pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
self-test
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Μετ' εμποδίων οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων των self test για την επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, το σύστημα δηλώσεων των αποτελεσμάτων του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) εμφάνισε προβλήματα, με γονείς και εκπαιδευτικούς να αδυνατούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα που υποχρεούνται να επιδείξουν κατά την προσέλευσή τους στις σχολικές μονάδες.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα «κράσαρε» το βράδυ της Κυριακής όταν οι περισσότεροι υπόχρεοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο σύστημα. Όσοι κατάφεραν εν τέλει να μπουν αντίκρυσαν μία κενή σελίδα με την οποία δεν μπορούσαν να διαδράσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Η πλατφόρμα επανήλθε ύστερα από λίγο, αλλά και πάλι σημειώθηκαν προβλήματα στην εκτύπωση των αποτελεσμάτων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Σάββατο, αποφασίστηκε να μην διανεμηθούν self test από τα φαρμακεία ούτως ώστε να αποσυμφορηθούν τα τελευταία, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να τα προμηθευτούν.

«Ας πάνε στο σχολείο στις 9»

«Ας πάνε να το πάρουν 8 η ώρα το πρωί που θα ξανανοίξει το σύστημα και ας πάνε το παιδί 9 η ώρα στο σχολείο» δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, χωρίς να υπολογίζει τους εργαζόμενους γονείς που εκείνη την ώρα οφείλουν να βρίσκονται στην εργασία τους.

Την ίδια στιγμή, καθηγητές σε φροντιστήρια γνωστοποιούν με επιστολές τους στο alfavita ότι ενώ πήγαν στα φαρμακεία να παραλάβουν τα self test τους ενημέρωσαν ότι η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμα και ότι δεν το δικαιούνται δωρεάν. 

Την ταλαιπωρία που περιγράφουμε παραπάνω, καταγγέλλουν ενώσεις εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ ζητώντας μεταξύ άλλων, να γίνουν μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Δεν δικαιούνται self test

self-test

Καμία μέριμνα δεν υπάρχει επίσης για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με ιδιωτική παράλληλη στήριξη στα σχολεία και οι οποίοι για να προσέλθουν στις τάξεις θα πρέπει να έχουν αρνητικό self test. Όμως, ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει μεριμνήσει για την διάθεση των τεστ αυτών σε αυτή την ομάδα ανθρώπων που από σήμερα θα βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες. Έτσι το οικονομικό κόστος του τεστ βαραίνει είτε τους ίδιους είτε την οικογένεια του παιδιού που συνοδεύουν.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Θυμίζουμε ότι τα self test είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση των διά ζώσης μαθημάτων, και αποτελεί υποχρέωση για διοικητικό και λοιπό προσωπικό όπως και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απειλούνται με περικοπή μισθού ακόμη και με παύση καθηκόντων σε περίπτωση που δεν προσκομίσουν αποτέλεσμα, δύο φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Μέχρι και τις 19:00 της Κυριακής 9 Μαΐου στην ειδική πλατφόρμα self-testing.gov.gr,  είχαν ανακοινωθεί 255.528 αποτελέσματα για την ανίχνευση κορονοϊού, εκ των οποίων 858 ήταν θετικά, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΚΑΪ. Η θετικότητα, δηλαδή, μέχρι στιγμής κυμαίνεται στο 2,97%.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό δείγμα μαθητών καθώς τα άτομα που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία υπολογίζονται στα 1,7 εκατομμύρια.

Όσοι μαθητές έχουν αρνητικό τεστ, είτε εκτυπωμένο είτε με χειρόγραφη δήλωση στην περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, παρακολουθούν από σήμερα κανονικά τα μαθήματα που πραγματοποιούνται στα σχολεία, ενώ όσοι μαθητές βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό, θα πρέπει να υποβληθούν σε δεύτερο επιβεβαιωτικό τεστ σε δομή υγείας (δημόσια ή ιδιωτική).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Από που παίρνεις ΔΩΡΕΑΝ Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

amfitheatro-aei-foitites
Φοιτητικές εκλογές: Σαρωτική νίκη της Πανσπουδαστικής και στο Πολυτεχνείο Κρήτης
«Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες είναι η αποστομωτική απάντηση του φοιτητικού κινήματος, της νέας γενιάς που δεν "βολεύεται με λιγότερο ουρανό"»
Φοιτητικές εκλογές: Σαρωτική νίκη της Πανσπουδαστικής και στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Προσοχή: Νέα διαδικτυακή απάτη
Την προσοχή των πολιτών εφιστά το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σχετικά με νέα διαδικτυακή απάτη με τη χρήση στοιχείων του γεν. γραμματέα Δημόσιας Τάξης
Προσοχή: Νέα διαδικτυακή απάτη