Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
self-test
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Μετ' εμποδίων οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων των self test για την επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, το σύστημα δηλώσεων των αποτελεσμάτων του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) εμφάνισε προβλήματα, με γονείς και εκπαιδευτικούς να αδυνατούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα που υποχρεούνται να επιδείξουν κατά την προσέλευσή τους στις σχολικές μονάδες.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα «κράσαρε» το βράδυ της Κυριακής όταν οι περισσότεροι υπόχρεοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο σύστημα. Όσοι κατάφεραν εν τέλει να μπουν αντίκρυσαν μία κενή σελίδα με την οποία δεν μπορούσαν να διαδράσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Η πλατφόρμα επανήλθε ύστερα από λίγο, αλλά και πάλι σημειώθηκαν προβλήματα στην εκτύπωση των αποτελεσμάτων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Σάββατο, αποφασίστηκε να μην διανεμηθούν self test από τα φαρμακεία ούτως ώστε να αποσυμφορηθούν τα τελευταία, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να τα προμηθευτούν.

«Ας πάνε στο σχολείο στις 9»

«Ας πάνε να το πάρουν 8 η ώρα το πρωί που θα ξανανοίξει το σύστημα και ας πάνε το παιδί 9 η ώρα στο σχολείο» δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, χωρίς να υπολογίζει τους εργαζόμενους γονείς που εκείνη την ώρα οφείλουν να βρίσκονται στην εργασία τους.

Την ίδια στιγμή, καθηγητές σε φροντιστήρια γνωστοποιούν με επιστολές τους στο alfavita ότι ενώ πήγαν στα φαρμακεία να παραλάβουν τα self test τους ενημέρωσαν ότι η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμα και ότι δεν το δικαιούνται δωρεάν. 

Την ταλαιπωρία που περιγράφουμε παραπάνω, καταγγέλλουν ενώσεις εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ ζητώντας μεταξύ άλλων, να γίνουν μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Δεν δικαιούνται self test

self-test

Καμία μέριμνα δεν υπάρχει επίσης για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με ιδιωτική παράλληλη στήριξη στα σχολεία και οι οποίοι για να προσέλθουν στις τάξεις θα πρέπει να έχουν αρνητικό self test. Όμως, ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει μεριμνήσει για την διάθεση των τεστ αυτών σε αυτή την ομάδα ανθρώπων που από σήμερα θα βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες. Έτσι το οικονομικό κόστος του τεστ βαραίνει είτε τους ίδιους είτε την οικογένεια του παιδιού που συνοδεύουν.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Θυμίζουμε ότι τα self test είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση των διά ζώσης μαθημάτων, και αποτελεί υποχρέωση για διοικητικό και λοιπό προσωπικό όπως και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απειλούνται με περικοπή μισθού ακόμη και με παύση καθηκόντων σε περίπτωση που δεν προσκομίσουν αποτέλεσμα, δύο φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Μέχρι και τις 19:00 της Κυριακής 9 Μαΐου στην ειδική πλατφόρμα self-testing.gov.gr,  είχαν ανακοινωθεί 255.528 αποτελέσματα για την ανίχνευση κορονοϊού, εκ των οποίων 858 ήταν θετικά, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΚΑΪ. Η θετικότητα, δηλαδή, μέχρι στιγμής κυμαίνεται στο 2,97%.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό δείγμα μαθητών καθώς τα άτομα που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία υπολογίζονται στα 1,7 εκατομμύρια.

Όσοι μαθητές έχουν αρνητικό τεστ, είτε εκτυπωμένο είτε με χειρόγραφη δήλωση στην περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, παρακολουθούν από σήμερα κανονικά τα μαθήματα που πραγματοποιούνται στα σχολεία, ενώ όσοι μαθητές βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό, θα πρέπει να υποβληθούν σε δεύτερο επιβεβαιωτικό τεστ σε δομή υγείας (δημόσια ή ιδιωτική).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Μαθητεία: Συνειδητή απαξίωση; Υποψήφιοι μένουν εκτός, λείπουν καθηγητές
Πάνω από 3.000 νέοι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την συνέχιση των σπουδών τους- Εκπαιδευτικοί επισημαίνουν και οργανωτικά λάθη στην εποπτεία
Μαθητεία: Συνειδητή απαξίωση; Υποψήφιοι μένουν εκτός, λείπουν καθηγητές
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ως εμπόρευμα στην αγορά μοριοδοτημένων υποψηφιοτήτων
Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων, οι ελαστικές μορφές εργασίας αυξάνονται συνεχώς στη δημόσια εκπαίδευση. Βρισκόμαστε στην...
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ως εμπόρευμα στην αγορά μοριοδοτημένων υποψηφιοτήτων
sxoleia-mathites-ekpaideusi
Κενά στα σχολεία λίγο πριν τα Χριστούγεννα - Ανεπαρκείς οι 4 φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών
Στη «μέγγενη» του κορονοϊού και των κενών τα σχολεία λίγο πριν τα Χριστούγεννα - Κενά καλλιτεχνικών και μουσικής σε... καλλιτεχνικά και μουσικά...
Κενά στα σχολεία λίγο πριν τα Χριστούγεννα - Ανεπαρκείς οι 4 φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών