Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Χιλιάδες γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν μπόρεσαν να δηλώσουν τα αποτελέσματα των self test στην πλατφόρμα, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία

Σοβαρές τεχνικές δυσκολίες και καθυστερήσεις παρουσίασε το ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης των self test το απόγευμα της Κυριακής 9 Μαΐου, σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές να δυσκολεύονται να δηλώσουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών υπενθυμίζει ότι με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, η ηλεκτρονική δήλωση του αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού τεστ είναι υποχρεωτική, ενώ η αντίστοιχη βεβαίωση μπορεί είτε να επιδεικνύεται ηλεκτρονικά, είτε να εκτυπώνεται, είτε να είναι χειρόγραφη.

«Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα προχειρότητας και ανευθυνότητας από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο μονότονα μεταθέτει την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων αποκλειστικά και μόνο στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

«Το ξαναλέμε για μια ακόμα φορά: εδώ και τώρα η κυβέρνηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες της για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και να σταματήσει να παίζει με την αγωνία, τον φόβο και τις ανησυχίες των μαθητών και των οικογενειών τους. Να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα» προσθέτει.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν

Τέλος, ζητά να γίνονται μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία), να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, να ληφθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, αλλά και άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oiele
ΟΙΕΛΕ για απόφαση ΣτΕ: Πολιτική επιλογή ο ελάχιστος βαθμός έντασης της εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση
Σφοδρή κριτική στην απόφαση του ΣτΕ να κρίνει ως συνταγματική την αναμόρφωση του εργασιακού καθεστώτος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών - «Οι παραδοχές...
ΟΙΕΛΕ για απόφαση ΣτΕ: Πολιτική επιλογή ο ελάχιστος βαθμός έντασης της εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση
xorio ifaisteio athina
Βίντεο: Ένα χωριό χτισμένο στον κρατήρα ηφαιστείου λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα κάποιο έχτισαν ένα χωριό δίπλα στον κρατήρα ενός ηφαιστείου
Βίντεο: Ένα χωριό χτισμένο στον κρατήρα ηφαιστείου λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα
sasa stamati
Σάσα Σταμάτη για Χριστόφορο Ζαραλίκο: Το έκανα για τους Αρβανίτες και τη Μάνδρα
Η Σάσα Σταμάτη ισχυρίζεται ότι εξοργίστηκε από ένα αστείο για τους Αρβανίτες και τους κατοίκους της Μάνδρας και για αυτό εισέβαλε και διέκοψε την...
Σάσα Σταμάτη για Χριστόφορο Ζαραλίκο: Το έκανα για τους Αρβανίτες και τη Μάνδρα