pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση - Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλουμε τα μέλη της ΔΑΚΕ που αρνούνται να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ για τα νόθα ΠΥΣΔΕ και εμπαίζουν τον κλάδο

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση - Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τα μέλη της ΔΑΚΕ «που αρνούνται να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ για τα νόθα ΠΥΣΔΕ και εμπαίζουν τον κλάδο». 

«Καταγγέλλουμε τους φερόμενους ως αιρετούς, εκπροσώπους της ΔΑΚΕ Χ. Βαϊτσίδη και Μ. Σαρίκα στο ΠΥΣΔΕ της Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους στο ΠΥΣΔΕ την Πέμπτη 11/3, όπως ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης τα μέλη των Δ.Σ. της Α, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα», ενώ κατηγορούν την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ότι συνεχίζει «την επιτυχημένη συνεργασία της με την ΔΑΚΕ και δεν υπερψήφισε την παρακάτω καταγγελία βάζοντας πλάτη στις αντισυνδικαλιστικές επιδιώξεις της ΔΑΚΕ. Η ΔΑΚΕ αντί δώρου, έχοντας φορέσει το αντικαπιταλιστικό προσωπείο της, υπηρετεί τους στενούς κομματικούς σχεδιασμούς της ΑΣΕ και υπερψηφίζει στοχευμένα τις δράσεις-κείμενα που προτείνει η ΑΣΕ». 

Η ανακοίνωση: 

Καταγγέλλουμε τους φερόμενους ως αιρετούς, εκπροσώπους της ΔΑΚΕ Χ. Βαϊτσίδη και Μ. Σαρίκα στο ΠΥΣΔΕ της Δυτικής Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή τους στο ΠΥΣΔΕ την Πέμπτη 11/3, όπως ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης τα μέλη των Δ.Σ. της Α, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα.

Πριν λίγο καιρό η ΔΑΚΕ με τυμπανοκρουσίες πληροφορούσε ότι τα μέλη της παραιτούνται από το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης. Αποκαλύπτεται ότι εμπαίζουν τους συναδέλφους και την ΕΛΜΕ και προσπαθούν με μια σειρά μηχανορραφίες και σε απόλυτη συνεργασία με τις Διευθύνσεις και το υπουργείο παιδείας να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους στα νόθα ΠΥΣΔΕ. Γυρίζουν την πλάτη στο 90% των εκπαιδευτικών που απείχαν από τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία και αρνήθηκαν να ανοίξουν το δρόμο της άλωσης των σωματείων που προωθεί η κυβέρνηση με συνεχή αντισυνδικαλιστικά μέτρα. Αφού όλοι οι τρόποι και οι μεθοδεύσεις που δοκίμασαν απέτυχαν, καθώς και οι προσδοκίες για ανταλλάγματα από την κα Κεραμέως για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στη συγκάλυψη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου παιδείας, συμμετέχουν στα νόθα Υ.Σ. από “υπηρεσιακό καθήκον”(!) καθώς όπως λένε σε ανακοίνωσή τους η Περιφέρεια δεν αποδέχεται τις παραιτήσεις τους.

Καταγγέλλουμε ακόμη τους διορισμένους Γ. Μπίσμπο και Α. Θεοχαρόπουλο, καθώς και τον Γ. Αγγελόπουλο φερόμενο ως αναπληρωματικό «αιρετό», όλοι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, οι οποίοι αγνόησαν τις αποφάσεις του κλάδου, της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ και συμμετέχουν στο νόθο ΠΥΣΔΕ.

Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ από την αρχή έχουν δηλώσει ότι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι να παραταθεί η θητεία των προηγούμενων αιρετών που εκλέχτηκαν από το 2018 και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν με δια ζώσης ψηφοφορία. Οι ΕΛΜΕ οφείλουμε να υλοποιήσουμε τις μέχρι τώρα αποφάσεις μας, καθώς και τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και να μη συναινέσουμε στη νομιμοποίηση των νόθων Υ.Σ. Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό, την υποκρισία και τις μεθοδεύσεις της ΔΑΚΕ για τη νομιμοποίηση των νόθων εκπροσώπων της στα Υ.Σ.

Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις αποφάσεις του κλάδου, των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τα νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τους δοτούς αιρετούς και τα διορισμένα μέλη που θα συμμετέχουν σε αυτά. Τους καταγγέλλουμε και απαιτούμε να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κλάδο και να μη συμμετέχουν στο ΠΥΣΔΕ. Για τα μέλη της ΔΑΚΕ που δεν θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις του κλάδου ισχύουν οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ για τις ποινές που προβλέπονται από τα καταστατικά και προτείνει η ΟΛΜΕ να εφαρμοστούν από τις ΕΛΜΕ.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος σύσσωμος καταδίκασε με συντριπτικά ποσοστά αποχής και από τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία και από την αξιολόγηση τις αυταρχικές και αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Στις σημερινές κρίσιμες στιγμές τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και συνοψίζονται σε μια μόνο πρόταση: Ή με τη μάχιμη εκπαίδευση και τα σωματεία ή με το Υπουργείο. Η τελική απάντηση ανήκει και θα δοθεί από όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους που ενωτικά, μαχητικά, αποφασιστικά δίνουν καθημερινά τη μάχη της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να καταγγείλουν και να απομονώσουν τις πρακτικές αυτές των φερόμενων ως αιρετών της ΔΑΚΕ και των διορισμένων μελών της στο ΠΥΣΔΕ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς
Οι διορισμοί των εκπαιδευτικών ένα από τα θέματα της σημερινής ατζέντας της συνάντησης Υπουργείου Παιδείας - ΟΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί: Πριν από τις 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμους διορισμούς