Υπηρεσιακά συμβούλια: Σε παραιτήσεις καλεί η ΕΛΜΕ Πρέβεζας
Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καλεί για ακόμα μία φορά όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, είτε τοποθετήθηκαν σε αυτά με τη συναίνεσή τους, είτε όχι, να ακολουθήσουν τις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου και της Ομοσπονδίας, να μη νομιμοποιούν με τη συμμετοχή τους πολιτικές, που ο κλάδος με τη στάση του έχει ξεκάθαρα καταδικάσει και να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, καλεί για ακόμα μία φορά όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας να παραιτηθούν έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία νομιμοποίηση των «δοτών υπηρεσιακών συμβουλίων».

Στο ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, έπειτα από την παραίτηση των «εκλεγμένων» αιρετών, ενεργοποιήθηκε το άρθρο 123 του Νόμου 4763/2020 και ορίστηκαν από τη διοίκηση δύο μέλη. Συγκροτήθηκε έτσι ένα «Δοτό Υπηρεσιακό Συμβούλιο» χωρίς καμία νομιμοποίηση από τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, σεβόμενη την από τις 07-01-2021 απόφαση, του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί για ακόμα μία φορά όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας, είτε τοποθετήθηκαν σε αυτά με τη συναίνεσή τους, είτε όχι, να ακολουθήσουν τις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου και της Ομοσπονδίας, να μη νομιμοποιούν με τη συμμετοχή τους πολιτικές, που ο κλάδος με τη στάση του έχει ξεκάθαρα καταδικάσει και να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας

Στις 30-03-2021 εκδόθηκε η απόφαση ανασυγκρότησης του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας. Σύμφωνα με αυτήν, και μετά την παραίτηση των φερόμενων ως αιρετών, ενεργοποιήθηκε το άρθρο 123 του Νόμου 4763/2020 και ορίστηκαν από τη διοίκηση δύο μέλη.

Έτσι, με την απόφαση αυτή, συγκροτήθηκε ένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο χωρίς καμία νομιμοποίηση από τον κλάδο, αφού ο κλάδος των εκπαιδευτικών, με τη μαζική αποχή από τις εκλογές-παρωδία, που κυμάνθηκε σε ποσοστό άνω του 93%, έδωσε αποστομωτική απάντηση στην ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Για πρώτη φορά, μεταπολιτευτικά, δεν θα συμμετέχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Με τη μεθόδευση αυτή, συγκροτούνται απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Π.Υ.Σ.Δ.Ε. – Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. – Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.), μόνο με διορισμένα μέλη. Η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η διαφάνεια, η αμεροληψία, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση παύουν και τίθενται υπό αίρεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τα Θέματα στα Αρχαία για τις Πανελλήνιες

Αυτά είναι τα Θέματα στα Μαθηματικά για τις Πανελλήνιες