Self test: Σοβαρές τεχνικές δυσκολίες στο σύστημα δήλωσης των τεστ
Χιλιάδες γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν μπόρεσαν να δηλώσουν τα αποτελέσματα των self test στην πλατφόρμα, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία

Σοβαρές τεχνικές δυσκολίες και καθυστερήσεις παρουσίασε το ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης των self test το απόγευμα της Κυριακής 9 Μαΐου, σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές να δυσκολεύονται να δηλώσουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών υπενθυμίζει ότι με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, η ηλεκτρονική δήλωση του αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού τεστ είναι υποχρεωτική, ενώ η αντίστοιχη βεβαίωση μπορεί είτε να επιδεικνύεται ηλεκτρονικά, είτε να εκτυπώνεται, είτε να είναι χειρόγραφη.

«Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα προχειρότητας και ανευθυνότητας από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο μονότονα μεταθέτει την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων αποκλειστικά και μόνο στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές» τονίζει σε ανακοίνωσή της.

«Το ξαναλέμε για μια ακόμα φορά: εδώ και τώρα η κυβέρνηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες της για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και να σταματήσει να παίζει με την αγωνία, τον φόβο και τις ανησυχίες των μαθητών και των οικογενειών τους. Να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα» προσθέτει.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν

Τέλος, ζητά να γίνονται μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχ. καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία), να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, να ληφθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, αλλά και άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σύνοδος Πρυτάνεων
Ξεκινά σήμερα η 111η Σύνοδος Πρυτάνεων – Το πρόγραμμα και οι κρίσιμες αποφάσεις για τα ΑΕΙ
111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Η κρίσιμη τετραήμερη ατζέντα για τη χρηματοδότηση, το Εθνικό Απολυτήριο και το «Πανεπιστήμιο του Αύριο»
Ξεκινά σήμερα η 111η Σύνοδος Πρυτάνεων – Το πρόγραμμα και οι κρίσιμες αποφάσεις για τα ΑΕΙ
Υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Έρχεται σταδιακή επαναφορά του 13ου μισθού στο Δημόσιο – Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης
Η επιλογή της σταδιακής εφαρμογής φέρεται να συνδέεται με τη δημοσιονομική προσαρμογή και την ανάγκη «ομαλής επιστροφής» σε ένα μέτρο που είχε...
Έρχεται σταδιακή επαναφορά του 13ου μισθού στο Δημόσιο – Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης