικότατης αποχής, με  την ανακήρυξη «αιρετών» παρά τη θέληση τους, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους παραιτήθηκαν.

Την ψήφιση του απαράδεκτο άρθρου 123 στον νόμο 4763/2020 με το οποίο επιχειρείται η αντικατάσταση των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από δοτούς «εκπροσώπους» διορισμένους από τα όργανα του ΥΠΑΙΘ.

Την απόφαση της ΟΛΜΕ να ζητήσει την παραίτηση των «αιρετών» που προέκυψαν από τις εκλογές-παρωδία ή διορίστηκαν από τη Διοίκηση και  το γεγονός ότι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

Το  κάλεσμα της ΟΛΜΕ στις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών  από τα μητρώα τους.

Ζητήσαμε από την κ. Γκουτζινοπούλου να παραιτηθεί από τη θέση της δοτού «αιρετού» συντασσόμενη με τις θέσεις του κλάδου και της επιδώσαμε  σχετική επιστολή του ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας και τις  ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και του σωματείου μας για το θέμα.

Η κ. Γκουτζινοπούλου, αφού μας είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις του κλάδου, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Κατόπιν τούτου, το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει την αντισυναδελφική στάση της κ. Γκουτζινοπούλου. Θεωρεί ότι με την επιμονή της να παραμείνει στη θέση του δοτού «αιρετού» μέλους, τάσσεται εχθρικά απέναντι στον κλάδο και στις θέσεις του και θα προχωρήσει, σύμφωνα με το καταστατικό της, στις διαδικασίες της διαγραφής της.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ