Το μεγάλο δίλημμα: Πρότυπο ή συμβατικό σχολείο για την κόρη μου;

Ανακοινώσεις 0

ΚΚΕ: Για τη Β’ ξένη γλώσσα στα δημοτικά σχολεία.

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΚΚΕ: Για τη Β’ ξένη γλώσσα στα δημοτικά σχολεία.

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155

e-mail: [email protected], http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410  ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Για τη Β’ ξένη γλώσσα στα δημοτικά σχολεία.

Ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους και ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της β΄ ξένης γλώσσας επιλογής, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εκατοντάδες είναι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ακόμα περιμένουν την πρόσληψη τους ως Αναπληρωτές. Ενώ οι μαθητές που δεν διδάσκονται την δεύτερη ξένη γλώσσα επιλογής αποτελούν πλειοψηφία.

Η κατάσταση αυτή έρχεται να φέρει το τελικό χτύπημα στη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας για τους μαθητές και στις εργασιακές σχέσεις για τους εκπαιδευτικούς. Πέρσι το Υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει ότι από τη σχολική χρονιά 2011-2012 και για τα επόμενα σχολικά έτη, θα διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, εκτός από τα Αγγλικά μία και μόνο δεύτερη ξένη γλώσσα, βάζοντας όρους και προϋποθέσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των Γαλλικών και Γερμανικών τμημάτων.

Οι βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας

Οι βουλευτές Ελένη Γερασιμίδου 

Λιάνα Κανέλλη

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

ανακοινώσεις